Forum Matlagning - Hus & hem
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
  • Cream of tartar?

    Tor 25 jun 2009 20:11 Läst 29086 gånger Totalt 2 svar
    vackra­starfl­ow
    Visa endast
    Tor 25 jun 2009 20:11

    Jag fick lust att göra den fantastiska Angel Food-kakan, men när jag läste receptet fick jag syn på att man ska ha cream of tartar i den... Efter lite googling fick jag reda på att den svenska benämningen är vinsten (som i vin-sten). Nån som vet hur man får tag i detta?

    Jag var på Grays idag när jag var i Malmö och missade det eftersom jag då var ute efter en cakemix (som de naturligtvis inte hade). Kan inte åka dit igen eftersom det är en bit att åka... grr.

    Och om man inte kan få tag i det, vad ska man ersätta det med?? Får olika bud överallt...

  • Tor 25 jun 2009 23:33 #1

    Cream of tartar brukar användas för att stabilisera äggvitor och öka dess värmetolerans och volym.

    JAg brukar använda det när jag bla gör en marängfrosting, om jag inte råkar ha det hemma går det att bytas ut mot antigen citronjuice, eller vinäger.

    Ska det vara i  en kaksmet har ag hört att det ska gå att byta ut mot bikarbonat.

  • vackra­starfl­ow
    Visa endast
    Tor 25 jun 2009 23:41 #2
    Queequeg skrev 2009-06-25 23:33:31 följande:
    Cream of tartar brukar användas för att stabilisera äggvitor och öka dess värmetolerans och volym. JAg brukar använda det när jag bla gör en marängfrosting, om jag inte råkar ha det hemma går det att bytas ut mot antigen citronjuice, eller vinäger. Ska det vara i  en kaksmet har ag hört att det ska gå att byta ut mot bikarbonat.
    tack ska du ha!! nu får jag nog min Angel Food cake till slut
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll