• callimero

    40+ och lyckats med ivf? Hur många försök krävdes innan ni lyckades?

    Har ett nyligen konstaterat misslyckande efter en 4:e insättning. Manlig faktor.
    Läkarens förklaring är som alltid min ålder, fyllde 42 i veckan vilket verkar vara dödsdomen för många kliniker. Det beror på min ägg enligt kliniken. Gamla. Andra faktorer fins ej, immunologiska, kromosomfel, inget annat existerar enligt dom.

    Vi har fått 2 st toppenfina 4-celliga tillbaka vid de två senaste försöken, ett topp+snäppet under en gång och två något sämre 3- + 5-celligt.

    Läkaren sa han inte kunde neka oss (tack, vi betalar 34.000 ett till försök med de resultat vi fått men menar samtidigt att vi bör överväga äggdonation.

    Förhållandet är i kris så jag vet ej om det blir fler försök ihop eller om jag ska orka med att kämpa vidare på egen hand i Danmark med donerad sperma. Nu vill jag inte höra mer om hur gammal jag är från läkarna, jag vet det. Jag vll höra från dig som lyckats och hur många försök som krävdes. Gärna ert grundproblem också!

  • Svar på tråden 40+ och lyckats med ivf? Hur många försök krävdes innan ni lyckades?
  • AnnaKanna

    Hej.
    Jag vet inget om IVG efter 40 men jag känner, lite ytligt en, ensamstående kvinna, 42 år tror jag, som åkte till St Petersburg och via äggdonation och spermabank har blivit mamma nu i sommar, tyvärr är jag inte uppdaterad om kön på barnet men vad jag vet ska allt ha gått bra. Jag har för mig att kostnaden var ca 30 000, billigt tycker jag.

    Kanske något för dig? Du får sufra på Internet och kolla upp det.

    Varmt lycka till med framtiden!

  • AnnaKanna

    IVF ska det vara inte IVG, jag slant lite på tangenterna

  • callimero

    Låter suspekt billigt. ÄD brukar kosta 80.000:- vad jag vet och embryoadoption är nog dyrare. Brukar läsa i de trådarna. Men nu är jag fortfarande inne på försök med ivf.

  • AnnaKanna

    Hej igen.
    Det var just embryoadoption och jag är ganska säker på att kostnaden var 30 000. Googla på internet och kolla upp kostnaden. Jag antar att det kan vara värt att titta lite närmare på, just med tanke på kostnaden. Det kan också vara bra att titta på statistiken över lyckat resultat mellan de två metoderna. Vid embryoadoption är kvaliteten på äggen (och sperierna?) mycket bättre med tanke på att man kan välja en ung äggdonator. Jag ska väl tillägga att jag blivit förälder genom vanlig adoption och inte genom embryoadoption.

  • callimero

    Tack Cantika.
    Blir alldeles matt ju mer jag läser. Inte enkelt att veta vilket ben man ska stå på.
    Bra att det finns, synd det inte går på närmre ort. Ska läsa på mer när jag får kraft.

Svar på tråden 40+ och lyckats med ivf? Hur många försök krävdes innan ni lyckades?