• Anonym (Jack)

    Svärmor - mitt barns namn

    Nu har jag inte läst alla trådarna så jag ber i förväg om ursäkt för att jag kanske upprepar något, eller låter rasistisk men. Hon är invandrare va?

  • Anonym (Jack)

    Anonym (Erfarenhet) skrev 2009-07-15 08:59:21 följande:


    Anonym (Jack) skrev 2009-07-15 08:43:43 följande: Man behöver inte vara invandrare för att man har en rubbad åsikt om vad ens barnbarn ska heta/kallas. Det hade min farfar också, och han var så svensk man kan bli!
    Nej, men det förklarar saken.
  • Anonym (Jack)
    Myzan skrev 2009-07-15 11:18:47 följande:
    Be din man skriva ett brev/ mail till släkten och förklara att det skett ett misstag ( ge ingen skulden) och att er dotter heter Nova. Eftersom ni fått lyckönskningar i ett anant namn så ser jag inga konstigheter med att säga till. Om dom fortsätter att kalla henne för Ett annat namn så säg till att hon blir förvirrad då hon inte vet vem Yasemin är.
    Jag tycker hela diskussionen är smålöjlig. Förstår att TS blir förbannad på svärmor dock.

    1. Säg till svärmor att kalla dottern för hennes tilltalsnamn. Annars kan hon se efter Nova i stjärnorna.
    2. Meddela släkten att det skett ett missförstånd. Yasemin är mellannamn, Nova är tilltalsnamn. Om de envisas med att säga Yasemin är det bara att säga ifrån.

    Trodde utlänningar visade mer respekt för familjemedlemmar
  • Anonym (Jack)

    Anonym (svenglish) skrev 2009-07-15 11:33:48 följande:


    Anonym (Jack) skrev 2009-07-15 11:26:44 följande: Drog du slutsatsen att utlänningar visar lite respekt för familjemedlemmar av att läsa TS? Inte för att låta överlägsen; men du har inte så hög utbildning va?
    Nej, det var inte den slutsatsen jag drog. Sött att du försöker mäta högskolepoängspenisen med mig.
  • Anonym (Jack)

    Anonym (svenglish) skrev 2009-07-15 11:38:13 följande:


    Anonym (Jack) skrev 2009-07-15 08:43:43 följande: Försökte inte mäta några poäng, vännen
    Åh, vännen? Haha!
    Tyckte det var ett klokt inlägg att kommentera något som du tolkade som en slutsats, genom att sen avsluta det inlägget med att dra en egen slutsats om min högskolepoäng.

    Hur smakade mitt kiss?
  • Anonym (Jack)

    Anonym (svenglish) skrev 2009-07-15 11:47:51 följande:


    Anonym (Jack) skrev 2009-07-15 11:41:41 följande: Jag _drev_ lite med dig. De flesta fattade nog min poäng.Förlåt! Det var lite onödigt! Blir lite provocerad över "hon är invandrare va" och sedan "Trodde utlänningar visade mer respekt..//.." Utlänningar, svenskar människor i allmänhet är generellt ganska lika i sitt beteende. Det finns väl inget som säger att det är mer konstigt at svärmor är utlänning och "visar lite respekt". än om hon vore svensk? Men nu blev det Ot (igen). Sorry TS!
    Ingen fara, du behöver inte be om ursäkt.

    Vad jag ville säga var att, min uppfattning är att vi svenskar inte är lika familjekära/nära som utlänningar (mellanöstern t.ex)
    De har en otrolig respekt för sina äldre, en respekt jag inte ser här. (återigen, min uppfattning bara).
    Så, hade det varit min svärmor hade jag (eller min sambo) sagt åt svärmor att sluta kalla henne Yasemine, kalla henne Nova eller så får hon inte träffa barnet helt enkelt.
Svar på tråden Svärmor - mitt barns namn