Inlägg från: TvåTrollungar |Visa alla inlägg
  • TvåTrollungar

    Provade 5-minuters metoden ikväll, tog 40 min. Imorgon??

    metoden fungerar bra tycker vi, dock behöver man ju inte stirra sig blind på just 5 min utan vi kan lika gärna gå in efter 1-2 min (barn har ju ändå ingen tidsuppfattning) då hinner hon inte bli hysterisk heller!

    tiden som nattningen tar trappas successivt ner, kan dröja flera veckor men lika gärna bara ta någon dag!

  • TvåTrollungar
    Puffpinglan skrev 2009-07-30 20:30:41 följande:
    En del verkar verkligen gå in för att såra andra här på FL. Jag fattar inte varför... Det jag inte heller förstår är varför de som INTE använder 5-min metoden hackar på alla som gör det. Jag använder 5-min metoden och jag hackar inte på de som INTE använder den. Alla har väl rätt att välja själva? Det skulle aldrig falla mig in att kalla någon för dålig mamma osv bara för att jag läst ett enda inlägg som jag inte överensstämmer med. Snacka om dålig stil! Nä, skärpning! Om man inte gillar tråden och det som sägs i den varför inte bara lämna då? Stå på dig TS, jag håller på dig!!
    håller med, att det alltid skall spåra, man gör ju det man tror är bäst för sina barn och alla tror olika! skulle aldrig använda 5 minuters metoden om jag trodde den var dålig! sen har min lilla ALDRIG varit hysterisk vid säng gående utan bara små gnällt eller legat och pratat! där av har vi gått in med jämna mellanrum och lagt till henne och gett napp! som en variant av 5 minuters metoden, hade dock kört den även om hon varit hysterisk, har bara positiva erfarenheter av den metoden, mamma körde den med mina små syskon och de har ALLTID somnat bra och ALDRIG haft problem med att somna själva, inte EN ENDA gång har hon behövt stå vid deras sida när de skall sova och de har börjat med metoden vid 4-6 månader. Med mig å andra sidan gjorde hon helt tvärt om och ammade mig eller hade mig hos henne eller i famnen och jag var orolig ända till 12 år vad det gäller nattning och ville jämt att mamma skulle vara där och senare ville jag bara sova hos henne! småsyskona har ALDRIG frågat om att sova i deras säng äns!

    så kan alla sluta och trycka ner den metoden, alla har sin åsikt och gör det som det tycker är bäst!
  • TvåTrollungar
    Åskan skrev 2009-07-30 22:03:02 följande:
    MÅste bara få säga att jag tycker din presbild är väldigt söt. Tycker det är HEMSKT att du låter denna lilla flicka skrika sig till sömns. Blir illa berörd just pga bilden... Testa tassmetoden istället. Tack för mig.
    Men hallå! skärp dig, det är väl upp till henne och det fungerade ju, så vad är problemet! det handlar inte om "att skrika sig till sömns" utan att man lär barnet somna på egen hand! det sista barnet såg när de somnade är också det barnet vill se om det vaknar till under natten, hur skulle du själv känna om någon utan din vetskap flyttat på dig till något helt annat ställe medan du sov eller tex att du somnar bredvid din man som du inte har en aning om inte kommer ligga där då du vaknar, då är det väl FASIKEN mycket bättre att ligga där man skall ligga hela natten och ligga själv. Barnet skriker inte av att det är otryggt utan av att de i så fall är envist och vill bestämma, ett tryggt barn somnar själv efter att ha fått chansen att prova och inte haft en höna till mamma som slitit upp de bara förr att det skärrar i hjärtat när de skriker. Kan ju tillägga att till och med vårat BVC sa att vi skulle tänka på inte söva henne i famnen etc för att natt sömnen då störs! och det rekommenderar även "somna själv metoden"
  • TvåTrollungar
    Malia75 skrev 2009-07-30 22:56:32 följande:
    Ahh, men va bra. Du klarar det, då måste alla andra klara det också. För alla har ju samma förutsättningar och liv.
    det är väl jäkligt mycket bättre och köra 5 minuters metoden och få sova och vara en pigg och bra mamma under dagen än att låta all energi ta slut på natten!
  • TvåTrollungar
    Maria222 skrev 2009-07-30 23:02:11 följande:
    Handlar det inte om att skrika sig till söms!? det är ju precis det som sker, så det är väl det som det handlar om i allra högsta grad. Sen om man som föräldrar väljer att se det på ett annorlunda sett bara för att döva sitt dåliga samvete är ju en annan sak. Rekomenderade BVC metoden? Wow, de vet ju verkligen allting, så då kan man helt sluta söka sig efter fakta själv, eller för den delen lyssna på sin föräldrakänsla. Bvc tanten vet precis vad som är bäst för DITT barn *ironisk*
    Nej det gör det faktiskt INTE! om du är en så stark motståndare till metoden antar jag att du inte provat den och har därför inte så mycket att komma med vad det gäller metoden! själv har vi använt den metoden från när lillan slutade ha ont i magen på kvällarna vid ca 3 månader och hon har ALDRIG skrikit sig till sömns (har kört med ca 5 minuter emellan innan jag går in, tittar till och ger nappen)! Det är inte förens nu vid 6 månader hon har börjat protestera när man lägger henne, men hon gallskriker definitivt INTE utan protesterar lite, sen när man varit in ett par gånger och gett nappen så brukar man hör henne ligga och jollra/prata i stället och senare somnar hon! så våran tjej hon jollrar sig till sömns! ;)

