Vombell, jag kan ingredienserna till svärmors mojo rojo men har noll koll på mängder och proportioner - nämligen för att hon själv inte heller har det! Däremot är den jättepoppis, när vi ska grilla ber alltid kompisarna sambon om att ta med sig sin mors mojo! Det är röda chilifrukter, olivolja, vitlök, kummin och lite vinäger som ska i. Inget mer. Fröna i chilifrukterna tar hon bort (helt eller delvis) om de bränner och är jättestarka, annars åker de också ner i mixern. Hon brukar förresten göra mojokoncentrat med bara lite olivolja i, som man sen spär ut med mer olivolja efter tycke och smak vid förtäring.
Jag googlade på ämnet och blev riktigt förvånad över hur många som tror, att den kanariska skrynkelpotatisen är ugnsbakad! Nej då, det är kokt potatis som Lunallena säger, med stooor mängd grovsalt på, alltså en näve eller så, och så pass lite vatten att potatisarna nätt och jämt täcks. När du häller bort ev kvarvarande vatten när potatisarna är färdigkokta kan du slänga på en näve salt till och skaka om. Inget för folk med högt blodtryck, med andra ord, men jättegott!
Vad kul med besök, Granada!