Inlägg från: linda 84 |Visa alla inlägg
  • linda  84

    5 min metoden fungerar!!!

    Queen70 skrev 2009-06-04 22:02:01 följande:
    Det HÄR inlägget gör MIG mörkrädd. Att jämföra ett spädbarns signaler genom gråt, med ett äldre barns tjat gråt efter godis i affären visar på en fundamental brist på kunskap om spädbarns särskilda behov. Grejen är den att det är ju grundtryggheten som man ska ge vid spädbarnstiden som gör att barn senare i livet klarar av att få nej och att få motstånd på ett bra sätt. Alltså seriöst, det är så fundamentalt att jag verkligen inte trodde nån missat detta.
    tack för kloka ord!!!!!!
  • linda  84
    clarens skrev 2009-06-04 22:05:41 följande:
    linda 84 skrev 2009-06-04 20:59:04 följande: jag är frisk, linda. för mig är det inte en detalj att du indirekt påstår att en mamma som använder sig av 5mm inte är en hundraprocentig mamma. jag undrade hur du menar, och nu vet jag. vi tycker olika. när du skriver "men som sagt, det sociala arvet är ju väl bevisat" hur menar du då? att jag skulle vara en, säg, 75%-ig mamma för att MIN mamma inte var hundraprocentig? här hänger jag inte med.
    ditt inlägg förtjänar inget svar. ge dig.
  • linda  84

    förtydligar ändå: jag menar att det sociala arvet som teori, är väl bevisat. det existerar, och är verkligt. intressant att du tog det personligt. inget jag kan göra något åt...

  • linda  84

    nu har det officiellt ballat ur, så jag drar mig. jag är bättre än detta, så nu gårjag och tar mig en nattmacka och är arg i min ensamhet istället. tack (nästan) alla inblandade för en givande diskussion!

  • linda  84
    engstrom2007 skrev 2009-06-04 22:16:17 följande:
    Kalla det vad ni vill. Jag har förstått att ni anser att det är det som bygger trycka och stabilla barn som resulterrar att man senare i livet kan säga nej och att ert/era man förstår ett nej tack vara ert sätt att uppfostra. Till skilnad från er är jag en gnytta mer ödemjuk och hoppas att mitt sätt att uppfostra kommer leda till precis samma resultat. Om det inte är fallet vet jag inte, det är bara att venta och se. Och om det inte blir fallet får jag stå för det inte för er eller någon annan. Utan för mig själv och mitt barn. Varför är detta så svårt att förstå? Det finns inget tippat med barn uppfostran det borde ni veta som är så på lästa och allmänbildande man gör det man anser är rätt, men ingen vet vad som bli rätt,inte ni heller tro det eller ej.
    bara en sista grej. (ja jag har svårt att slita mig)
    var det någon som förstod det här inlägget? jag är verkligen inte cynisk nu, jag menar allvar. gnytta? ödemjuk? trycka och stabilla barn? det finns ingen tippat med barnuppfostran? (en tolkning: det finns ingen soptipp där man kan tippa av dåliga råd gällande barnuppfostran? synd i så fall!)
  • linda  84
    clarens skrev 2009-06-04 22:17:22 följande:
    linda 84 skrev 2009-06-04 21:58:25 följande: menar du att det är fel på barn som sover hela nätter? du tror inte att det är skönt för barnet att sova ostört en hel natt precis som det är för vuxna? är det en speciell ålder du syftar på här? jag har inte tvingat mina barn att sova hela nätter, det har de lärt sig mkt bra själva med min och sambons hjälp.det har inte inneburit skrik öht.
    vart nånstans skrev jag att det är "fel" på barn som sover hela nätter? jag skrev att när man tar till metoder som innebär skrik, gråt och otrygghet, DÅ är någonting väldigt fel! självklart är det skönt att sova. gör era barn det? GRATTIS! men sluta för fan att tolka in saker i min text som jag aldrig ens skrivit! jag säger ju inte att just DU tvingar dina barn till NÅGONTING, det missuppfattar du ju så jävla bra själv!
    jag brukar kunna sansa mig men du är ju bara något alldeles extra.
  • linda  84

    jag skriver inte att DITT barn har ett manipulerat sömnmönster- vad jag kan se? kanske har jag glömt något kommatecken eller något mitt i all hets och ilska, i så fall ber jag om ursäkt och korrigerar det nu.
    nu, en gång för alla, vi provar igen: BARN SOM PÅTVINGAS SÖMN PÅ ETT VISST SÄTT AV EN VUXEN TROTS ATT DET SKRIKER FÖR SITT LIV OCH VILL HA TRÖST, HAR ETT MANIPULERAT SÖMNMÖNSTER OCH SOVER SÅLEDES GOTT, MEN PÅ VILKEN BEKOSTNAD? MAN KAN INTE BEGÄRA DET AV ETT SPÄDBARN.

    så. jag råkade inte nämna ditt namn någonstans, clarens? *leta leta leta* nej, jag tror inte det. så, nu kan du läsa och fritt tolka mellan raderna. jag väntar på nästa påhopp.

