Hur gör du din coleslaw? Med CF eller gräddfil?
Gör du din coleslaw med creme fraiche eller gräddfil? Eller kanske nån form av yoghurt?
Vet inte vilken grädde av dessa jag ska använda därav min fråga.
Gör du din coleslaw med creme fraiche eller gräddfil? Eller kanske nån form av yoghurt?
Vet inte vilken grädde av dessa jag ska använda därav min fråga.
Crème fraiche, majonnäs och dijonsenap! :D
CF och lite majonäs
Gräddfil och majonnäs!
ca 9 dl strimlad vitkål
1 grönt äpple (granny smith), skalat och finstrimlat
1/2 röd lök, hackad i fina bitar
1/2 msk dijonsenap
2 msk äppelcidervinäger
1 tsk salt
1 tsk socker
några varv med kvarnen av svartpeppar
knappt 2 dl gräddfil
1 dl majonnäs
Blanda gräddfil och majonnäs separat. Resterande ingredienser blandas i en skål och får stå och vila. Testa smaken efter någon timme, känns den tråkigt vitkålsaktig så behöver den ytterligare senap, vinäger och kryddor och dra en stund till. när smaken är okej blandar du i gräddfilsröran.
Turkisk yoghurt och majonnäs. Lika gott, mycket billigare...
vitkål, krossad ananas (pressa ur vätskan) lätt cremefraiche (typ en dl till ganska stor sats) utblandad med sweet chili sås.
superenkelt och mycket uppskattat!
Gräddfil är 1000 ggr godare...
(tycker jag)