• Babyba­lo
  Äldre 22 aug 17:15
  305532 visningar
  193 svar
  Inlägg från Babybalo Visa alla inlägg
  193
  305532

  Ont under revbenen på höger sida!

  Jag har i en och en halv månad nu haft ont i magen på höger sida under revbensbågen. Det strålar även nedåt och bak mot ryggen... Jag har gjort ultraljud av njurar, lever,gallan och allt såg normalt ut. Jag har även varit hos gynekologen och uteslutit att det rör sig om något gynrelaterat.
  Börjar känna mig uppgiven nu! Är dessutom värsta sortens hypokondriker och inbillar mig nu att det är någon form av cancer jag har.
  Smärtan är molande och tryckande. Ofta gör det dessutom ont när jag trycker med handen längs höger sida.
  Är det någon som känner igen? Kan gallbesvär vara konstanta eller kommer de alltid i attacker?
  Är sååå rädd!!

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-09-17 08:09
  Hej allihop!
  Jag har läst i tråden nu att många undrar hur det går för mig.
  Jo, min smärta har blivit oerhört mycket bättre. Efter att jag gjorde min koloskopi, så kände jag mig lugnare och kunde börja "leva" med smärtan. Det gjorde på något sätt att den blev lättare att hantera.
  Innan var jag så vansinnigt rädd att jag var dödligt sjuk och det förvärrade definitivt smärtan för min del.
  Läkarna som jag träffat (ganska många...) har alla varit överens att det troligen handlar om IBS, även om mina symptom inte varit typiska.
  "Apelsinen" under revbensbågen kan jag fortfarande känna av ibland, främst när jag sitter ner, men på det stora hela så är det så mycket bättre.
  Den här tråden blev verkligen min räddning när det var som värst. Tack för det alla och lycka till med era besvär!

 • Svar på tråden Ont under revbenen på höger sida!
 • Babyba­lo
  Äldre 22 aug 17:22
  #2

  Tack för ditt svar! Vet du om man kan ha konstant värk av gallan? Brukar inte det vara mer attacker och emellan dessa mår man bra??

 • Babyba­lo
  Äldre 22 aug 17:27
  #4

  OK, tack!

