Inlägg från: Melisabeth |Visa alla inlägg
  • Melisabeth
    Blindness skrev 2009-08-10 21:43:21 följande:
    Mel, men nu har det hålt i sig flera dagar med Leya, annars har hon också kunnat vara ombytlig men nu är det bara pappa!
    Kan vara så här också. Oftast typ 2 dagar, men längre också.
    Men det är nog bara nån lynnig fas. Tror knappast att hon verkligen tycker att du är dum mot henne
  • Melisabeth
    Trekidz skrev 2009-08-11 22:03:13 följande:
    Den 10 aug kl 04.14 kom lilla Tilde till världen,3490 g o 51 cm lång Gick ÄNNU snabbare denna ggn, in på förlossn hämtad med rullstol i bilen o ut kom hon kl 04.14, hemsk bilresa in i 190 pga kraftiga krystvärkar då vattnet gick precis då jag satte mig i sätet... Har fortf inte smält det o gör det nog inte på ett tag heller. Men väl inne gick det bra o jag fick ett ynka stygn, nu är vi hemma o ska installera oss i 2-barnslivet Skriver mer sen o läser ikapp
    Men kors i taket - GRATTIS!!!!
  • Melisabeth

    GAh, blir tokig. Hysterisk unge. Släss och har sig. Hon ska inte sova, och ska inte ha blöja, men ska ändå inte kissa innan hon lägger sig och inte mamma, inte pappa, och gud vet vad. Hon kastar saker, slår sig sjåälv, slår oss och sliter sönder saker och rent galen


  • Melisabeth
    Blindness skrev 2009-08-15 20:44:03 följande:
    Mel, usch, vet hur du känner dig, så är Leya titt som tätt tycker jag.... alla som jag har träffat kommenterar det med "det är bra att hon vet vad hon vill och inte går med på allt", vet inte om jag håller med eller om det är nån tröst.... Mumia, kul med hästridning
    JAg tycker det är jättebra att hon har en egen vilja och allt sånt, men det finns ju gränser. Och när man skadar sig själv och andra tycker jag verkligen att den gränsen är nådd.
    Och nej, hurtfriska kommentarer av folk som "flinar förstående" samtidigt är ju rent hopplöst.
    Precis samma sak som när folk säger "men det är ju inte så farligt" när man säger till henne gällandes nått. Bara att det hon gör bland andra oftast är max 1% av hemma = det är lika bra att försöka hejda det med en gång.

    Men det slutade med att hon heöt plötsligt kom på "jag är trött" och lade sig i sängen och sa gonatt och sov efter 10 sekunder.

    Nu har hon dock vaknat en vända igen, efter mardrömmar och illvrålat i typ 10 minuter och slåss och sparkat igen. Fast hon sov nog mest fortfarande, så det rä svåare att påverka. Stackarna är så mörkrädd att det finns inte.
  • Melisabeth
    mumia skrev 2009-08-16 21:43:22 följande:
    1638 - åh vilken härlig dag!!! Måste berätta vad Ina säger när det är dags att sussa om kvällen. Då flinar hon åt mig och skiner som en sol och säger: "det inte sena kvällen, det är lunch" en aningens svårt att hålla sig då
  • Melisabeth

    välbetalt jobb ja.. jag jobbar motsvarande 100% och får lön motsvarande max 50... skitskoj :-/
    Igår var en riktigt jobbig dag arbetsmässigt pga att folk inte höll sig hemma/avbokade, utan jag fick stå utanför tomma hus och glo som ett fån. Får hoppas det blir bättre idag, speciellt som jag ska "långt" bort idag. Men först ska jag till sjukan nu på förmiddagen, så om jag väcker lillan får jag träffa henne sisådär 15 minuter idag totalt. Under förutsättning att hon inte håller sig uppe hela kvällen då förstås.

    *på sådär lagom gnälligt humör*


  • Melisabeth

    Nu är Ellan lämnad på dagis. Blir korta dagar denna vecka, men det kan ju vara en bra början.
    Ska bli spännande och se hur det går med pottan där, brukar ju gå bättre borta.

    Heo - Oh shit, sicken grej. Låter ju lite VÄL arrangerat ju.


  • Melisabeth

    Mumia - här har vi av och till en bebis som både ska bli matat och buren och kryper

    Ingen olycka idag på hela dagen, vare sig hemma eller på dagis

    Fråga - vi sa på dagis idag att hon inte sover på dagarna längre. Hon ska ju gå 5 timmar 3 dagar nu. Vi vill inte att hon sover, om det går att undvika, eftersom då lägger hon sig aldrig på kvällarna (och då menar jag inte 8 istället för 7 eller så, utan 22-23 typ). Visst, blir hon jättetrött av dagis och hon ändå kan somna rimligt på kvällarna, men om inte, då kan väl inte dagis "kräva" att hon sover? För det första de sa var typ "men här behöver hon nog allt sova, så hon får nog sova här". Det är ju inte deras problem liksom om ungen vägrar att somna på kvällarna, så det klart det är enkelt för dem om hon sover bort tiden på dagen. Men det måste väl ändå vara vi som bestämmer det?
    Somnar hon på kvällarna får hon väl sova hur mycket hon vill, men om inte tänker jag.


Svar på tråden Majmammor 2007 del 13