• levandecharader

    Fläskfilé och ris

    Jag har en bit fläskfilé hemma och är grymt sugen på ris så jag tänkte kombinera dessa 2. Jag har i stort sett allt hemma förutom fantasi så kom igen och hjälp mig nu

  • Svar på tråden Fläskfilé och ris
  • Verkligen

    Jag brukar fräsa lök och färska champinjoner i smör. Sen steker jag köttet i en egen panna...skär alltid köttet i små bitar..
    Sen blandar kött+löken+svampen.
    På med matlagningsgrädde. I med lite soya. Salt+peppar. 2 vitlöksklyftor.
    Reder av med en toppredning.
    Låter puttra en 10 min-15 min..
    Supergott & enkelt...=)


  • Empan81

    Fläskfilegryta med paprika, champinjoner, Cr Fraiche o Grädde samt kantarellfond

  • LuPeRo

    Det finns 2 olika saker jag brukar göra med det.

    Den första är en gratäng min mamma lärt mig. Skiva fläskfilén och stek den. Koka riset och lägg i botten av en form. Lägg sedan ut fläskfilén ovanpå där och över med en massa bearnaise sås. På med lite riven ost på toppen och in i ugnen. Jättegott! (kan även byta ut filén på kassler)

    Nästa är något svärfar lärt mig. Skiva och stek fläskfilén. Lägg ut den i en form. Smula ädelost över alltet och sedan på med Milda mat eller liknande. Låt detta stå i ugnen tills osten smält ner i vätskan så det blir en sås.
    Servera med ris! Smarrigt

  • Stor mamma

    smör o vitlöksmarinerad fläskfilé, ris, fetaostsallad och någon god sås till.

    Dock måste köttet ligga i marinad ett dygn.

  • LuPeRo

    Stor mamma skrev 2009-06-16 12:23:44 följande:


    smör o vitlöksmarinerad fläskfilé, ris, fetaostsallad och någon god sås till. Dock måste köttet ligga i marinad ett dygn.
    Åh vad gott det lät!
    Har du något recept på marinaden?
  • levandecharader

    Allt låter jättegott, Kanske kör på det Verkligen skrev för jag har en del champinjoner jag behöver göra av med.

    Tar gärna emot fler förslag

Svar på tråden Fläskfilé och ris