• Choklad och Nötter

    Hur gör du din coleslaw? Med CF eller gräddfil?

    Gör du din coleslaw med creme fraiche eller gräddfil? Eller kanske nån form av yoghurt?

    Vet inte vilken grädde av dessa jag ska använda därav min fråga.

  • Svar på tråden Hur gör du din coleslaw? Med CF eller gräddfil?
  • Barcelona08

    CF och lite majonäs

  • h8him

    Gräddfil och majonnäs!

    ca 9 dl strimlad vitkål
    1 grönt äpple (granny smith), skalat och finstrimlat
    1/2 röd lök, hackad i fina bitar
    1/2 msk dijonsenap
    2 msk äppelcidervinäger
    1 tsk salt
    1 tsk socker
    några varv med kvarnen av svartpeppar

    knappt 2 dl gräddfil
    1 dl majonnäs

    Blanda gräddfil och majonnäs separat. Resterande ingredienser blandas i en skål och får stå och vila. Testa smaken efter någon timme, känns den tråkigt vitkålsaktig så behöver den ytterligare senap, vinäger och kryddor och dra en stund till. när smaken är okej blandar du i gräddfilsröran.

  • musli

    Turkisk yoghurt och majonnäs. Lika gott, mycket billigare...


    Äntligen har nummer två fastnat!!!!!!!
  • kyra

    vitkål, krossad ananas (pressa ur vätskan) lätt cremefraiche (typ en dl till ganska stor sats) utblandad med sweet chili sås.
    superenkelt och mycket uppskattat!

Svar på tråden Hur gör du din coleslaw? Med CF eller gräddfil?