Tattyn skrev 2009-08-27 22:08:08 följande:
Pepparkakscheesecakeca 25 pepparkakor75 gr smält smör800gr philadelphiaost eller annan cream cheese2½ dl strösocker2 msk vetemjöl2 tsk vaniljsocker½ tsk salt1 tsk kanel1 tsk malen ingerfära½ tsk malen kryddnejlika4 äggca 10 pepparkakorGlasyr:100gr philadelphiaost eller cream cheese1 dl florsockernågra pepparkakorSätt ugnen på 175 grader.Kör ca 25 pepparkakor och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en bakform med löstagbar botten och kyl medan fyllningen görs.Rör ihop cream cheese och socker. Blanda i vetemjöl, vaniljsocker, salt och kryddor och rör till en slät smet. Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning.Häll hälften av smeten av formen, grädda 10-15 minuter eller tills kakan har stelnat något. Lägg försiktigt på 10 pepparkakor och fyll på med resten av smeten. Grädda ytterligare 35-40 minuter i nedre delen av ugnen.Låt kakan kallna helt och lossa den ut formen. Kakan är som godast om den får stå i kylen över natten.Blanda ihop ingredienserna till glasyren och bred över kakan, dekorera med pepparkakor.
Lust att lägga in detta recept även i recept tråden? Länk finns i ts