Inlägg från: Karroflower |Visa alla inlägg
  • Karroflower

    Tvillinggravida i augusti/september 2009, del 2

    Lite efterslinkare jag....har helt missat denna tråden. Iaf, väntar tvillingar, BF 5 september. /Karolina

  • Karroflower
    Miow skrev 2009-08-08 20:49:20 följande:
    [citat]
    En fråga om sjukskrivning... Hur länge har ni andra blivit sjukskrivna? Jag blev sjukskriven t om v 36 eftersom sen skulle bebisarna inte vara prematura längre. På frågan om hur jag skulle göra ekonomiskt resten av tiden så sa läkaren att "bebisarna kommer nog vara här då..." Eller hur? En vecka kvar alltså. Skönt att veta... :) Skämt åsido, tror jag kommer gå längre än en vecka till så antar att det blir till att ta ut föräldradagar?Sen är det ju sambon som är hemma för vård av barn av dottern och det kan han ju inte fortsätta med om jag inte är sjukskriven. Knepigt!

    Jag har fått sjukskrivning ända fram till BF (4 dagar innan iaf). Läkaren som sjukskrev mej sa att det inte är säkert att F-kassan går med på sjukskrivning hela vägen då man inte anses vara i riskzonen för förtidsbörd efter v 34. Ringde och kollade med F-kassan nån vecka efter att jag skickat in läkarintyget och där sa de att jag beviljats sjukskrivning fram till 1 september. Har du inte sökt havandeskapspenning och blivit beviljad det?? Du kan ju få min annars :) (synd att det inte funkar så bara)
  • Karroflower

    En fråga till er som har fött
    Vad valde ni för smärtlindring??

    Till er som ännu inte fött men snart : )
    Vad tänker ni ang. smärtlindring??

  • Karroflower

    Gratulerar till Er som fått :)

    Man går ju verkligen och väntar på att det ska dra igång här.... Men eftersom man hela tiden fått höra att vecka 36-37 är normalt att föda i och tänkt det som slutet så går man väl säkert hela tiden ut :)

  • Karroflower

    Då var dom här!!!

    26 aug kl 20.59 kom Axel, 1 minut senare kom August.

    Var inne på ctg-kontroll på förmiddagen men fick inga godkända resultat på tv 2. Läkaren sa att det är inget att vänta på så ni kommer få en tid för igångsättning innan helgen. En stund senare kommer de in och säger att de har ett rum redan nu. Chockad blev man ....nu skulle det ske....Kl 12.30 tar de hål på hinnorna, kl 19.30 beslutar de om snitt då de anser att tv 2 nog inte kommer orka flera timmar till. En halvtimme senare har vi dem i vår famn : )

    Det var större skillnad på dem en vad de förutspått. Axel vägde 2950g och August endast 1820g. Så vi har tillbringat en vecka på Östra. August har legat på neo hela tiden och har nu blivit inskriven på Mölndal istället.Men vi har fått åka hem, med bägge!!!!! Kommer ha hemsjukvård ett tag framöver tills August lagt på sej ordentligt och det kommer nog bli toppen. Skönt att vara hemma i sin egen miljö.

    Får ta och läsa igen här senare.....Nu ska jag passa på att sova lite...lilleman måste äta var 3:e timma

  • Karroflower

    Mariia: GRATTIS!! De kom samma dag som mina.....fast för mej gick det inte lika snabbt med värkar å allt.

Svar på tråden Tvillinggravida i augusti/september 2009, del 2