• Micke54

    Stuvade makaroner

    Klart sockersvensken skall tillsätta lite extra socker i en rätt som i stort sett enbart består av socker?
    Inte för att idiotförklara någon men när 9/10 trådar i kost/motion handlar om hur man går ner i vikt och sedan läser om folk som extra sockrar en rätt med pasta+mjöl så kan jag inte låta bli att bli full i skratt. Jag gillar också stuvade makaroner men skulle aldrig sockra den även fast jag är uppväxt med den tillagningen. Jag kör förkokning, sedan mjölkkokning, mjölredning i en shake annars klumpar det sig alltid för mig. Kryddor sen puttrar det tills det är klart. //M

  • Micke54
    k girl skrev 2009-08-21 18:40:09 följande:
    Jag sockrar också eftersom det faktiskt blir en positiv smakskillnad. Ser det ungefär som att tillsätta en nypa socker när man tillagar tomatsås, till exempel (vilket för övrigt är italienskt). Socker/sötma kan vara en utmärkt krydda använd på rätt sätt. Man behöver inte några mängder, en nypa räcker gott och väl. Och begreppen blandar du väl ändå ihop? Mjöl är inte socker. Makaroner är lika lite socker som potatis är det. Däremot är det kolhydrater precis som socker, men det är knappast samma sak...
    Jo i viktsammanhang är det precis samma sak. Kolhydrater=socker, socker=kolhydrater
  • Micke54
    k girl skrev 2009-08-21 19:15:56 följande:
    Det skulle jag inte hålla med dig om. Men hursom, det här är inte ett viktsammanhang utan snarare en recepttråd, varför kommentarer om "sockersvensken" och vikttrådar känns lite onödigt.
    Nja då den ligger i kost/motion istället för mat och bak är jag inte riktigt beredd att hålla med dig om nödvändigheten, men jag är inte den som är den :)
  • Micke54
    BabyJay skrev 2009-08-21 20:06:42 följande:
    Men man häller ju inte i en deciliter socker... allvarligt... Inte fan blir man tjock av att ha en nypa socker i makaronerna
    Det är inget du blir smalare av heller. Skall vi dra igång en diskussion om det så spårar nog tråden ur totalt och det är ju ganska onödigt. Tittar du på hur en normal tallrik makaroner och korv ser ut så är det den perfekta maten att bli fet på.
    Massor av kolhydrater, korv som är mat av oftast riktigt dålig kvalité och lite protein. Sen massa ketchup som är proppad med socker.

    Allvarligt, så tänker ju många som dig att en nypa socker i filen, kaffet, makaronerna, på jordgubbarna spelar väl inte så stor roll men sen är ju väldigt många väldigt feta också.
  • Micke54
    h8him skrev 2009-08-22 03:47:06 följande:
    Så mjöl är bra men socker är farligt? Lite socker handlar om ett kryddmått eller två för att förhöja smaken inte att hälla i en sockerbomb. En vanlig toppredning fungerar utmärkt och man får aldrig mer mjöl/redning än vad stuvningen klarar av om man vet vad man gör. Varför förkoka? En "dutt" muskot ger den extra touchen"
    Vart har jag sagt det? Om du läst vad jag skrivit så hade du inte behövt frågat det. Mycket kolhydrater är väl sällan bra i vilken form de än kommer i. Missförstå mig rätt jag gillar mak/korv men det är en ganska kass maträtt om man ser till innehållet.
  • Micke54
    k girl skrev 2009-08-22 08:59:42 följande:
    För att vara vansinnigt OT (för Micke, även om tråden ligger i kategorin kost/motion torde det väl ändå framgå av trådstarten att den inte handlar om makaroner vs övervikt?) så: nej visst, det är inte den optimala kosten om man inte vill gå ner i vikt. Men jag betvivlar att en nypa socker i de mjölkstuvade makaronerna gör någon större skillnad på vågen, när man som jag äter mjölkstuvade makaroner (och köttbullar för övrigt) kanske en gång varannan-var tredje månad. Och bara för att man kryddar med socker i en maträtt innebär det inte att man har socker på precis allt. Du drar väldigt höga växlar på väldigt lite information i en tråd som inte ens har med saken att göra.
    Klart det inte gör någon skillnad för en person som äter det var tredje månad det säger väl sig själv.
    Jag kan ju inte annat än utgå från mig själv och min egen omgivning, på min fd arbetsplats var 5 koppar kaffe/te med ett söckerrör i varje kopp (det klassiska från selecta) om dagen vanligt.
    Sedan att det var samma visa i resten av livsstilen var ofta förekommande då människor med ett starkt sötsug gärna faller för det ofta.
    Då återkommer det varje dag i många rätter, skillnaden är ju bara att det är olika mat från dag till dag men sockret är detsamma och då spelar det en väldigt stor roll oavsett vad man försöker intala sig.
    Men nu abdikerar jag som viktigpetter och låter er diskutera stuvade makaroner ifred.
    //M
Svar på tråden Stuvade makaroner