Inlägg från: josse83 |Visa alla inlägg
  • josse83

    Problem med sköldkörteln? Del 14

    Hej!

    Skönt att hitta denna tråd hoppas jag kan hoppa in en sväng. Fick idag svar på provsvaren från i fredags, och det visade på hypertyreos. Hade ett värde på 44, det måste ju vara T4värdet. Tog T3 idag.. resten vet jag inte alls. Remitterad till Medicinkliniken här i stan och har fått Proprolol eller vad det nu hette.. orkar inte springa och kolla. Samma sak som Inderal sades det.

    Gått ner cirka 6 kg på 2 månader, inte så mycket. Har en puls på ungefär 90-110. Och det syns att sköldkörteln är stor... den trycker lite på matstrupen vilket är lite jobbigt..

    Undrar vad som väntar mig nu och hur länge jag kommer få vänta innan kallelsen till medicin kommer!

  • josse83

    Schulman: Hej! Tack för svaret Idag har jag varit på medicinkliniken. Kom till en mycket bra läkare! Han förklarade mycket för mig osv... däremot pratade han nästan för mycket för nu har jag snurrat till det med hur jag skulle göra med medicinerna. Fick Thacapzol som jag ska ta 4 st 2 gg om dagen i 6 veckor.. sedan ska jag ta 2 st 2 gg om dagen tills vidare.. sen TROR jag att jag ska börja ta Levaxin efter 6 veckor?! Men på lappen står det att det är from idag, men var nästan säker på att han sa att jag skulle börja om 6 veckor... ska ringa imorgon.. bra minne eller inte!
    Så du är opererad? Hur kommer det sig att det blev operation till slut?

  • josse83

    Annelie: Nä jag har bara fått en dos utskriven.. 100 µg. Så mycket information att få in

  • josse83

    Nu har jag fått klarhet i hur jag ska ta mina mediciner Snurrigt såhär i början. Jag skriver det här så kanske det hjälper någon.
    Äter nu Thacapzol 4 st 2 gånger dagligen och ska göra det i 6 veckor.
    Efter 6 veckor ska jag minska till 2 st 2 gånger dagligen och äta detta i 2 år.
    Samtidigt ska jag börja med Levaxin 100 µg 1 om dagen tror jag det var...

    Någon som ätit Thacapzol som vet om man behöver vara försiktig med alkohol. Nu innan jag fick veta att det var hyper så har jag mått dåligt och inte druckit alkohol på väldigt länge men nu ska vi på en fest på lördag... vore ju gott med lite vin till maten... men har inte hört något om hur det är ihop med medicineringen?

  • josse83

    Tack för svaren om alkohol och medicinen.. jag tror jag ringer kliniken och pratar med någon sköterska och rådfrågar iaf... eller om jag kan fråga någon sköterska eller läkare på jobbet imorgon Det lär ju inte bli några mängder, har inte druckit alkohol på väldigt länge.. och bara små mängder innan jag fick hyper. Vi får se hur jag gör helt enkelt!

  • josse83

    äntligen fick jag provsvaren från senaste provtagningen. Har nu ätit thacapzol i 5 veckor och det var sagt 6 veckor. Jag är helt slut, koncentrationssvårigheter, frusen och dålig initiativförmåga. Som jag redan förstått, låg mina värden i underkant, och jag får redan nu minska thacapzol till hälften och lägga till Levaxin! Om jag inte redan gjort det stod det i brevet, men vem vågar göra det utan ett ok från läkaren?! Nä skönt var det iaf!

  • josse83

    fyyy sjutton! Först blir man diagnostiserad med hypertyreos. Varm, diarré osv. Får börja med Thacapzol. Äter det i 5 veckor, för länge, nere på för låga värden.. trött som ett as, frusen. Får lägga till Levaxin, har nu ätit det i 2 veckor... fortfarande trött men nu senaste dagarna... svettig!!! Ringer nog medicinkliniken imorgon. Har inte provtagning förrän 5/10. Tänker inte gå såhär tills dess

  • josse83

    jessica och zezziz: Aha okej, ja nu känns det bara som ett himla pendlande upp och ner. För mig som inte är så negativ av mig utan oftast ser det positiva i saker och ting börjar detta t o m för mig bli jobbigt. Vissa dagar känner jag för att sätta mig ner och gråta för att jag är sur mot sambon och hård mot dottern som trotsar allt som oftast. Nu är jag inte liiika trött som när det var som lägst i värdena men det är slitit detta med pendlande värden känner jag. Det var det minsann ingen som sa ngt om på läkarbesöket hos endokrinologen!

Svar på tråden Problem med sköldkörteln? Del 14