Inlägg från: Bondfia |Visa alla inlägg
  • Bondfia

    Tvillinggravida i augusti/september 2009, del 2

    Åh, vad du är bra!

    Jag har ett hundproblem. Jag hade med min testosteronstinne 2-årige BC-hane när vi vallade 80 tjurar på midsommar, och vår ganska dragne hundägande(!) granne skulle hjälpa till. När han kom bakom min hund som passade på djuren, slängde han ut armarna och morrade åt honom som en attack! Gissa om Diesel bet honom i läppen? Fatta vad pinsamt! Nu påstår han dessutom att hunden slagit av ena tanden på honom också. Jag vill inte gärna skjuta hunden, men vad göra?
    Jag försökte provocera fram ett nytt anfall idag, med en hundvan kompis, som han skulle få hälsa på, men då hände det inget, givetvis var han som vanligt.

    F.Ö en trevlig midsommar i regn, kusinen + fru + två töser på 15 år resp 8 mån kom, och for hem först idag.

  • Bondfia

    Min rackare som ligger på tvären är en obekväm liten typ! Jag ser helt bisarr ut när den babyn gör om min form helt genom att sträcka ut sig och dra ihop sig som en mätarlarv...

    Utanför Falköping funderar vi på att tro på sommaren nu, maken förbereder för hökörning! Jag ska bara köra hissen i så fall, inget skumpande på vägen för mig!

    Jag har passat på att bli genomförkyld, av nån anledning, som om det inte är svårt att sova ändå...

  • Bondfia
    spacebeare skrev 2009-06-22 11:23:33 följande:
    var på tul idag, flicka 1793g pojke 1945gr. grabben låg precis på kurvan å tjejen strax under så de var exemplariska!sen berättade bm att sätestvillingen ofta har mindre huve! vilket min grabb har, pga utrymmesbrist å det var inget att oroa sig för.har ju varit lite nervös att det skulle bli minus eftersom jag inte gått upp i vikt men min teori att de suger på gammalt fett kanske stämmer då
    Grattis! Hoppas oxo på förbränning av gammalt fett
  • Bondfia
    Lisamatilda skrev 2009-06-22 15:42:24 följande:
    Bondfia, det är inte lätt n är sådant händer. Förstår att du inte vill göra dig av med honom. Vad kräver grannen att du ska göra?
    Inget tack och lov, han är egentligen inte så besvärlig, men överdriver gärna. Han har nog snart glömt det, dessutom bet hans tax mig helt oprovocerat i benet så byxorna gick sönder förra året när hon hade valpar...gnäller han, kan jag påminna honom om det...
  • Bondfia

    Sesamfröet: Ojdå, försök håll dig stilla, låtsas vara höna och ruva försiktigt ett tag till jag håller tummarna...

    Barnvakt ja, det FINNS som sagt fördelar med svärmor i grannkåken oxo, fast det är inte alltid det överväger...

    ULLARED!!! Jag SKA få åka till Ullared - i morgon! Bara för det har jag totalt glömt vad jag skulle behöva till twinsen...tips mottages! De väger 1226g/1417g nu i v 32, så chansen att det blir några broilerbabies är ju = 0...
    Vad tror ni om stl 44-45? Hur mycket?

  • Bondfia
    TeDrickaren skrev 2009-06-22 22:14:56 följande:
    Bondfia: du har ju säkert mycket sedan innan....Nappar, flaskor, våtservetter, tvättlappar, babyolja,kläder strl 44, amningskudde?
    Ja, jag HAR ju det, frågan är vad jag INTE har...
    Men småkläder lär det ju bli, och fårskinn till babyskydd, om de fått in det än, det är ju inte precis säsong...
    Amningskudde, de kanske har stora?
    Barnolja är alltid bra till gnisslande barn
  • Bondfia

    Jonkis: Kul att du är med!

    Ajjolina: Hon har ben va?

    Gufflon: Skönt att de inte måste ut NU! Hoppas oxo på att du inte tappar allt för mkt blod när de skär...

    Mitapita: Bor du i Jkp-trakten är det ju iaf fysiskt möjligt att fara till Ullared! Det är ju förstås säsongsbetonat, så än gick det inte att köpa lammull med hål för babyskyddens remmar, men höstkläder finns iaf! Det är ganska kul!

    Ja, nu har man gjort åt 4000 kr drygt...
    USCH!
    Å andra sidan får man mycket för pengarna på GeKå´s i Ullared!
    Det värsta var bilresan, det gick riktigt bra att hasa runt därinne faktiskt!

    Eftersom mina i v 32 bara väger 1226g resp 1417g, lär de inte bli så stora.
    Prematurkläder är ju annars svindyrt att handla, det fanns inte SÅ mkt att välja på i stl 38-50, men lite baskläder, t.ex 2 par sparkbyxor, 4 par "lång"-byxor (haha, hur långa är de tror ni...), 6 pyjamasar, och MASSA mysiga Nalle Puh-grejor till sängarna!

