Inlägg från: LuPeRo |Visa alla inlägg
  • LuPeRo

    Fläskfilé och ris

    Det finns 2 olika saker jag brukar göra med det.

    Den första är en gratäng min mamma lärt mig. Skiva fläskfilén och stek den. Koka riset och lägg i botten av en form. Lägg sedan ut fläskfilén ovanpå där och över med en massa bearnaise sås. På med lite riven ost på toppen och in i ugnen. Jättegott! (kan även byta ut filén på kassler)

    Nästa är något svärfar lärt mig. Skiva och stek fläskfilén. Lägg ut den i en form. Smula ädelost över alltet och sedan på med Milda mat eller liknande. Låt detta stå i ugnen tills osten smält ner i vätskan så det blir en sås.
    Servera med ris! Smarrigt

  • LuPeRo

    Stor mamma skrev 2009-06-16 12:23:44 följande:


    smör o vitlöksmarinerad fläskfilé, ris, fetaostsallad och någon god sås till. Dock måste köttet ligga i marinad ett dygn.
    Åh vad gott det lät!
    Har du något recept på marinaden?
Svar på tråden Fläskfilé och ris