• Äldre 20 Jul 11:15
    14295 visningar
    83 svar
    83
    14295

    Tragiska böcker efterlyses

    "Vingklippt ängel" av Berny Pålsson (självbiografi)

    "Inte som andra döttrar" (mamman till en schizofren dotter som skrivit) Slukade denna tegelsten på bara 3 dagar för 15 år sedan...

    Kirre-böckerna av Gunilla O Wahlström (förövrig är hon en fantastisk föreläsare...)

    Kommer nog på fler snart... återkommer då

  • Äldre 20 Jul 11:17
    #3

    Smurfis75; Underbart att du också sträckläste "inte som andra döttrar". Läste den i gymnasiet...hmmm, det är nu 14-15 år sedan och jag minns fortfarande hur jag inte kunde lägga ifrån mig den och låg vaken hela natten för att läsa (snacka om trött dagen efter). Min mamma blev nyfiken på boken och gjorde detsamma... pappa var sååå less de dagar då det knappt gick att få kontakt med henne. Har funderat många gånger på den boken nu i efterhand och funderar på att läsa den igen för att se vad som var så speciellt med den.

  • Äldre 20 Jul 11:51
    #9

    KOmpletterar bara till HellokillerN:
    Vår lilla hemlighet är skrivern av Toni Maguires.

    Kan det vara "De oskuldsfulla" som du menar? Alltså den svenska titeln på Not without my sister. Tror det i så fall är Kristina Jones, Celeste Jones och Juliana Buhring som skrivit den (de 3 systrarna det handlar om)

  • Äldre 20 Jul 12:03
    #13

    Floria; SKulle precis skriva den titeln och letade efter författarens namn i bokyllan! Shit vad arg och ledsen jag var! Ja, boken rev verkligen upp hela känsloregistret!

Svar på tråden Tragiska böcker efterlyses