Inlägg från: Emeli |Visa alla inlägg
  • Emeli

    Försäkring

    Angla skrev 2009-07-17 21:22:03 följande:
    Då tycker jag dessa punkter är mycket mer intressant och relevanta:* Ersättning vid sjukhusvistelse (minst 3 dagar i följd) * Ersättning vid vård i hemmet (efter sjukhus) * Fritidsaktivitet* Krisbehandling
    Jag tycker precis tvärtom. Punkterna du listar är sällan förknippade med höga kostnader. Det klarar man att fixa själv om det skulle behövas. Men om ett barn drabbas av så svår invaliditet att det aldig kommer att kunna arbeta, aldrig kommer att kunna få en inkomst och aldrig kommer att kunna kvalificera sig för en vettig pension - då är det av största vikt att det finns en bra försäkring. Det kan naturligtvis inte göra så att barnet blir frisk och arbetsför men det slipper åtminstone dras med urusel ekonomi resten av sitt liv.
  • Emeli
    Angla skrev 2009-07-19 18:48:28 följande:
    Det jag menade var att sanolikheten för att hamna på sjukhus är ju större än sannolikheten för att drabbas av svår invaliditet. Man kan inte alltid hade på hängslen och svångrem i livet och ibland anser jag att man måste väga in risker. Men visst 4 miljoner är självklart ingen nackdel MEN jag tycker inte man rakt av kan säga att Trygga Hansa är bäst då de faktiskt rider lite på sitt kända namn och de stora är inte alltid bäst. Min erfarenhet är att man sällan får ut det man tror av försäkringar. Det räknas av än hit och än dit och sen är det miljoners undantag.
    Nej, man kan inte gardera sig mot allt, men låt oss anta att ett barn drabbas av en sjukdom som barnreumatism omfattande knäleder, fotleder och handleder. Det är en sjukdom som kommer att kräva livslång behandling. För att den sjuke ska må bra är det viktigt att kunna komma iväg på resor till varmt klimat för rehabilitering, t.ex. till Kanarieöarna. Det är inte gratis. Samtidigt är det sannolikt att den sjuke inte kommer att klara ett heltidsarbete då dels mycket tid måste avsättas för behandlingar hos sjukgymnast m.m., dels att han/hon inte kommer att orka lika mycket som en frisk person, kommer att vara hindrad av sin värk, rörelsehindrad osv. Det kommer bli svårare för honom/henne att få jobb och göra karriär. Inkomsten kommer sannolikt bli låg. Det kanske kan bli aktuellt med förtidspension.

    Om barnet blir allvarligt sjuk är en försäkring mycket viktig.
Svar på tråden Försäkring