  • linda  84
    clarens skrev 2009-06-04 22:31:48 följande:
    linda 84 skrev 2009-06-04 22:30:11 följande: eftersom du skriver barn som sover hela nätter och mitt gör det så syftar du ju även på,ja, mitt barn.
    jag korrigerade ju för fan nyss mig själv och menar ju att VISSA BARN!!!!!!!!!! VISSA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    jag har väl aldrig varit hemma hos dig och sett hur ni har det?! kan du SLUTA?!
  • linda  84
    Mieria skrev 2009-06-04 22:33:38 följande:
    om ditt barn PÅTVINGAS ett visst sömnmönster ja. Allvarligt nu. Är du bara ute efter att provocera eller förstår du verkligen inte vad hon skriver?
    åh, tack! det finns hopp för mänskligheten!
  • linda  84
    clarens skrev 2009-06-04 22:36:25 följande:
    linda 84 skrev 2009-06-04 21:58:25 följande: se själv. manipulerat, påtvingat sömnmönster genom en metod utförd av egoistiska skäl. och jag ska heller inte vara stolt över detta. nej, jag är inte stolt, men glad!att vi sover gott om nätterna!
    var du glad då. är ditt samvete rent, så är det ju bra. inget att tjafsa om då, eller hur?
    som sagt- VART NÅNSTANS sa jag att det var DITT barn det gällde? då himla intressant att du tar det personligt trots att jag förklarar mig, och till och med ursäktar mig om jag formulerat mig tokigt! det säger ju mer om dig än om mig, tycker jag.
    för fredens skull- låtsas att jag menade ditt barn då. så! känns det bättre? är vi klara med de här sandlådefasonerna nu, för jag har lite tvätt att ta hand om...
  • linda  84
    engstrom2007 skrev 2009-06-04 22:46:08 följande:
    Jag tror du förstod precis vad det stod, men du verkar ha mycket lättare att förödmjuka och göra narr av alla som inte tycker och tänker som du. Inte bästa sättet att nå fram med sitt budskap. Själv är jag dyslektiker, men jag tror jag når fram till dig ändå. Kalla det vad ni vill. Jag har förstått att ni anser att det ni gör skapar trygga och stabila barn som resulterar att man senare i livet kan säga nej och att ert/era man förstår ett nej tack vara ert sätt att uppfostra. Till skillnad från er är jag en gnutta mer ödemjuk och hoppas att mitt sätt att uppfostra kommer leda till precis samma resultat. Om det blir så, vet jag inte. Det är bara att vänta och se. Och om det inte blir så, får jag stå för det. Inte för er eller någon annan, utan för mig själv och mitt barn. Varför är detta så svårt att förstå? Det finns inga garantier med barn uppfostran det borde ni veta som är så på lästa och allmänbildande man gör det man anser är rätt, men ingen vet vad det kommer resultera till, inte ni heller tro det eller ej. Hoppas du förstår nu!!!
    okej, nu förstod jag bättre. ej meningen att klanka ned på dig för att du är dyslektiker, verkligen inte. men jag förstod ärligt talat ej ditt första inlägg, på riktigt. nu förstår jag dock bättre.
    agree to disagree..
  • linda  84
    clarens skrev 2009-06-04 22:52:30 följande:
    nä, det är därför det blir en gnutta provocerande när jag läser att barn som sover i lugn och ro har ett manipulerat sömnmönster och att det inte är ngt att vara stolt över. tex. men här har ju linda omformulerat sig:)
    jag har aldrig träffat på nån som du! vad begär du? jag bad om ursäkt för min formulering, för sådant kan hända när man är som jag hetsig i temperamentet och skriver utan att gå tillbaka och kontrollera så att allt är i rätt följd, etc.
    du är verkligen som en.... mygga! som liksom aldrig ger sig!
    shit alltså. kan en människa aldrig få en andra chans enligt dig? inte för att din åsikt spelar någon roll för mig personligen, men jag blir nyfiken! har ärligt talat ALDRIG mött någon som du...
  • linda  84
    clarens skrev 2009-06-04 23:00:47 följande:
    linda 84 skrev 2009-06-04 22:55:20 följande: ja, och jag skriver ju att du ju har omformulerat dig! nej, jag ger mig inte när jag anser att jag har något att svara på. du ska bara veta vilket temperament jag har IRL, så jag förstår vad du menar. problemet är bara att såhär i skrift kommer man inte undan så lätt, särskilt inte när man snackar med folk man inte känner och när det handlar om ngt så känsligt som barn. men jag känner mig inte arg eller upprörd, jag vill bara att rätt ska vara rätt:)
    rätt som är fel, kan aldrig bli rätt.....
    gonatt.
Svar på tråden 5 min metoden fungerar!!!