• emeliev

    ska man ha salt i vattnet när man kokar potatis?

    jag har hört olika.

  • Svar på tråden ska man ha salt i vattnet när man kokar potatis?
  • LyckligtSlut

    Har alltid det. Blir mer smak då, men man behöver ju inte.

  • Grätchen

    Har alltid salt. Mycket salt.

  • Amber1975

    Saltet drar näringsämnena ur potatisen, så det är nyttigare att inte ha i salt. Så får vi lära oss på dietistutbildningen iaf.

  • sjl89

    Jag har hört att man ska det men jag glömmer alltid haha. Blir gott iaf =)

  • Mornie Alantie

    Att koka med skalet på behåller också mycket mer smak och näring. Det är bara om jag ska göra mos jag råskalar potatis.

  • Grätchen
    Mornie Alantie skrev 2009-08-27 17:21:53 följande:
    Ni som saltar, kokar ni med eller utan skal?
    Både och.
    Alltid salt
  • Tess76

    Jag ångkokar ofta potatis i micron, då blir det utan salt och mycket god potatis. Kokar jag i vatten har jag i salt.


    //Kalla fötter, varmt hjärta.
  • Danitra
    Mornie Alantie skrev 2009-08-27 17:21:22 följande:
    Att koka med skalet på behåller också mycket mer smak och näring. Det är bara om jag ska göra mos jag råskalar potatis.
    Jag gör tvärtom!
  • La Lola

    Ska o ska.
    Det är ju en smaksak.

    Här saltas det.
    O skalad potatis serveras det bara en gång om år i detta hus; på julafton.
    Annars får man skala sin potatis själv.


    *mamma till Alma 9 år och Hedda född 13 mars-09*
  • Grätchen
    Tess76 skrev 2009-08-27 17:24:06 följande:
    Jag ångkokar ofta potatis i micron, då blir det utan salt och mycket god potatis. Kokar jag i vatten har jag i salt.
    Hur gör man det och varför?
  • Tess76

    Jag har en microburk/skål med lock (från Tupperware, men funkar garanterat med annan skål också )Fyller med potatis, om de är stora så delas dom i två. I med ca 0,5 dl vatten och kör på full effekt i 5 min. Ta ut och blanda runt lite, och kör ytterligare 4-5 min (kan ev behövas mer).

    Varför? Jo, det går fort och potatisen behåller smak och näring bättre.


    //Kalla fötter, varmt hjärta.
  • emeliev

    oj vilka svar!
    har alltid kokat utan eftersom jag har hört att då behåller man näringen tills jag fick höra idag att det va tvärtom.

    men jag fortsätter att koka utan salt.

  • sweran

    saltar inte alls... varken, potatis eller pasta vatten :D

  • Hkktobbe

    Sent omsider. Experiment har visat att saltet endast tränger in 1cm utan skal efter 25min samt inte alls med skal. Saltet fastnar i skalet. Saltet använder vi främst för att skynda på värdeökningen i kastrullen samt hålla potatisen intakt när vi kokar den.

Svar på tråden ska man ha salt i vattnet när man kokar potatis?