Inlägg från: Abrakadabra |Visa alla inlägg
  • Abrakadabra

    Akademiska Sjukhuset - del 4

    Vår förra tråd hade visst stängts hastigt och lustigt, så jag tog mig friheten att starta en ny, hoppas att det är ok.

    Här hänger alltså vi som håller till på Reproduktionscentrum på Akademiska sjukhuset i Uppsala.

    Vi snackar, stöttar, peppar, tipsar. Välkommen!

    Det finns även en list-tråd för kalenderbitare :
    www.familjeliv.se/Forum-7-140/m43241390.html

  • Svar på tråden Akademiska Sjukhuset - del 4
  • Abrakadabra

    Tja, jag passar väl på att uppdatera också:
    Jag ska på äggplock i morgon. Försöker låta bli att tänka på det

    Jag hade förresten Pu vid mitt senaste besök, har hört att många tycker att det är svårt att höra vad hon säger så jag blev lite nervös när jag fick veta att jag skulle till henne. Men, inga problem alls tycker jag!

  • Abrakadabra

    ->magplask
    Ring sjukhuset pronto och dubbelkolla det där med sprutorna! Jag tror nämligen att du ska fortsätta ta puregonsprutorna ända fram till dagen innan du tar ägglossningssprutan och du får ju reda på tidigast på onsdag när det blir. Om ditt vul på onsdag visar att äggblåsorna inte har vuxit tillräckligt än så får du spruta några dagar extra och kanske öka dosen.

    Gör du korta eller långa metoden?
    Jag gör korta metoden, jag fick börja med att spruta med puregon på kvällen i fem dagar. Sjätte dagen fick jag även ta orgalutran på morgonen + fortsätta med puregonet på källen. På sjunde dagen (dag sex då man brukar göra vul var på en söndag) var jag på ul. Fick då veta att jag skulle öka puregondosen + göra återbeskök dag 11, skulle hela tiden spruta med puregon på kvällen och orgalutran på morgonen.
    Fick tid för äggplock på dag 15 (i dag) och skulle då ta sista puregonsprutan på kvällen dag 12, sista orgalutranet på morgonen dag 13 och ägglossningssprutan (pregnyl) på kvällen dag 13. Och alltså äggplock på morgonen (ca 36 timmar) efter ägglossningssprutan.

    Mitt äggplock gick förresten bra, fick fem ägg (färre än jag hoppats på förstås men ändå ok). Är dock lite mör så jag ska bäda ner mig framför tv:n.

  • Abrakadabra

    Jaha, om du ska göra insemination så är det väl annorlunda, då ska ju inte lika många äggblåsor växa till sig.
    Vid ivf försöker man ju få så många som möjligt att växa till sig utan att för den delen riskera överstimulering. Vid insemination är det väl ultimat att en eller två växer till sig gissar jag. Hoppas att jag inte oroade dig, är så inne i min egen ivf-värld nu

  • Abrakadabra

    ->Jeskan
    Tyvärr kunde jag inte informera i den gamla tråden, det går inte att skriva nya meddelanden där. Finns det något smidigt sätt att skicka meddelanden till alla eller måste man klicka in på varje person som gjort inlägg i tråden och skicka meddelande till var och en?

  • Abrakadabra

    Ah, då blir det lite pilljobb ... Hinner inte med det just nu, men till helgen kanske. Har redan länkat i listtråden, men det känns tyvärr inte som att det är lika många som hänger där som i diskussionstråden, så många missar nog ändå.

  • Abrakadabra

    Toppen

    Förresten kunde jag (som synes) inte låta bli att logga in igen nu. Håller på och nojar ihjäl mig. Gjorde äggplock i går och ska alltså ha återföring i morgon. De ska ringa i morgon "om jag inte behöver komma", m.a.o. om det inte finns några ägg som har befruktats och delat sig. Men ... de måste väl ha vetat redan i dag om några ägg blivit befruktade eller ej? Och om inget ägg blivit befruktat borde de väl ha ringt och talat om det i dag istället för att vänta till i morgon? Någon som vet?

  • Abrakadabra

    Ja, de kan ju alltid sluta dela sig Men det känns ändå som ett steg i rätt riktning att de över huvud taget blir befruktade.
    Tack, kan behöva ett lycka till

  • Abrakadabra

    Har ett embryo i magen, två i frysen och ett som blastocystodlas tills på måndag. Ett fick kasseras. Jag är helt vimmelkantig, hade inte vågat hoppas på något alls till frysen.

    Lycka till med testandet Jeskan och tussilago 79. Och med syskonförsök Icoholic.

Svar på tråden Akademiska Sjukhuset - del 4