• MyImmortal

    Provera & ägglossning?

    Har som sagt haft oregelbunden mens i många år, har nu ätit en kur provera och i min utredning vill min läkare att jag ska köra med ägglossningstest för att se om jag har ägglossning.
    Förmodligen har jag aldrig haft ägglossning, eller så har jag haft det med att ägget aldrig släppt på mig. Jag undra nu, jag har gjort en sån där "fertilitetskalender" här på familjeliv, enligt den skulle jag ha haft ägglossning nu den 2:a juli. Enligt mina test har jag inte haft ägglossning. Började med test redan dagen efter min mens för att försäkra mig om att jag inte missar den. nu undrar jag, jag åt provera i tio dagar.. efter det blödde jag nästan två veckor. Kan det vara så (om ja nu mot all förmodan skulle ha en ägglossning) att min ägglossning blir förskjuten eftersom att jag blödde längre denna gång? tror aldrig jag haft en ägglossning så jag vet inte hur det känns, lite huggningar i äggstockarna har jag haft både igår och idag, samt lite öm i livmodern. har inga speciella flytningar än men kan de vara så att en ägglossning eventuellt kan vara på gång? har varit på UL och jag har inga cystor i livmodern så det kan inte vara det. Tacksam för svar, jag behöver erat stöd!

    Mvh Ers

  • Svar på tråden Provera & ägglossning?
  • Moncabang
    MyImmortal skrev 2009-07-05 22:19:32 följande:
    men så dumt, ja visste inte att man kunde göra en fertilitetsutredning på en barnmorskemottagning.. vi har juh de här i hortlax där ja bor! Jösses vilket hopp jag just fick :) *ler* Skulle gärna ta provera en gång till, har faktiskt aldrig mått så bra som när jag ätit provera. Slutade deppa och mådde allmänt jätte bra. Man mår tusan skit av att ha en hormonrubbning :( Tusen tack, som att ja ska ringa imorgon ;)
    Du kan ju även gå till vanlig mödravårdcentral. Det gjorde jag.

    Hör av dig med hur det gått! Jag väntar med spänning! =D
  • Hjärtat längtar

    ja, de gjorde en buköppning, ungefär som ett kejsarsnitt tror jag fast kanske lite längre ner..
    Låter allvarligt med de där sammanväxningarna, hoppas inte de stämmer.
    I maj ringde jag efter en utredning, och BM sa att jag inte fick komma förran efter 1½ år vilket är efter sommaren, så jag ska ringa igen då.

  • MyImmortal

    Bli inte chockad, ja har bara bytt nick som användare här så det är fortfarande "ershammar" som skriver :)
    Okej, ja men du då låter de exakt som de ja har gjort, dom brukar sätta snittet längre ned.. alltså det dom nu kallar "bikinilinjen" för att ärret inte ska synas lika mycket för oss.
    nej man ska inte ta ut något i förskott då de kommer till sammanväxningar, ja tror inte de e särsklit vanligt och ja har svårt att tänka mej att de ska växa ihop så fort så oroa dig inte om det. Det är så olika från läkare till läkare vad dom säger.. konstigt nog! hm okej, underligt.. för anners har man rätt till en fertilitetsutredning om man har försökt ett år... så ring och stå på dig du! du ska se att vi en vacker dag också kan få hålla en bäbis, även om de stundvis känns hopplöst och ledsamt! ;)

  • MyImmortal
    Moncabang skrev 2009-07-05 22:46:59 följande:
    Du kan ju även gå till vanlig mödravårdcentral. Det gjorde jag.Hör av dig med hur det gått! Jag väntar med spänning! =D
    Absolut, jag lovar dig att du blir den första som får veta.. ja ska ringa imorgon ;)

    Tusen tack för ditt stööd !
  • Moncabang
    MyImmortal skrev 2009-07-05 22:53:54 följande:
    Absolut, jag lovar dig att du blir den första som får veta.. ja ska ringa imorgon ;) Tusen tack för ditt stööd !
    Hur gick det för dig??
  • MyImmortal
    Moncabang skrev 2009-07-07 13:26:21 följande:
    Hur gick det för dig??
    Jag har inte ringt, har haft ägglossning denna månad så ja ska pröva någon månad till innan jag ringer. Tyvärr är min sambo borta så mycket, och han missa tyvärr denna ägglossning! :( men det är bara fortsätta...ler.. kraaam
  • Chan2

    Detta är en jätte gammal tråd men jag blev så nyfiken, hur har det gått för er? Har ni äntligen fått ett efterlängtat plus och kanske tom det barn som kommer efter?

    Fick ni hjälp till slut?

    Jag är själv i en liknande sits där de ej vill hjälpa en egentligen pga mitt BMI och sånt skitsnack...

  • Riktigragger

    En gammal tråd men gör ett försök ändå. Här är en till i Piteå som ill göra utredning men blev nekad pga min vikt. Behövde gå ner 2 kg för att vara på rätt sida om BMI-skalan. Hade då kämpat hräela våren med mina kilon och när jag fick höra det blev jag krossad och tappade allt självförtroende. Har ju varit sommar nu men hoppas att få påbörja allt nu under hösten. Hur gick det för er som skrev här?

  • Hjärtat längtar

    Oj vilken gammal tråd!
    Fick notis nu, men såg att det var 5 år sen jag skrev i den!

    Chan2: jag är nu lycklig mamma genom adoption till en pojk på 2,5 år! :)

  • Bazilika11

    Hej!

    Jag undrar vilken psykologhjälp får föräldrar som a ofrivilligt barnlösa? Vad får de för hjälp för att ta reda på de eventuella andra orsakerna(inte de kroppsliga) och hur går man till väga för att få igång kroppen som inte fungerar som den bör?

    Jag har gjort efterforskningar i olika kliniker i Sverige utan att hitta någon som kunde svara.

    Tack för svar

    ibolya Kéri

    leg psykolog/psykoterapeut


Svar på tråden Provera & ägglossning?