koka saft i saftmaja
Jag har helt sjukt mkt rabarber och har nu bestämt mej att koka rabarber och jordgubbs saft. Tycker de va svårt att hitta bra recept.
Någon som har att dela med sej?
har aldrig gjort detta innan så alla tips är så välkomna!
Jag har helt sjukt mkt rabarber och har nu bestämt mej att koka rabarber och jordgubbs saft. Tycker de va svårt att hitta bra recept.
Någon som har att dela med sej?
har aldrig gjort detta innan så alla tips är så välkomna!
Detta hittade jag:
1 l jordgubbar
1 kg rabarber
8 dl vatten
6 dl strösocker per liter avrunnen saft
2 cm färsk ingefära
Skölj jordgubbar och rabarber. Skala rabarbern om det behövs, skär i tunna skivor. Skala och skiva ingefäran. Koka upp vattnet och tillsätt rabarber, jordgubbar och ingefära, låt koka 10 minuter.
Häll upp i silduk och låt rinna av ca 30 minuter. Blanda saften med sockret och koka upp. Låt koka 10 minuter. Skumma väl och häll upp i väl rengjorda flaskor.