Nyfiken gul skrev 2009-06-22 20:03:53 följande:
Låg temperatur, annars blir det bara bränt och insidan blir rå. Hur lång tid beror på vad det är som steks, fisk tar ju bara någon minut på vardera sida.
Är av annan åsikt. På en 10-gradig skala rekommenderar jag 8. Ytan måste få hetta snabbt för att stelna och därmed bli krispig. Om man panerar till exempel en fiskfilé eller schnitzel så är köttet innanför så pass tunt att det inte är någon risk för att det inte blir genomstekt.
Jag gör paneringen på följande sätt:
1. Lägger det på ett fat täckt med vetemjöl och ser till att mjölet fäster i ett tunt lager överallt.
2.Vispar upp ett par ägg i en skål och doppar köttet/fisken i det.
3. Över med köttet/fisken till ett fat med ströbröd (ICA's ekologiska är storkornigt och ger bra krisp) och se till att ströbrödet täcker hela köttstycket.
4. Låt sen vila några minuter så ströbrödet hinner suga upp ägget och klumpa ihop sig vilket gör att det bildar bättre skorpa och inte lossnar lika lätt.
5. Hetta upp en panna, i med en klick smör och när det slutar fräsa åker köttet i. Salta och peppra först nu så inte saltet suger ut vätska ur köttet.
Lycka till :)