• Äldre 26 jun 15:26
  25553 visningar
  9 svar
  9
  25553

  Hur länge feber efter vaccination?

  Hej!

  Vår pojke har fått ordentlig feber. Tog MPR förra torsdagen, så det lär ju vara den som spökar. Ni som fått feber efter MPR, hur länge var era barn dåliga?

 • Svar på tråden Hur länge feber efter vaccination?
 • stinal­ottala­rsson
  Äldre 26 jun 15:34
  #1

  Jag gissar att min son, som fick sprutan förra tisdagen, har mått dåligt av sprutan i några dagar nu. Jag fick ingen information om att de kunde må dåligt efter 1-2 veckor, så jag har trott att han bara är i en fas, han har varit extremt känslig och gnällig, ätit dåligt eller i stort sett inget alls vid vissa måltider. Igår kväll när jag gick och la mig var han brännhet så han hade nog ganska hög feber. Han har varit varm i några dagar, men jag tänkte att det bara är för att det är varmt ute...Det var först idag när en mamma på öppna förskolan sa att hennes son mådde dåligt av sprutan som jag kopplade ihop det. Jag tog aldrig febern eftersom han sov, men vännens son på öppna förskolan hade haft över 40 grader igår kväll, idag hade han haft strax över 37 bara...

 • BethA
  Äldre 26 jun 15:37
  #2

  2-3 dagar sa min BVC-sköterska igår. Dessutom kunde dom små liven få riktigt ont i armen ett par dagar också.

 • BethA
  Äldre 26 jun 15:39
  #3

  Fast, jag tyckte hon sa att om det blev feber skulle det visa sig inom 48 timmar, och det är ju längre än så till förra torsdagen.

 • Äldre 26 jun 15:41
  #4

  Här var sonen jättevarm natten till igår. Piggnade sedan till under dagen. Verkade ok i morse om än lite segare än vanligt, men så nu var han jättevarm när han vaknade efter vilan. 39,4

 • Äldre 26 jun 15:43
  #5
  BethA skrev 2009-06-26 15:39:08 följande:
  Fast, jag tyckte hon sa att om det blev feber skulle det visa sig inom 48 timmar, och det är ju längre än så till förra torsdagen.
  Det stämmer inte. Feber, utslag m.m. kommer 7-10 dagar efter vaccination....om de drabbas. Vår läkare var noga med att informera oss....dumt nog frågade jag inte hur länge det brukade hålla i sig.
 • Malus Domest­ica
  Äldre 27 jun 10:48
  #6

  Hej! Lustigt vad bvc säger olika om mycket..! Vår (visserligen mycket förvirrade) sköterska sa att feber var MYCKET ovanligt vid denna första vaccination, oftast får de ingen alls. Men, på natten efter sprutorna blev sonen varm och slö och gnällig. 39,3 hade han nu på morgonen (sprutorna togs igår). Vi ringde sjukvårdsrådgivningen som sa att vi skulle ringa igen om inte febern gått ned i eftermiddag, då detta var för hög feber för snabbt efter vacciationen.

  Vem ska man tro på... :-/?

 • Malus Domest­ica
  Äldre 27 jun 11:53
  #7

  Hmm, lägg till det kaskadkräkningar (aldrig hänt förut) samt dålig aptit efteråt. Någon som varit med om liknande och kan lugna oss med att det är helt normalt och hyfsat harmlöst..?

 • Äldre 27 jun 11:59
  #8

  Apan va precis som vanligt efter sin 1:a spruta, ingen skillnad alls.

 • Äldre 27 jun 14:17
  #9

  Malus Domestica:

  Efter just MPR-sprutan är det mycket vanligt att de mår dåligt och får hög feber - här har det varit kring 40, men nu verkar det ha gett sig. Hängig och ingen aptit, men det har man ju inte med hög feber.

  Däremot är jag helt säker på att biverkningarna efter sprutan kommer senare, och inte direkt efter. 7-10 dagar brukar de säga. Vi hade läkare där och inte bara vår sköterska, och det är även den information som ges på vårdsidor etc. Jag frågade särskilt om det kunde bli något direkt efter och läkaren sa nej.

  Det är inte så att er skrutt åkt på någon otrevlig maginfluensa? När vi tog ettårs-sprutan så blev vår lill-groda jättesjuk två dagar efter. Vi trodde först att det var sprutan, men det var tredagarsfebern.

Svar på tråden Hur länge feber efter vaccination?
Logga in
Bli medlem