Inlägg från: mammat2 |Visa alla inlägg
  • mammat2

    Tråden för oss som har barn med bla. ADHD (10)

    taack för en ny tråd

  • mammat2

    Hej
    Vad jobbigt att läsa om alla rymningar. men ändå skönt att veta att man inte är ensam. Elias har också en tendens att rymma så fort man vänder ryggen till. Sist han rymde blev han anfallen av grannens björnliknade hund. Som tur var så var hunden snäll och endast la sig över Elias. Men jag hade panik man tänker ju på vad som kunde ha hänt. Tur var ingrep min granne ganska snabbt. Men det var otäckt att se Elias ligga under en stor hund som låg över honom.
    Just nu har vi ökat Elias ritalin till 2 gånger per dag. Men vi fick även valmöjligheterna att få långtidsverkande conserta. men då måste vi ändra medicin. så vi får se hur vi gör. Men för oss är Ritalinen en stor räddning i vardagen.
    Imorgon eller på torsdag ska vi åka till stranden och bada. vi har undvikit det så länge nu. Ja ni förstår säkert varför.
    Ger er alla en styrkande kram och hoppas att ni kan njuta lite av sommaren med era barn. Jobbar denna vecka också sedan ska jag vara föräldrarledig i 2 veckor. Ska både bli roligt och jobbigt

  • mammat2

    GRATTIS till giftemålet

    Håller på att skriva merkostnad för vårdbidrag och vad ska jag ta med.
    Förslag mottags tacksamt. Huvudet står helt still just nu

  • mammat2

    ett jättetack hade lyckats pricka in allt. tog även med sällskapsspel skada ju inte att försöka

  • mammat2

    Hej

    Idag bytte vi medicin på Elias från Ritalin till Concerta.
    Från att ha haft 5 mega utbrott om dagen har han idag haft 1.
    När han får sina utbrott är han inte medveten om vad han gör. Hans ögon är borta på något sätt. Frågade han under utbrottet var är Elias
    Han svarade långt borta och pekade på huvudet. Efter ett utbrott är han helt slut och har ingen aning om vad han har gjort. Är så hemskt att se han. Han blir så stark och man är tvungen att krama han och tala lugnande tills han är lugn. Det är det enda som hjälper. Skulle vi inte hålla i honom under utbrotten så gör han sig så illa. Inget ovanligt att han ställer sig på bordet för att falla handlöst till golvet, hämta knivar, dunka huvud i golvet eller väggen. När vi sitter och kramar han är det bara oss han gör illa. Genom att nypas och bitas. Men frågar vi han om han vill att vi ska släppa han så vill han inte det. Och ibland pekar han på huvudet och säger oroligt.
    Lite om Elias utbrott antar att vi inte är ensamma. Men vad gör ni under raseriutbrotten. För jag känner mig som världens hemskaste mamma. När han har raseriutbrotten.

  • mammat2

    Igår fick han tex 2 raseriutbrott för att det regnade. Bara en sådan sak. Finns inget speciellt mönster i utbrotten.
    Äta är det svåra sedan vi började med medicin. Innan åt han allt i mosad form. Och han åt mycket. idag har jag fått i han en halv smörgås, 1 bulle, 2 chokladbitar + en liten liten pizzabit.
    Eftersom han äter så otroligt dåligt får han äta det han vill. Just nu känner vi att huvudsaken är att han äter något. Dricker gör han. Så risken att bli uttorkad är mycket liten.
    Men det vi är mest oroade för är att han ska gå ner mer i vikt. Just nu väger han 17 kg till sina 113 cm. liten för att vara 6 år. har pga Ritalinen gått ner 7 hg. på ca 3 veckor
    Ritalinen funkade kanon förutom att utbrotten blev betydligt fler, ingen aptit, sömnsvårigheter. Därför bytte vi till concertan. Och förhoppningsvis ger den bättre verkan men färre biverkningar
    Läkaren tyckte vi kunde börja med näringsdryck. Är det någon av er som har det till sina barn. Köper man det på apoteket eller?
    Biverkningar av medicin är de bara i början eller kommer de alltid att vara.

  • mammat2

    Hej
    Efter byte till concerta verkar vi fungera som en familj. Ett litet litet utbrott på 3 dagar. fast det lilla räknar jag inte. =)
    Han tycker själv att de är bra. Aptiten är tillbaks efter 3 veckors aptitlöshet äter han nu som vanligt igen och det är så otroligt skönt att se. Hoppas att han går upp det han gått ner.
    Håller nu tummarna att vi hittat rätt.
    Just nu är han och hans bror på campingsemester med sina morföräldrar. Är mest nervös om min lille kille. Som har kommit i en enorm trotsålder.
    Nu ska jag åka och handla lite. Håller på att måla huset och får lite snälla målare hit idag. Så någon skön helg får vi inte. Men det blir mycket gjort och det är huvudsaken. Kram på er alla

  • mammat2

    HEJ

    Elias har klarat av sin andra vecka på fritids. Och det går jättebra där. En av alla stenar föll från bröstet. Hoppas att det funkar på skolan sen.
    Idag smet Elias. Skulle bara in och hämta hans rullstol för vi skulle ut på en promenad. och vips var han försvunnen. Som tur var såg grannen han på vägen och följde med han hem. Tur att man har bra grannar. Själv tyckte jag det var oehört pinsamt. Men våra grannar vet ju att Elias inte är "som andra". Jag menar hon kunde lika gärna struntat i att följa med han hem.

    Vi har fått strul med FK ang VB. Elias läkare skickade inte in intyg till dem innan han gick på semester och nu står vi här och tiden börjar rinna ut. Förhoppningsvis börjar E läkare på måndag. Annars vet jag inte vad vi ska göra. Känns som att läkarintyget är enormt viktigt. Eftersom vi annars har ju inget på att han har ADHD. De skulle bedömma utan läkarintyget ifall de inte fick in något. Men ADHD är ju en stor del av orsaken till varför vi söker vårdbidrag. Hoppas att det löser sig för oss.
    På lördag ska vi på läger med andra från RBU.
    är ni med i någon form av föreningar som är för dem som har ADHD och liknande.

  • mammat2

    Skickar massor av kramar till alla fantastiska föräldrar här.
    Idag började min kille förskolan och första dagen hade gått kanon. Men nu ikväll är han 7 ggr värre än vanligt. Sitter på golvet och bara snurrar, inte kontaktbar. Enligt läkarna är det Elias sätt att stänga av huvudet när det blir för mycket intryck eller för jobbigt.

  • mammat2

    Trollet Ludenben skrev 2009-08-27 13:37:10 följande:


    bra dag idag!! Var hos Frodos läkare på BUP... vi tog detta med sömnen och agressionutbrotten. Han skrev ut atarx som vi ska ha vid behov, särskilt på helgerna och under annan ledighet när han blir hemma hela dagarna och mer labil och sover sämre. Sen fick vi ett annat omega3preparat som ska funka bättre än eye-q på ADHD, särskilt när det rör sig om agressioner. Dessutom skulle BUP skicka remiss till hjälpmedelscentralen där vi skulle få hjälp med bolltäcke och timstock. Sköterskan på BUP som har hand om remisser till hjälpmedlescentralen skulle undersöka möjligheten om vi kunde få en GPS till Frodo. Så nu är jag på gott humör. Skolskjutsen kommer igång från och med i morgon så ännu bättre
    Kanon att det går så bra för er just nu =)
Svar på tråden Tråden för oss som har barn med bla. ADHD (10)