Koka saft?
Har lyckats komma över en saftmaja och ska nu koka saft på våra svarta och röda vinbär. Funderar på om man kan slänga med och koka saft även på de bär som redan ligger i frysen?
Har lyckats komma över en saftmaja och ska nu koka saft på våra svarta och röda vinbär. Funderar på om man kan slänga med och koka saft även på de bär som redan ligger i frysen?
Åhå. Det var ju synd då hallonen är i klart undeläge. Kanska ska koka dem ihop med rabarber då istället?
Toppen! Tack.
En anna fundering - jag har hört att man inte ska plocka av samtliga rabarber för då kan plantan dö. Men de är ju i slutet av sin säsong nu och alt. är ju att stjälkarna bara ligger och ruttnar. Hur göra?
Nej, inget gödsel alls. Vi är nyblivna husägare och totalt rudis på det här. Är det försent att ge den nu?
Gud vad bra att jag frågade här; nu har jag ju fått tag i ett par proffs!
Måste man t ex ta bort stjälkarna från vinbären när man kokar saft på dem? De kommer ju ändå inte igenom de små hålen i majan och jag har inte tänkt ta tillvara på det moset efteråt ändå.
Nu har maken kommit hem med ny fräsch slang som jag lyckats kränga fast och jag har påbörjat ångkokning av 2,5 kg svarta och röda vinbär. Iiiiiiiiiii!!!
*jättespänd*
Nu är det klart och det blev jättegott!!! Tänka sig, min första hemkokta saft...
*superstolt*