 • Babyba­lo
  Äldre 22 aug 22:02
  #6
  musli skrev 2009-08-22 21:21:15 följande:
  Du kan ha grus i gallan och det kan vara så smått att det är lätt att missa på ett ultraljud men tillräckligt för att reta så det gör ont...Jag hade ruggiga anfall och slutade på sjukhus akut och en massa otäcka biverkningar men jag hade stenar i gallblåsan och gallgångar. Inte säkert att de gör något särskilt åt dina problem om det bara är grus men sök iaf och ta reda på vad det är!
  Tack för ditt svar! Jag skall ta kontakt med VC på måndag!
 • Babyba­lo
  Äldre 4 sep 21:55
  #10
  Bumms skrev 2009-09-04 21:13:11 följande:
  Hej, hur har det gått?? Har nämligen lika symptom och har haft det i ett år. Har gjort UL, Datormografi, lungröntgen..utan att hitta orsaken. Jag har opererat bort gallan för 2 år sedan, så det kan inte vara den som spökar heller..Kram
  Hej!Tråkigt att höra att du har lika... Jag vet fortfarande inte vad det är som ger mig de här symtomen.
  Läkaren tror inte att att det rör sig om någonting från gallan på mig. Dels så borde mina smärtor då vara mer attackvis, dels så borde de sett något på UL tyckte han.
  Han var lite inne på att det skulle vara besvär från tjocktarmen, men det tror inte jag riktigt på.
  Jag har också en superobehaglig känsla av att det liksom är något ivägen under höger revbensbåge. Det känns som att det är något som tar emot när jag tex böjer mig åt sidan.
  Läkaren på VC har känt och klämt på min mage utan att hitta något konstigt. Han har också tagit en mängd blodprover, bla sänka, leverprover, hb osv, men de var alla helt normala.
  Om en dryg vecka skall jag till urologen och se om det kan vara från ena njuren som besvären kommer... Usch, det är så jobbigt att inte veta vad det är som gör ont! Hur känns det för dig? Har du ont hela tiden?
 • Babyba­lo
  Äldre 4 sep 21:59
  #11
  kimsi skrev 2009-09-04 21:49:15 följande:
  Gallan kan som flera här sagt ändå vara orsaken till smärtan. Annars tänkte jag på en annan sak, du har inte ett barn som du ofta bär på höften?När mina barn var små så bar jag dem ofta på höften (man behöver ju oftast ha en hand fri) och jag hade så otroligt ont i magen (högt upp och gjorde ont när jag tryckte), det onda gick även efter hela sidan och ut i ryggen. Jag var skiträdd för vad det var innan jag och en läkare till slut löste mysteriet, det var en muskel som var totalt felbelastad och slut efter allt höftbärande av barn. När jag började bära dem ordentligt så försvann smärtan.
  Oj, intressant! Jo, jag har en 15-månaders som jag alltid bär på höger höft... Nu sedan jag fick ont för två månader sedan så har jag börjat bära mindre, men det blir ju ändå en hel del. Väldigt intressant, tack så mycket för ditt svar! Skall ta upp det med min läkare!
 • Babyba­lo
  Äldre 5 sep 10:33
  #14
  Bumms skrev 2009-09-04 22:08:16 följande:
  Ja, du är den första jag hört som har samma symptom, har inte ens hittat något när jag googlat ;)Jag känner precis som dig, ett obehag som alltid finns där, blir varken sämre eller bättra, det bara finns där hela tiden. Hur är det för dig att ligga?? Jag känner jätteobehag av att ligga på ryggen, och konstigt nog känns det bäst om jag ligger på högra sidan :SJag ska väl söka mig till vården igen jag med, men jag har ju sprungit dit i ett års tid utan att hitta en förklaring, så man börjar mest bara känna sig i vägen...Men man blir ju helnojjig och hittar de värsta tänkbara diagnoserna på nätet. Hoppas att vi löser detta!!
  Jag håller på att bli galen av att inte veta vad det är... Jag har också ont när jag ligger och precis som för dig så känns det bra att ligga på höger sida. Har du läst Kimsis svar? Jag tror att det kanske skulle kunna vara en tänkbar förklaring... Har du småbarn?
 • Babyba­lo
  Äldre 5 sep 10:45
  #16
  kimsi skrev 2009-09-04 22:09:23 följande:
  Låter som det kan vara orsaken då kanske, för det var precis samma för mej. Och det kändes verkligen som att det var något i magen och jag var nästan säker på att det var en tumör. Men det var min arga muskel som var svullen.
  Ja, precis så är det! Det känns som att det sitter en stor tumör under revbensbågen! Nu när jag tänker på det du sagt så känns det ganska troligt att det skulle kunna vara muskulärt. Tack så mycket för superbra info!
  Makaroner skrev 2009-09-05 10:40:04 följande:
  Har ni tagit prover på levervärdena? Jag har två autoimmuna sjukdomar och det syns inte på ul eller röntgen. Däremot går det att se om det är fel på värdena om man tar ett blodprov. Om det skulle vara från levern/gallan så fundera på när det är som värst, om det är efter att du ätit någoning speciellt. Om det är från gallan så kan ni ju testa käka lite jordnötter och se vad som händer, det orsakar iallafall världens gallkramp för mig Annars en mycket tänkbar anledning är just överbelastning som kimsi skrev.
  Tack för svar! Ja, jag har tagit alla möjliga prover, inklusive leverprover. Allt har sett normalt ut... Jag kan inte se något mönster med mitt onda, det gör ont mer eller mindre hela tiden och verkar inte påverkas alls av vad jag äter. Detta talar enligt min läkare emot att det skulle vara gallbesvär.
 • Babyba­lo
  Äldre 6 sep 15:18
  #21
  Bumms skrev 2009-09-05 20:00:17 följande:
  Men gu va konstigt! Jag har en 3,5 åring så jag bär inte så mycket längre, och kan verkligen en svullen muskel kunna hålla i sig i ett år utan att varken bli sämre eller bättre?Och det är ju som du säger att det känns som något är i "vägen", känns som det sitter en apelsin under revbenen typ Vi får väl hålla lite kontakt tycker jag under vidare utredningar!Kram
  Exakt! En apelsin under revbenen- precis så är det det känns!! Är livrädd att det skulle vara en tumör... Vi måste verkligen hålla kontakten här för att se om vi kommer fram till något. Det låter ju onekligen som att våra problem är snarlika... Orkar inte gå omkring och ha så här ont hela tiden, och att dessutom inte veta vad det beror på. Blir galen!
  Kram!
 • Babyba­lo
  Äldre 8 sep 13:26
  #23
  Jänkmamma skrev 2009-09-07 13:17:58 följande:
  När jag har problem med magkatarren så får jag ont på höger sida under revbenen, det hugger i attacker
  Ok, kommer smärtan bara attackvis eller har du även ont hela tiden? Min smärta finns där hela tiden och det känns som att det är någonting som tar emot under höger revbensbåge...
Svar på tråden Ont under revbenen på höger sida!
Logga in
Bli medlem