• Miow

    Tvillinggravida i augusti/september 2009, del 2

    Hej allihopa!

    Jag är en av de inskrivna som inte är så aktiv i tråden. Beror nog mest på att jag inte var med från början. Läser dock det ni skriver nästan varje dag och hoppas bli mer aktiv framöver och bidra till tråden.

    Jag är nu i v 32+2 och besväras i stort sett av samma saker som ni andra. Vaknar ofta på natten och har en del sammandragningar då som gör ont, dagtid är det helt lugnt. Har en 2-åring som gärna vill att bebisarna kommer NU, ffa för att jag då ska kunna bära henne igen... :). Är otroligt begränsad rörelsemässigt och är mest hemma hela tiden. Blir att jag sorterar, sorterar och sorterar och försöker få min sambo att göra detsamma, varierat resultat dock... :)

    Jag funderar en hel del över förlossningen. Min barnmorska har sagt att man ska föda vaginalt oavsett hur tvåan ligger om ettan ligger rätt. Samtidigt har jag läst att om tvåan ligger i tvärläge så förordar de flesta läkare snitt... Vad har ni hört?

    Sköt om er allihopa /Marie.

  • Miow

    Hej!

    Nu vet jag iaf hur man ska göra om man vill väcka uppmärksamhet... Åk till något lekland med din 2-åring och ha på dig "bebisar" tröjan... Vi var på Andy´s i Kristianstad nyligen och så mycket blickar, kommentarer (inte till mig dock utan bakom min rygg) och förvisso en del leenden också har jag aldrig fått innan. Stolt är jag i alla fall fast man inte var så rörlig där inne på leklandet. Den enda som vågade säga något till mig var en tjej i rullstol som log med hela ansiktet och frågade om det var tvillingar och sa hur kul hon tyckte det var... :)

    Vad tråkigt med strul med FK. Jag måste haft tur. Har varit sjukskriven sen v 20 nånting och fick pengar efter några veckor bara. Hade nog en mindre nitisk handläggare.

    Gufflon: Har följt din historia och beundrats över din ork. All lycka till!

  • Miow

    Hej!

    v 33+1

    Känner mig så otroligt orörlig och håller ibland på att klättra på väggarna här hemma av frustration. Gjorde en "utflykt" till stan idag. Orkade med att köpa en tröja till dottern, besöka en smyckes- och en leksaksaffär. Sen var jag helt slut! Och då hade jag ändå tagit en välförtjänt (?) paus på fik med hallonpaj! Har svårt att gå och det trycker neråt, magen är spänd som sjutton, ont i ryggen. Det tar emot så otroligt mycket bara. Kände inte så här när jag var höggravid med dottern. Har känt så här flera veckor så det är ju inget som är nytt just nu men undrar bara hur det är för er andra. Hur mycket kan ni röra er och uträtta egentligen?

    En annan fråga ang diskussioner om "herdestunder". Vid mitt senaste läkarbesök för 5 v sen var livmodertappen lite mjuk men lång. Läkaren ordinerade vila och absolut inget sex/samlag... Nån annan som fått detta råd eller har läkaren överdrivit? Fast det gäller väl bara iofs så länge barnen är prematura?

    Tul imorgon. Ska bli spännande. Dottern ska med och titta också.

    Lycka till på onsdag pyrena om jag inte skriver nåt innan dess.

  • Miow

    Spacebear: Fin mage!

    ajjolina: Ja, då har vi samma bf :). Du beskrev det precis som jag känner. Hade inte heller fixat de där 200 m. Snopet med kläderna bara...

    Michelle: Låter som det kan vara dags snart. Natten innan det satte igång när jag väntade dottern hade jag täta sd under några timmar som sen lugnade sig. Sen var det lugnt hela nästa dag och natten därpå började det på allvar. Lycka till!

    v 32+2

    var på tul idag. Gick jättebra. Ettan låg kvar med huvudet långt ner, var ev fixerad också sa bm, vikt 2100g (-5 %) och tvåan ligger i tvärläge med huvudet lägre än rumpan så att säga, 2300g (+4,5 %).

    Vi har ju problem med vår 10-åriga hund. Världens goaste men funkar inte så bra med barn. Istället för att resa sig och gå därifrån så morrar hon och har t om gjort något utfall (ej bitit) när flickan klappar/lutar sig mot/trillar på henne. Tankarna far ju och det är inte så lätt att hitta ett nytt hem till en 10-årig hund men nu har vi nog hittat ett äldre, delvis sjukskrivet par som gärna tar hand om henne. Skönt på sätt och vis. Jag är ju rädd att nåt ska hända på allvar, speciellt nu när vi ska ha 3 små barn. Men jag kommer sakna henne! Funnits med som sagt i 10 år, vid studier i Uppsala, flytt tillbaka till Skåne, haft några olika hussar innan jag träffade den rätte osv...

