Inlägg från: Pumpkin |Visa alla inlägg
  • Pumpkin

    Underhållbidrag när ungen flyttat in på Internat?

    Jag gick på internat och under den tiden fick pappa fortsätta betala underhållsbidrag. Dock gav mamma hela summan till mig.

  • Pumpkin

    Helena Gordon skrev 2009-08-15 10:30:52 följande:


    Nej, föräldrar är försörjningskyldiga för barnet fram tills de fyller 21, om "barnet" inte flyttat hemifrån, avslutat skolstudier och kan försörja sig själv dessförinnan.
    Är du säker? För underhållsbidraget betalas bara ut tills barnet avslutat gymnasiet vad jag vet. Så var det för mig i alla fall.
  • Pumpkin

    Helena Gordon skrev 2009-08-15 10:35:57 följande:


    Men det var ju det jag skrev - alla avlutar inte gymnasiet vid 18-19 års ålder. Om en 18-åring som avslutat studier inte kan försörja sig, kan dem inte automatiskt gå till socialen utan föräldrarna är fortfarande försörjningsskyldiga fram tills de fyller 21. Om inte undantaget finns att ex. "ungdomen" väntar barn och/eller att föräldrarna av något skäl inte kan försörja sitt barn eller pga andra komplicerade omständigheter.
    Okej. Fast jag hade inget jobb när jag slutade gymnasiet, men pappa behövde ändå inte betala underhållsbidrag.
  • Pumpkin

    färgglad regnbåge skrev 2009-08-15 10:37:21 följande:


    Helena Gordon skrev 2009-08-15 10:30:52 följande: Hmm, flyttat hemmifrån har han ju gjort iallafall och inkomst har han ju... Kanske borde ta och ringa försäkringskassan och få reda vad som gäller egentligen. Det känns ju lite som en gråzon när dom fortsätter plugga på internat.
    Går han fortfarande på gymnasiet så ska underhållsbidraget betalas.
Svar på tråden Underhållbidrag när ungen flyttat in på Internat?