• Äldre 31 Jul 13:28
  25044 visningar
  12 svar
  12
  25044

  Progesteron - försenad mens?

  Vi har haft 4 missfall (alla MA, varav 3 i rad) och jag har därför fått Trombyl samt Progesteron för att underlätta ett befruktat ägg att fästa ordentligt.

  Jag tar Progesteron från äl, men nu verkar det som att min menscykel har blivit rubbad. Tidigare hade jag alltid 28 dagars regelbunden cykel (även efter alla missfall), men nu när jag tagit Progesteron från äl är mensen snart en vecka sen - och graviditetstestet är negativt.

  Kan Progesteronet göra så att cykeln rubbas, nån som vet? Eftersom jag nu testat negativt har jag förstås upphört att ta Progesteron för denna gång, så jag hoppas att mensen kommer snarast så att man kan börja om.

  Är det kanske bättre att ta Progesteron från och med att man plussar? Jag har inga svårigheter att bli gravid, däremot blir det som sagt missfall.

 • Svar på tråden Progesteron - försenad mens?
 • Äldre 31 Jul 20:15
  #2

  Hej,
  Jag tar två per dag, á 400 mg. Jo, jag får väl fortsätta att ta dem från ÄL som det är rekommenderat, men det är knöligt att inte veta när man ska få mens tycker jag, som är bortskämd med att tidigare alltid vetat exakt när både ÄL och mens ska infalla.

  Tar du dem också från ÄL, och testar du sedan på BIM eller? Jag får väl testa ett par dagar innan BIM nästa gång då så att jag inte tar progesteronet längre än nödvändigt. De är ju så jäkla dyra också...

 • Äldre 31 Jul 20:47
  #4

  Cia: På dag 19 efter ÄL?
  Dag 14 efter ÄL är väl BIM om man som jag haft en cykel på 28 dagar (lutealfas 14 dgr)? Då borde jag ju kunna testa redan på dag 10 efter ÄL, med ett bra gravtest. Eller förstod jag dig fel.

  Jag ska hur som helst prata med min läkare efter semestern och fråga om det kanske räcker om jag tar från plus också, jag har inte haft problem att BLI gravid (men får MA kring v. 8). Så just efter ÄL verkar det ju som att ägget fäster hyfsat i alla fall, eftersom jag aldrig fått ett spontant MF (har skrapats 4 ggr).

 • Äldre 31 Jul 21:04
  #6

  OK. För att vara på bergsäkra sidan alltså. Jag testade på BIM +3 vilket borde vara tämligen säkert också (åtminstone om man har regelbunden mens), men jag får väl testa igen om mensen dröjer länge då. Tack för dina svar!

 • Äldre 1 Aug 22:57
  #9

  Jepp, idag kom mensen, på dag 33. Ett och ett halvt dygn efter att jag slutade med progesteronet, undrar om den kommit samma tid även om jag fortsatt med dem?

  Nåja, då är det bara att ta nya tag nästa månad. Håller tummarna för er andra också.

 • Äldre 3 Aug 22:03
  #11

  Hej Krusbär,
  Tack för info, det var detta jag misstänkte! Nu blev min lutealfas 19 dagar, så det ska bli spännande att se om det kommer bli samma nästa gång. Fast helst vill jag ju bli gravid förstås...

Svar på tråden Progesteron - försenad mens?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.