• therre

    Äpplen i äppelpaj - HUR?

    Tänkte ta och baka äppelpaj med dottern senare i eftermiddag, men tänkte höra... Går det lika bra att skala äpplet o skära smala, smala skivor o sätta i eller blir de lätt brända om man gör de tunna? Tycker inte om konsistensen på tjocka, varma skivor *s* Hur gör ni?

  • Svar på tråden Äpplen i äppelpaj - HUR?
  • bumbi wilmas mamma

    Jag brukar också göra smala skivor på äpplena. Jag har ett recept hemma där man ska hyvla skivor med osthyvlen..det fungerar perfekt!!

  • JennyOEmilia

    Det går bra. Men du kan nog ta ut den lite tidigare då.

    Jag brukar göra ganska tunna och det blir bra.

  • therre

    jennyoemilia -> hur brukar du? skär du dem eller?

    bumbi... -> tänkte också på det, om man kunde hyvla dom

  • bumbi wilmas mamma

    Ja det går jätte bra att hylvla dom...fort och smidigt

  • JennyOEmilia

    Ja, jag skalar dem och skivar dem. Men inte så tunnt som det blir av en osthyvel. Är väldigt noga att det inte finns något skal kvar och inte något av kärnhuset. Då blir äpplena mjuka och goda.

  • therre

    jenny -> tack! vad är godast, smulpaj eller eller med degskal? tror jag är lite sugen på smulpaj

  • JennyOEmilia

    smulpaj! Mums!!! Nu blir jag också sugen på äppelpaj!!!

  • therre

    jenny -> mmmm, med vaniljsås!

  • Joline

    ...eller med gammaldags vaniljgräddglass...

    Gjorde en knäckig äppelpaj förra veckan med glass till!!!! Sååååå gott...

  • therre

    nu har jag&dottern haft gjort en äppelpaj med ganska tunna skivor o så med gallerlock på. var gott. hade givetvis vaniljsås till

Svar på tråden Äpplen i äppelpaj - HUR?