  • Miow

    Tack för alla svar angående hunden. Paret som ev ska ta över henne kommer på torsdag och hälsar på henne/oss. Sen blir det i så fall ett slags fodervärdsavtal så vi inte släpper kontakten helt utan står kvar som ägare och står för försäkring etc. Känns som den bästa lösningen för alla det här...

  • Miow

    v 35+2

    Spacebeare: Nu blev jag lite nyfiken. Vid graviditeten med dottern hade jag en fantastisk barnmorska som hette just Anna. Gick på svartbäckens mvc. Kunde tyvärr inte ha henne hela tiden eftersom hon skulle börja jobba på förlossningen. Kan det vara samma? Av din beskrivning över hur nogrann hon var så stämmer det precis. Jag jobbar som veterinär och när jag tog upp oron över toxoplasmos t ex så var det inte ens nån diskussion om prover skulle tas. Allt jag oroade mig över tog hon på allvar.
    Skönt att du fick bra hjälp av din bm idag iaf (även om det nu inte skulle vara samma... :)

    Mycket tankar hos er andra om när och hur det ska sätta igång. Lite konstigt att det är så många som går så länge. Jag har ju typ varit beredd att få prematura barn men så verkar det ju inte bli. Det är ju bara bra iofs. :)

    Kram

  • Miow

    Hej allihopa!

    v 35+6

    Ajjolina: Grattis, vad mysigt att du har bebisarna hos dig!

    En fråga om sjukskrivning... Hur länge har ni andra blivit sjukskrivna? Jag blev sjukskriven t om v 36 eftersom sen skulle bebisarna inte vara prematura längre. På frågan om hur jag skulle göra ekonomiskt resten av tiden så sa läkaren att "bebisarna kommer nog vara här då..." Eller hur? En vecka kvar alltså. Skönt att veta... :) Skämt åsido, tror jag kommer gå längre än en vecka till så antar att det blir till att ta ut föräldradagar?
    Sen är det ju sambon som är hemma för vård av barn av dottern och det kan han ju inte fortsätta med om jag inte är sjukskriven. Knepigt!

    Ska kanske prova några av alla era igångsättningsmetoder. Här körs det mest inflyttningsstök eftersom vi flyttat för ett tag sen.
    Har nu lämnat bort hunden. Saknar henne mycket men hon har det verkligen bra och verkar trivas.

    Ninaneha: Lycka till nästa vecka. Skönt att ha ett "slut/början-datum"

    Var hos bm i tordags. Helt otroligt vad opersonlig hon var. Frågade inte en gång hur jag mådde, ignorerade 2-åriga dottern och sambon som var med för första gången (dottern jätteförväntansfull), tog bara värdena, lyssnade på hjärtljud och förde in allt i journalen. Trött på jobbet?
    Sf 40, magen verkar växa ca 1 cm i veckan. Tul på tisdag :)

    Kram och sköt om er allihopa!

  • Miow

    v 36+1
    Ja, det verkar ju onekligen som om den läkaren jag träffat verkar vara helt fel ute med tanke på hur länge ni andra har blivit sjukskrivna. Ska på tul och läkarbesök imorgon. Sambon är med så vi får diskutera det med henne tillsammans. Annars får jag väl begära en annan läkare? Känns mycket motigt att ta ut föräldradagar. Vi har verkligen snålat med dotterns så att hon skulle kunna vara hemma så länge som möjligt. Det är ju verkligen helt fysiskt omöjligt att jobba nu. Har ju varit sjukskriven från v 20 och kan knappt gå ut och leka en stund i trädgården med Isabelle.

    ajjolina: Vad mysigt att läsa om hur ni har det med småtjejerna. Du verkar så harmonisk, inger hopp för en annan som går på tårna mest hela tiden just nu... Förstår att du saknar dottern och vill hem snart.

    Michelle07: Hoppas hoppas dina onda sd är ett tecken på att dina bebisar kommer snart snart...

    Vad har ni fått för besked om ev igångsättning om man går tiden ut? Känns som att så fort jag tar upp frågan med barnmorskan bara ler hon och säger att det kommer du inte att göra. Jag tycker dock inte alls att det verkar vara omöjligt. Jag vill verkligen INTE gå över tiden. Lite drygt 3,5 vecka kvar nu och mycket kan ju hända förstås.

Svar på tråden Tvillinggravida i augusti/september 2009, del 2