    Har som jag skrev i ett tidigare inlägg bara positiva erfarenheter om metoden, då min mamma använde den till småflickorna och det har ALDRIG haft några problem med sömnen verken då eller nu(7 och 5 år) medan jag som liten fick vaggas, ammas och famnas till sömns haft problem till jag var 12 år, och problemen försvann inte förens mamma flyttade ihop med en ny karl och jag då inte längre kunde sova med henne, efter en vecka boende med den nya karlen var jag trygg i sovandet! de små flickorna skulle ens aldrig komma på tanken att tex sova i mammas och pappas säng på grund av att det är så trygga i sig själva när det skall sova!
  • TvåTrollungar
    NorasMamma skrev 2009-07-30 23:42:25 följande:
    3 månader? Du hade inte läst på innan då va? stackars lille bebis
    DU om det är någon som är på läst så är det nog jag! det är nog du som skall fundera några varv extra! läs hela texten innan du sågar också!
  • TvåTrollungar
    Malia75 skrev 2009-07-30 23:44:04 följande:
    Lady Dahmer skrev 2009-07-30 23:08:57 följande: Lämnas att skrika? När vi körde 5mm gnällde/klagade han stundtals. Ibland tystnade han och pillade på en skruv på spjälsängen eller nåt. Tror faktiskt att det är få som låter sina barn skrika helt förtvivlat. Men bara för att jag inte springer och plockar upp mitt barn vid minsta lilla pip så betyder det inte att anknytningen är skadad. Mitt barn är faktiskt rätt normalt tror jag. Han visar varken problem med anknytning eller trygghet.
    precis så jag menar också! jag låter henne absolut inte gallskrika utan hon kan ha protesterat med lite gnäll i i några minuter sen går jag in ger nappen och hon blir tyst, börjar man då höra henne igen går jag in och ger nappen och går ut, sen somnar hon!
  • TvåTrollungar
    NorasMamma skrev 2009-07-30 23:45:44 följande:
    Jasså du??? Och då VET du väl att den absolut INTE ska användas till barn under 5 månader? Eller MISSADE du den biten? Jag mår illa.
    Har läst på om vad grundaren till metoden skrivit både en och två gånger och det står inte om någon viss ålder den bör användas för!
  • TvåTrollungar
    Maria222 skrev 2009-07-30 23:48:14 följande:
    Så bara för att jag inte själv utsatt mitt barn för metoden kan jag inte ha några kunskaper om den? Att ammas, vaggas och famnas till söms innebär en trygg insomning, att däremot skrika sig till söms innebär en stressfull insomning. Det är bara att titta på barnet så förstår vem som helst vem som somnar skönast och tryggast. Att du haft sömnproblem beror sannolikt på andra orsaker än att du ammades till söms när du var liten.
    och det har du någon aning om eller för du var ju säker med då, kanske till och med var du som var min mamma? hur förklarar du att det har funkat så bra med de mindre då? du verkar dessutom vara jäkligt trög, för femtioelfte gången hon skriker sig inte till sömns!
Svar på tråden Provade 5-minuters metoden ikväll, tog 40 min. Imorgon??