• Mieria
    Äldre 4 Jun 15:37
    27676 visningar
    724 svar
    724
    27676

    5 min metoden fungerar!!!

    Mieria skrev 2009-06-03 15:59:09 följande:
    Nu menade jag inte att man ska ignorera någon. Då har jag helt missuppfattat metoden helt. Jag trodde att den gick ut på att man inte lyfter upp barnet varje gång det skriker utan att man försöker att sitta vid sidan och kanske sjunga något istället eller puffar på rumpan liksom. Visar att man finns där men att man inte behöver plocka upp barnet och att barnet måste lämna sängen varje gång det gnäller lite. För att lära barnet att sängen också är en trygg plats liksom..och att somna kan vara något mysigt även i den egna sängen? Du får gärna rätta mig om jag har fattat fel
    Detta var vad jag trodde om fmm innan jag läste på. Jag är inte ensam om att tro det!
  • Mieria
    Äldre 4 Jun 15:41
    linda6 skrev 2009-06-04 15:39:39 följande:
    så vitt jag vet så klassas inte denna metod som olaglig!!! det är ingen som säger att barnet blir psykiskt misshandlad!!!
    Nej man måste ju kunna tänka själv och ha förmåga att dra slutsats!!

    Ta reda på vad psykisk misshandel är och berätta sedan för mig om det är lagligt? Tror du att lagen definierar varje stuation i exakthet??
  • Mieria
    Äldre 4 Jun 15:42
    linda6 skrev 2009-06-04 15:39:39 följande:
    så vitt jag vet så klassas inte denna metod som olaglig!!! det är ingen som säger att barnet blir psykiskt misshandlad!!!
    Att lämna ett spädbarn ensamt och ledset = Psykisk misshandel. Om du inte förstår det bör du söka hjälp och lämna bort dina barn.
  • Mieria
    Äldre 4 Jun 15:48
    linda6 skrev 2009-06-04 15:45:49 följande:
    du har ingen rätt att säga till mig att lämna bort mitt barn!!!! du känner inte mig så du kan enbart hålla din mun. läs va fan jag skriver så har jag skrivit att metoden kanske inte är bra men alla gör väl för fan som man vill...ta hand om ditt eget liv i ställe
    Om du inte förstår att man måste ta hand om sitt spädbarn så har jag all rätt att rekommendera dig att inte hantera sådana varelser. Jag tar hand om mitt eget liv så bra att jag har tid att ingripa när jag hör talas om människor som anser att psykisk misshandel är en bra grej
  • Mieria
    Äldre 4 Jun 15:50
    linda6 skrev 2009-06-04 15:44:11 följande:
    jag har inte sagt att psykisk misshandel är lagligt utan att det finns inget konkret som säger att jusst DENNA metod är psykisk misshandel. jag har själv levt i ett förhållande i 4 år som det fanns både psykisk och fysisk misshandel...så tro mig jag vet vad det betyder. jag säger inte heller att det är den bästa metoden men jag tycker inte alla människor ska komma och säga hur man ska uppfostra sitt barn...alla gör vad dom själva tror e bäst.
    Du anser alltså inte att det är psykisk misshandel att inte ta hand om ett spädbarn som skriker efter närhet? Det säger en hel del om dig
  • Mieria
    Äldre 4 Jun 15:51
    Melly skrev 2009-06-04 15:48:05 följande:
    Grattis till dig TS! Du lyckades att knäcka ditt barn. Så att han gav upp. Nu vet han att ingen bryr sig om han gråter så att han fattar att det är lika bra att lyda och hålla tyst och sova. Nä fy sjutton för 5 minuter metoden. Borde förbjudas enligt mig.
    Det ÄR förbjudet! Folk förstår det bara inte!!

    Psykisk misshandel = Olagligt!!
    Du kan dömas till fängelse och fråntas vårdnaden om ditt barn om det uppdagas att du försummar barnets behov = att inte vårda barnet när det skriker = Fmm!!
  • Mieria
    Äldre 4 Jun 15:54
    linda6 skrev 2009-06-04 15:53:01 följande:
    du läser inte vad jag skriver va???? jag om nån vet vad psykisk misshandel är...men säger att denna metod är inte klassad som olaglig...så därför får vem som helst använda sig utav den. jag som jag sagt flera gånger tycker inte heller att det är den ultimata metoden men kanske för föräldrar som provat allt och provar denna och funkar. sen är det ju faktiskt så att många barn klara metoden galant på första kvällen!!! jag lägger ner denna disskussion nu...men jag tycker alla får uppfostra precis som dom vill...dvs allt som är lagligt!!!!! hoppas du förstod vad jag skrev denna gång!
    Det finns INGEN metod som är klassad som olaglig!!!! Det står inte specifika metoder och situationer i lagboken!!!!!!!!!!!! Fattar du inte det människa??? Det står RIKTLINJER!!! FÖRÄLDRAR FÅR INTE IGNORERA OCH FÖRSUMMA SINA BARN!!! FÖR DET ÄR PSYKISK MISSHANDEL!!! FOLK HAR BLIVIT DÖMDA FÖR DET!!!
  • Mieria
    Äldre 4 Jun 15:57

    Enligt Linda6 får jag lov att sparka min son i ansiktet för att få honom att somna! Det står nämligen ingenstans i lagboken "att sparka ett barn i ansiktet är klassat som olagligt".

    Att det står att fysisk misshandel är olagligt och att man sedan räknar med att människor själva kan avgöra resten spelar enligt henne ingen roll.

    Samma sak med psykisk misshandel! man får lov att försumma sina barn och skita i dem eftersom det inte står specifikt i lagboken "man får inte lov att lämna ett gråtande barn ensamt för det klassas som misshandel".

  • Mieria
    Äldre 4 Jun 15:57

    Linda6 kan du sluta spamma hela tiden???

  • Mieria
    Äldre 4 Jun 16:00
    linda6 skrev 2009-06-04 15:57:53 följande:
    AGA står klart och tydligt i lagboken att det är förbjudet.
    HAHAHA PRECIS SOM PSYKISK MISSHANDEL !!!!
Svar på tråden 5 min metoden fungerar!!!