• Hanah

    Pastöriserad parmesan - finns det?

    Letade efter det på affären idag. Hittade en "falsk" parmesan där det inte stod om den var pastöriserad eller inte. Vågade förstås inte chansa.
    Finns det pastöriserad parmesan, eller nån som liknar parmesan?

  • Svar på tråden Pastöriserad parmesan - finns det?
  • La Lola

    Parmesan behöver inte vara pastöriserad.

    Från kostråden (ang listeria):
    "I vanlig hårdost och parmesanost kan listeria inte växa eftersom ostens pH och vattenhalt är för låg."

    www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx&epslanguage=SV


    *mamma till Alma 9 år och Hedda född 13 mars-09*
  • Hanah

    Aaahh!! Tack! Man kan alltid lita på dig när det gäller alla dessa kost-under-grav-frågor! Du brukar dyka upp i de trådarna.

    Men vad bra!! Då kan jag köpa riktig parmesan o njuta! Tack!

  • La Lola
    Hanah skrev 2009-07-31 11:36:30 följande:
    Aaahh!! Tack! Man kan alltid lita på dig när det gäller alla dessa kost-under-grav-frågor! Du brukar dyka upp i de trådarna. Men vad bra!! Då kan jag köpa riktig parmesan o njuta! Tack!


    Ja köp o njut du!
    Själv har jag då aldrig hajat vad som gör parmesan så gott.
    *mamma till Alma 9 år och Hedda född 13 mars-09*
  • Hanah

    I Caesarsallad är det gott! Annars äter jag inte heller det.

  • Lilly82

    La Lola skrev 2009-07-31 11:34:28 följande:


    Parmesan behöver inte vara pastöriserad.Från kostråden (ang listeria):"I vanlig hårdost och parmesanost kan listeria inte växa eftersom ostens pH och vattenhalt är för låg."www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx&e...
    Dock är inte ALL hårdost ok att äta som jag trott.. typ Grier... men den kanske inte heller räknas som vanlig hårdost..
Svar på tråden Pastöriserad parmesan - finns det?