• Lina86

    Kräftor...

    I Torsdags så köpte jag ett paket Jumbo Kräftor,frysta.
    Kom hem lade dom i frysen.. men så kom jag på att om vi skulle äta kräftorna i helgen så lär dom ju få tina upp ett tag först.

    Torsdag natt eller Fredag morgon så läste jag på kräft paketet att de skulle bli bäst om man tinade upp dom långsamt i kylen i ca 2-3 dygn.. så jag lade dom i kylen..

    Nu har de ju alltså legat när något dygn och har fortfarande inte tinat upp riktigt..

    Hur ska jag göra nu? förstör jag dom om jag lägger dom i lite vatten (självklart med plasten utanpå) ?
    Dom kanske redan är förstörda med tanke på hur länge dom har varit i kylen?

  • Svar på tråden Kräftor...
  • challe 1

    jag brukar "snabbtina" kräftor i ett vattenbad. inte hett då utan ljummet.

  • Lina86
    challe 1 skrev 2009-08-02 09:02:28 följande:
    jag brukar "snabbtina" kräftor i ett vattenbad. inte hett då utan ljummet.
    Ja, så brukar jag också göra i vanliga fall.. men jag lade dom i kylen eftersom att det skulle bli bättre med långsam upptining.
  • Lina86
    Tror ni att vi kan äta kräftorna ikväll?   kan jag lägga dom i ljummet vattenbad i någon timme?
  • Zanna1983

    När jag tinar kräftor så gör jag det helst i kylen 2-3 dagar. Och jag tar alltid bort pappförpackningen för den isolerar annars så det tar längre tid för kräftorna att tina. Åt kräftor igår som hade legat i kylen sedan i torsdagskväll och de var tinade. Du blir inte lurad då tror du? Ibland kan de se fryset ut bara för att de är så bra vakuumförpackade.

    Annars så funkar det jättefint att lägga kräftorna i kallt vattenbad i 3-5h med ett helt fryset paket

  • Johan70

    Tack för tipsen här. Allt annat jag hittade för "snabbtinade" kräftor handlade om att det trots allt skulle ta minst en timme att tina dem. Det kallar inte jag snabbt.

Svar på tråden Kräftor...