• Yllet

    Bimlista Aug för 30+ som arbetar på första barnet

    Hej får jag vara med? BIM 25/8

  • Yllet

    Strax:
    Tackar :) jag försöker hålla mig vaken på jobb. Är så ruskigt trött att jag undrar hur det ska gå..

  • Yllet
    SailorGirl skrev 2009-08-21 17:55:23 följande:
    Det är inte samma sjuka och inte samma vaccin. Alla äggallergiker jag känner är över 45. Kvicksilver (och för den delen DDT) fick jag av mamma när hon ammade mig och jag får än värre skit i mig av att bo i stans näst avgastjocka korsning. Det som påstås vara bra idag är dåligt imorgon. Shit happens. Jag förstår att du menar väl, men du sprider felaktiga fakta. Det enda jag håller med om är att man ska tänka efter före.
    Håller med angående fakta, det finns risker med att blåsa upp faror kring H1N1.
    Det är sant att man bör tänka efter före, men det gäller ju det mesta..
    Vad gäller vaccin så finns det ju de som på grund av yrke, eller riskfaktorer är mer eller mindre tvungna att vaccinera sig.

    Ni har säkert redan läst på sidan men skickar länk om någon är intresserad.
    www.krisinformation.se/web/Pages/Page____31569.aspx
  • Yllet

    Fluff tomten skrev 2009-08-21 23:51:49 följande:


    sv.wikipedia.org/wiki/Spanska_sjukan + att många av mina kompisars barn är äggallergiker och läs ingredienserna på vaccinet, googla vad det betyder och finn kvicksilver www.kvicksilver.org/0008/vacciner.html svininfluensan.com/content/f%C3%B6rtydligande... www.emea.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/pandem... Varför skulle jag hitta på något sånt i mitt inlägg här ovan?
    www.smittskyddsinstitutet.se/vanliga-fragor/allmanna-vaccinationsprogrammet/aktuella-fragor/
  • Yllet

    5 Vilka vacciner innehåller kvicksilver - och hur farligt är det om vaccinet innehåller kvicksilver?
    Kvicksilverföreningar som tiomersal (på engelska: Thimerosal) användes tidigare som konserveringsmedel i flertalet vacciner i barnvaccinationsprogrammet. Numera används som konserveringsmedel en organisk fenol-förening, fenoxietanol med låg toxicitet som bryts ner och snabbt försvinner ur kroppen. Flera vacciner levereras i engångsförpackningar och innehåller inget konserveringsmedel. De vacciner som används i det svenska barnvaccinationsprogramemt är fria från kvicksilverinnehållande konserveringsmedel sedan 1992-93. Tidigare använding av kvicksilverföreningar i vaccinerna hade inga påvisbara negativa effekter, men allmänna miljöhänsyn har lett till att kvicksilverhaltiga konserveringsmedel tagits bort ur vaccinerna.

    Läkemedel som använder tiomersal som konserveringsmedel innehåller cirka 25 mikrogram kvicksilver, vilket motsvarar 2-3 portioner insjöfisk. När vacciner innehåller restmängder av tiomersal är mängden vanligtvis cirka 50-1000 gånger lägre.

  • Yllet

    Nya Riktlinjer från Socialstyrelsen om någon missat dem:
    2009-08-20 Nyhet

    Rekommendationer om influensavaccination klara

    Idag bjuder Socialstyrelsen, Smittskyddsinstitutet och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap in till en gemensam presskonferens för att informera om läget i arbetet med den nya influensan A(H1N1). På presskonferensen presenteras Socialstyrelsens rekommendationer till landstingen för vaccination mot den nya influensan.

    I rekommendationerna framgår vilka grupper som är särskilt viktiga att vaccinera först, för att skydda dem mot smitta. Socialstyrelsen tydliggör också vilken personal som har behörighet att ordinera och ordningsställa influensavaccinet, hur man hanterar journalföring, med mera.

    De personer som bör vaccineras så tidigt som möjligt är de som riskerar att bli allvarligt sjuka av influensan. Dels gravida, dels alla över 6 månader som har regelbunden kontakt med läkare på grund av följande kroniska sjukdomar:

    Kronisk lungsjukdom
    Extrem fetma eller neuromuskulära sjukdomar som påverkar andningen.
    Kronisk hjärtkärlsjukdom (inte enbart förhöjt blodtryck)
    Personer som har svårt att hantera infektioner, till exempel har nedsatt immunförsvar eller vissa andra sjukdomar (inklusive hiv)
    Kronisk lever- eller njursvikt (GFR

  • Yllet

    SailorGirl Tack :)

    Är det någon som sen känner att ämnet vaccinering inte var slutdiskuterat, kan den ju starta en ny tråd för just den diskussionen..

  • Yllet
    Majja78 skrev 2009-08-22 23:38:33 följande:
    Minnie Tack vännen ja vi kämpar på och vi försöker hålla hoppet uppe ett tag till. Alltså det borde ju var större skillnad mellan gravid och mens synptom. Helt klart, röstar jag för i nästa val iallafall. Hmm tyvärr är jag inte som dig heller att de månader jag har som minst symptom så är jag gravid....jag är ändå inte gravid. Så jag vette faen vad mina gravsymtom skulle kunna vara. Får väl invänta utredning och kanske IVF.
    Röstar också för en ändring PMS och Gravsymtom borde göras om så de är tydligt olika varandra..
  • Yllet
    Majja78 skrev 2009-08-24 21:41:50 följande:
    Tack tjejer, jag kan verkligen behöva kramar nu innan jag bryter ihop fullständigt. Nu har vi försökt i över 1½ år, hatar detta, om 2 v ungefär ska vi på utredning.
    Jag hoppas det blir din tur snart, Lycka till nästa gång! kram
Svar på tråden Bimlista Aug för 30+ som arbetar på första barnet