Forum Inaktiva: Socialsekreteraren - Fråga experten
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Registreras allt?

  Tor 20 aug 2009 09:45 Läst 1446 gånger Totalt 1 svar
  Anonym (undra­nde)
  Visa endast
  Tor 20 aug 2009 09:45

  Hej!
  Om jag går till socialen och ber om hjälp med min tonåring, registreras allt sånnt då? Jag skulle helst villja vara anonym.

 • Social­sekret­eraren
  Visa endast
  Sön 23 aug 2009 22:36 #1

  Hej,

  Att vara tonårsförälder kan ofta i perioder vara svårt och att man som förälder ber om hjälp är någonting positivt.

  När man som förälder/vårdnadshavare ansöker som stöd hos socialtjänsten kan man inte vara anonym utan ansökan registreras och beslut om insatser registreras. Dessa uppgifter får inte lämnas ut till andra än vårdnadshavarna.

  Jag föreslår att du i börjar med att ringa till socialtjänsten i din kommun och beskriver situationen med din tonåring. Vid ett sådant samtal har du absolut rätt att vara anonym. Socialtjänsten ska bistå med råd trots att personen som ringer väljer att vara anonym. Vid ett sånt här samtal kan det hända att socialtjänsten kan ge dig råd, vilket kan innebära att du det stöd som du och din tonåring behöver bör sökas exempelvis från barn- och ungdomspsykiatrin. Jag tänker att du även i ett sådant samtal kan lyfta din oro över att finnas i socialtjänstens register om situtionen är sådan att stöd bör sökas från socialtjänsten. Det är viktigt att din oro tas på allvar och att du för svar på dina frågor.

  Lycka till!

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll