Inlägg från: SchumiFerrari |Visa alla inlägg
  • SchumiFerrari

    Sen avnavling - barnets födslorätt (7:e tråden)

    Har en sjuk son här hemma som tar tid... och energi.... Solen skiner gott ute så blir nog en promenad senare..
    Funderar på olika sätt att hjälpa till och sprida info om sen avnavling...


    Smurfen kommer i augusti!
  • SchumiFerrari

    Har just sett The other side of the glass och tårarna sprutar av ilska och sorg.. .Hur kan man bara göra så???


    Smurfen kommer i augusti!
  • SchumiFerrari
    abuelita skrev 2009-06-23 10:52:49 följande:
    Precis samma reaktion som jag !  Ja du, det beror förstås på att de är totalt okunniga om att ett nyfött barn är en  fulllkomligt medveten och kännande varelse. Jag man har nog aldrig så starka känslor som när man är nyfödd, i synnerhet under de första 5 minuterna i livet.Den första läkare i modern tid som kunde se födelsen ur barnets perspektiv var den franske obstetrikern Frederick Leboyer,  författare till Birth without violence, på svenska Födas utan våld. Den hade vi som kurslitteratur när jag gick en vidareutbildning för neonatalbarnsköterskor för nästan 30 år sen. Men ändå har de här kunskaperna inte nått fram till förlossningspersonal.  Skrämmande!!!Jag skrev faktisk om det här i en kommentar till en artikel om avnavling i British Medicla Journal 2007.www.bmj.com/cgi/eletters/335/7615/312  Scrolla ner till nr 3 från slutet (jag har skrivit även nr 4 från slutet)
    Speciellt ledsen och arg blev jag när de visade den mamman som läkaren slet barnet ur famnen på! Hade någon gjort så med min lille Noa så hade jag blivit vansinnig! Eller om de gör så med Smurfen.
    Smurfen kommer i augusti!
  • SchumiFerrari
    abuelita skrev 2009-06-23 15:00:03 följande:
    Sitter här och ilsknar till. Ska det verkligen vara så förbaskat svårt att förstå att man inte kan hålla på och beröva nyfödda barn deras blod, i synnerhet  barn som redan mår dåligt!!!!!!Hur många nya studier det än kommer som  visar att detta är skadligt  så envisas ansvariga läkare med att fortsätta med det här vansinnet...år ut och år in!!!!!!!  Hur tänker folk egentligen??? Jag begriper det verkligen inte.
    Nä ,jag fattar inte heller.. och hur vissa forskare /läkare har mage att hävda att deras studie är unik i västvärlden!!!! Det gör mig super arg!!!!!!!!!!!!
    Smurfen kommer i augusti!
  • SchumiFerrari
    abuelita skrev 2009-06-23 17:30:45 följande:
    Ja det gör mig väldigt arg också. Grrrrrr!  Arg blir jag även  när jag av ren omtanke om de mammor vars barn  kanske kommer att bli  försökskaniner i denna "unika" studie  går in i en tråd för gravida som bor i den staden, för att försöka varna,  så får jag såna här svar:"Tycker du kan hålla dig till din tråd istället . Är någon intresserad så kan det ju diskuteras där ." och   " Väldigt OT och ren reklam för din tråd."Otack är världens lön. Suck!
    Jag har sett det... Jag är sååå tacksam att jag hittad den här tråden och därmed kan kräva sen avnavling för mitt barns bästa!
    Smurfen kommer i augusti!
  • SchumiFerrari
    abuelita skrev 2009-06-23 17:47:57 följande:
      Men det gäller inte bara att hitta tråden, man måste kunna fatta vad det handlar om också. Och det är det ju som sagt tyvärr inte alla som kan.
    ne..alla kan ju inte det... Det är tråkigt.. allal som ska ha barn verkar var pålästa om all möjlig och omöjlig smärtlinding, de vill inte ha ett kladdigt och blodigt barn på magen, de ska minsan än det ena och än det andra. Men något som påvekar deras barns hälsa orkar/vill de inte engagera sig i...
    Smurfen kommer i augusti!
  • SchumiFerrari
    abuelita skrev 2009-06-23 21:02:02 följande:
    Om man istället vill vara påläst om att föda utan smärtlindring så finns det mycket bra råd och tips i  den här gamla tråden,  "Föda utan medicinsk bedövning..Era bästa tips". Jag tror alla kan hitta något som känns rätt om man ger sig tid att leta igenom tråden.www.familjeliv.se/Forum-2-13/m37818813.html
    hmm jag kommer nog se till att jag har min lustgas, sterila kvaddlar och TENS....
    Smurfen kommer i augusti!
  • SchumiFerrari
    abuelita skrev 2009-06-23 22:17:04 följande:
    Det hindrar ju inte att man använder sig av annnat också, som gör förlossningen lättare.Affirmationer t.ex. , och musik som man gillar och som hjälper en att slappna av. Affirmationer bör man helst börja med redan under graviditeten och "hjärntvätta" sig själv med. Jag har jobbat med affirmationer i över 20 år och vet att det verkligen funkar.Här finns en youtube med födelseaffirmationer på engelska.
    ">

    " target="_blank">

    Ne, det är sant.. Hade musik sist oxå. jag har alltid svårt för saker som affirmationer och avslappningsövningar mm.. Klarar inte att lyssa på sådana band blir bara full i skratt... När jag gick på Xtravaganza så skulle man oxå jobba med affirmationer... gick inte så bra... Men ska kolla länken och se. Ska inte döma ut något innan jag provat...
    Smurfen kommer i augusti!
  • SchumiFerrari
    abuelita skrev 2009-06-25 20:41:31 följande:
    Det är inte så självklart som man skulle kunna tro att alla gravida på Familjeliv besöker den här tråden. Det har flera gånger hänt att nyblivna mammor  hittar den här tråden först efter förlossningen, och tycker det var synd att de inte hittade hit tidigare eftersom deras barn blev tidigt avnavlade.. Därför tycker jag det är viktigt att vi hjälps åt att puffa , så att risken att någon missar den minskar. Men sen finns det ju förstås många som det inte biter på också, trots att de hittat tråden i god tid. Om man vill hjälpa till att puffa, men  inte vet vad man ska skriva, räcker det  ju att bara skriva "puff". Annars går det förstås  bra att kommentera någon länk man studerat,  t.ex.  Jag skulle faktiskt hemska gärna vilja veta vad ni tycker om det jag länkar till. Som det är nu tvivlar jag ofta på att det  är någon som över huvut taget läser dem, eller tittar på youtubarna. 
    jag brukar försöka kolla på de länkar du har lagt in. Ska ta mig tid imorgon när jag har barnvakt till sonen ett par timmar!
    Smurfen kommer i augusti!
  • SchumiFerrari

    min mellanslagstangent har gått sönder....


    Smurfen kommer i augusti!
Svar på tråden Sen avnavling - barnets födslorätt (7:e tråden)