• Ethi

    Försäkring

    Ett litet tillägg till debatten: olycksfallsförsäkringar är urlätta att få! Även t ex HIV-positiva barn kan man utan bekymmer teckna en olycksfallsförsäkring för så jag antar att det faktiskt går att försäkra alla barn med den. Det är de utvidgade försäkringarna som är knepiga/svårare och där man kan riskera, om man alls får dem, att dras med undantag till förbannelse...

    Vi har Trygg Hansa till barnen. De hade de bästa villkoren innan vi fick storebror och sen har vi inte kollat utan bara fortsatt. Trygg Hansas Trygga Barn-försäkring har dessutom så generösa regler att om man kommer hem med barnen och kan teckna försäkringen innan barnets 6-månadersdag och barnet då gått igenom adoptivbarnundersökningen utan anmärkningar, så kan man teckna precis samma försäkring med precis samma villkor som att det vore ens biologiska barn. Det är ju jättebra! Nu kan inte så jättemånga utnyttja just det då, men i alla fall.

  • Ethi

    Med ett "godkänt" läkarintyg så är det absolut inga problem även om barnet är adopterat, men då måste de ju se på det först. Eftersom de måste se på ALLA adopterade barns läkarintyg innan de beviljar mer än bara olycksfall så har de väl lagt in att man får det där svaret by default så fort barnet är adopterat. Även svenskfödda barn kan ju dras med saker som gör att de, i efterhand, aldrig blir beviljade mer än olycksfallsförsäkring ändå... Så inte kan väl en fullständig försäkring ha blivit _beviljad_ bara för att barnet var svenskfött?


    Angla skrev 2009-07-20 07:28:31 följande:
    Fyllde i Trygg Hansas nätansökan nu och ENBART det faktum att vårt barn är adopterat gjorde att försäkringen inte godkänndes per automatik. Och så fort jag kryssade i svensk född så gick den igenom direkt. Jag kan inte se att det i sig skulle vara en så stor risk för Trygg Hansa om nu barnet gjort hemkomstundersökningen så vet man ju egentligen mer om det barnet än om ett nyfött barn.
Svar på tråden Försäkring