• soffys

    Kinesisk vitkålssallad

    Kinesisk vitkålssallad

    Finns det någon som vet hur man gör en typ av sallad som serveras på kinarestauranger? Den brukar bestå av väldigt krispig vitkål och morötter allt är strimlat. Dressingen känns väldigt fräsch och inte så oljig, den brukar vara lite sötsur i klassisk kinamatanda. Om någon vet så snälla ge mig receptet

  • Svar på tråden Kinesisk vitkålssallad
  • Sanne747

    Hej! Har själv letat efter samma recept länge och har nu äntligen hittat det. Sötsur vitkålssallad. 1/2 finstrimlat vitkålshuvud 1 msk salt Dressing: 1 dl risvinäger 2 msk farinsocker 1 liten finhackad chilli gör så här: Blanda vitkålmedsalt och låt stå ett par timmar. Spola med kallt vatten i ett durkslag. Koka samman vinäger, socker och chillin några minuter. Rör någon gång under tiden. Häll dressingen över kålen, blanda väl, ställ kallt i kylen någon timme innan servering.

Svar på tråden Kinesisk vitkålssallad