Gör en marinad på följande:
Ett par kvistar färsk rosmarin
En halv kruka färsk timjan
10 krossade enbär
2 krossade vitlöksklyftor
Ett halvdussin drag med svartpepparkvarnen
Lite soja
Olivolja
Rör ihop, lägg ner den tinade filén i en liten fryspåse och häll på marinaden. Förslut och massera försiktigt in marinaden nån minut. Lägg in i kylen och låt ligga i alla fall 12 timmar.
Ha inte i något salt eftersom det drar ur vätska ur köttet.
Tar ur köttet ur marinanden, torka av det, lägg ner i en het stekpanna med en del smör och bryn runtomkring. Salta samtidigt.
Tar ur kötter och lägg det i en ugnssäker form och kör in på runt 180 grader. Det tar tid för det att bli klart så stick in en ugnstermometer och håll ett öga på den.
När den är 60 grader i mitten tar du ut den och lägger i ett foliepaket där den får vila 10 minuter.
Sen är det bara att skära upp och njuta.
Lämpligt till är färskpotatis, en god sås (kanske en rödvinssås?) och gelé.