    Nä jag köpte annat oxo, 6-åringen ska ju ha lite nytt till skolstarten, och jag behövde ett sjysst regnställ, lätt att prova när man ser ut som Barbamamma...

    Jag gillar eg inte shopping, men ska det göras, är det ju kul om det inte kostar "skjortan"! Ska nog fara dit nån gång när jag "ser ut som folk", och köpa mig en sjysst höstjacka, de har inte bara skit, utan massa fine-tex-kläder med andasfunktion osv. Sånt har inte jag råd med nån annanstans...

    Tvättmaskinen fick gå hela kvällen, men jag vill inte ha nåt nytt och otvättat till bebbarna.

    Nu är det bara att göra iordning rummet, sy gardiner, och måla spjälsängarna i samma färg! Får väl ta tag i det en dag...eller nu kanske...KUL i alla fall!

  • Bondfia

    Mamma till viljestark dotter skrev 2009-06-23 11:58:35 följande:


    v 32+0 Jösses vad ni skriver, har läst allt men inte orkat kommentera. Hade ett uppslitande gräl med morsan igår (som bor på samma gård som vi) och grinade halva gårdagen. Försöker komma över det idag....Bondfia - hoppas du har roligt på Ullared och att du hittar mkt sött och användbart. Skulle också vilja åka dit nån gång men det är ju så förskräckligt långt dit... Och hoppas du kryar på dig snart från förkylningen.
    Lös det där med morsan hörru! Lättare sagt än gjort, men du behöver allt stöd du kan få nu!

    Idag ska vi börja köra hö! Då är det sommar här! Fast maken blir hysterisk, springer hit och dit, blir världens sämsta chef & kollega, men det är ju inget nytt...stressade människor funkar juinte som de ska. Ena traktorn stannade igår, den NYA! Det kom ut folk som inte begrep heller, men nu har de släpat fram den till farbar väg, så firman kunde hämta den med lastbil. Har man tid med sånt? Näää...

    Kalvarna kryper ut genom ett hål i staketet, jag och hundarna har vallat tillbaka dem (genom grinden förstås) ett antal ggr innan jag fann hålet, och när jag säger till maken tycker han inte att det spelar nån roll, det behöver väl betas runt vår bil också? HUR mycket skit får man på skorna på väg till bilen då? Fårskalle!

    Det går att kombinera nästäppan med förkylning OCH näsblod... Igårkväll låg jag i timmar med vita snigelhorn i näsan, inte lätt att sova då...som om det är lätt annars. Jag vaknar ALLTID (eller bebbarna) 04.50 varje morgon, VAD är det för dumheter? Helt onödigt! Maken tycker att det är bra, då behöver han ingen väckarklocka! Han sa att de kommer säkert fortsätta med sina pigga vanor då de kommer ut, vilket gör mig till en rask och alert mor! HAHA!!!
  • Bondfia

    Nu har jag hissat upp 2300 höbalar ungefär! Höet är grönt och doftar fantastiskt! Fast nu sitter jag här med mina snigelhorn igen...det bättrar ju inte på järnvärdet precis...

    Vi kommer att göra nästan som "vanligt" med föräldrapenningen. Carl 3 år, kommer att ha möjlighet att gå 3 x 5 h/veckan på förskolan, får se om vi utnyttjar det. Nils börjar förskoleklass, Anton går i skolan år 3. Ingen fritids. Maken kommer att ta ut de dagar han "måste", resten tar jag. På em är barnen som vanligt med pappa, jag tar tvillingarna. Vi tar vårdnadsbidrag om inte det försvunnit tills dess.

    nu;
    2 babyskydd
    2 babysitters
    1 bröstpump
    1 tvillingvagn+nåt färgglatt att hänga i sufletten (att titta på i vagnen).
    1 skötbord
    Plastfrotté
    nappar?
    gosefiltar, många likadana
    dregelhaklappar (bandana bibs?)

    kläder strl 44, dubbelt upp
    premisblöjor+torkisar
    mjuka tunna filtar, lättare med flera lager att kunna skala av när det blir för varmt
    Baby-alvedon suppar
    barnolja att tvätta bort bajs med, smörja gångjärn, och sura syskon med det är bra till mycket!

    sen;
    1 babygym
    2 spjälsängar
    duntäcken/kuddar är mysigt!

  • Bondfia
    mitapita71 skrev 2009-06-25 10:39:11 följande:
    Bondfia - Jag vet att det är möjligt att åka till Ullared härifrån Jkg men får inte  med sambon! Själv åker jag inte!
    Synd att jag inte ringde dig då! Kunde mött dig i Ulricehamn! Karlar ska man nog inte ha med till Gekås, de flesta vill ju hem innan man kommit dit...ta med en kompis!
    Nu lär det ju dröja ett bra tag till nästa gång, tror inte folk står i kö för att få passa 5 ungar åt oss, på ett bra tag... Det var därför jag tyckte att det var bra att det blev av.
Svar på tråden Tvillinggravida i augusti/september 2009, del 2