• Mayasmamma

    Mitt nya liv tråd 5

    Här fortsätter vi

  • Svar på tråden Mitt nya liv tråd 5
  • Boppi
    TreSmåHjärtan skrev 2009-09-29 22:10:34 följande:
    Maddisen:Haha, ja om jag ändå kunde ge lite mjölkproduktion till dig!Boppi:Hoppas din lillkille kryar på sig! Vad är det för tänder som är på väg? Jag har en 2-åring, men hon har inte fått nya tänder på hur länge som helst. Kanske har hon redan fått alla man "ska" ha vid den åldern....
    Ha ha :D Jag vet inte riktigt när man "ska" få alla tänder men det är tuggtänder på gång! Vissa barn får ju tänder obemärkt!
  • TreSmåHjärtan
    Ökenblomman:
    Det höll inte i sig med lyxnätter... Alicia somnade i vår säng runt kl 19:30 igår. Sen vaknade hon och ammade typ en gång i timmen tills det va dags att gå upp kl 7:30. När hon vaknade vid 5-tiden så vaknade även Emma, som somnade om efter lite välling. Men Alicia va klarvaken å låg å snackade i typ en timme... Behöver jag säga att jag är riktigt trött idag?...{#lang_emotions_wink}
    Jag tror det är en ny förkylning på G för Alicia, att det är därför hon sov så dåligt. Hon har ju precis haft en! Orkar inte en till nu... Blä.
    Men va skönt at din stora tjej ska börja på dagis! Då blir det lite lugnare hemma på dagarna. Vilka tider ska hon gå?
    Alicia växer inte heller så jätremycket, det har planat ut lite faktiskt. Men hon verkar må bra iaf! Emma har oxå alltid varit liten, ligger under "normalkurvan" på bvc. Huvudsaken är ju att dom följer "sin" kurva och mår bra!
     
    Boppi:
    Ok, ja tuggtänder tror jag hon har. Hon har nog....hmmm... 16 tänder.

    Nä, nu hörrni ska jag gå å vila lite, det behöver jag! Men jag har faktiskt dammsugit idag... Duktigt va?{#lang_emotions_laughing} Den dagliga sysslan kommer man inte ifrån när man har två stora hundar som hårar. Sen tog jag in lite varma ytterkläder, vantar å sånt från förrådet. Men det får räcka för idag. Orkar inte göra mer. Ska bara ligga i sängen nu tills det är dags att hämta Emma. 
    Emma 28 september 2007, Alicia 1 juni 2009
  • Maddisen80

    lollipopp jo det hade varit bra hehe , man måste skämta lite eller vad säger du .

    så du har damsugit idag ,jag med och jag har varit hos sjukgymnasten ,imorgon ska jag på gym sen tvätta på kvällen ,fredag sjukgymnast

  • TreSmåHjärtan
    Maddisen80 skrev 2009-09-30 20:12:22 följande:
    lollipopp jo det hade varit bra hehe , man måste skämta lite eller vad säger du .så du har damsugit idag ,jag med och jag har varit hos sjukgymnasten ,imorgon ska jag på gym sen tvätta på kvällen ,fredag sjukgymnast
    Haha, ja skoja å skratta måste man göra!{#lang_emotions_wink} Ett gott skratt förlänger livet, som dom brukar säga...

    Går det bra hos sjukgymnasten?
    Emma 28 september 2007, Alicia 1 juni 2009
  • Mayasmamma
    TreSmåHjärtan skrev 2009-09-30 09:48:57 följande:
    Ökenblomman:Det höll inte i sig med lyxnätter... Alicia somnade i vår säng runt kl 19:30 igår. Sen vaknade hon och ammade typ en gång i timmen tills det va dags att gå upp kl 7:30. När hon vaknade vid 5-tiden så vaknade även Emma, som somnade om efter lite välling. Men Alicia va klarvaken å låg å snackade i typ en timme... Behöver jag säga att jag är riktigt trött idag?...Jag tror det är en ny förkylning på G för Alicia, att det är därför hon sov så dåligt. Hon har ju precis haft en! Orkar inte en till nu... Blä.Men va skönt at din stora tjej ska börja på dagis! Då blir det lite lugnare hemma på dagarna. Vilka tider ska hon gå? Alicia växer inte heller så jätremycket, det har planat ut lite faktiskt. Men hon verkar må bra iaf! Emma har oxå alltid varit liten, ligger under "normalkurvan" på bvc. Huvudsaken är ju att dom följer "sin" kurva och mår bra! Boppi:Ok, ja tuggtänder tror jag hon har. Hon har nog....hmmm... 16 tänder.Nä, nu hörrni ska jag gå å vila lite, det behöver jag! Men jag har faktiskt dammsugit idag... Duktigt va? Den dagliga sysslan kommer man inte ifrån när man har två stora hundar som hårar. Sen tog jag in lite varma ytterkläder, vantar å sånt från förrådet. Men det får räcka för idag. Orkar inte göra mer. Ska bara ligga i sängen nu tills det är dags att hämta Emma. 
    hallå tröttis

    vi e tröttisar här med....inte för att jag förespråkar ersättning framför amning men dame girl, vrf ger du inte en rejäl mängd ersättning innan läggdags???hade jag gjort!
    är man 2 barnsmor så är man nästan lite av att ha förtur på det har vant min lilla nu så igår åt hon vid 23 sedan vakna hon vid 6 och ville ha mat igen.

    ang kurva så ska jag väga ella på måndag, har inte varit där på 3 veckor så det ska bli intressant, men som du säger, deras egna kurva är ju viktigare att de förljer än "normal" kurvan.
    maya låg över hon vägde 12.7 när jag vägde min lilla pudding sist LOL!springer av det får man hoppas!allt jädra messmör.
    förresten vet du ngt om häxmjölk???har märkt att ella fått det,hade inte märkt det om min svägerska inte var där och tryckte men sanna mina ord d kommer !
    jag har bara hört att de finns många som får det men mer än så vet jag inte om det.....well well...

    idag ska jag inte stressa eller ha full rulle!behöver vila ,de var kao igår ....ute var vi nästan hela dagen!
    idag blir de fisk med potatis och kall dillsås....vad blir det på restaurang lollipop??

    ha en br dag!

    hoppas jag inte skrivit all för osammanhängande men jag nästan stress skriver för att få med de mesta..som du sa datorn blir som ett extra stressmoment ibland
  • miss Y

    hej hopp tjejer!!
    nu har jag varit frånvarande igen, men det är så mkt hela tiden. igår blev jag avtackad, sen åkte jag till affärn och träffade vän och sedan hem och städa och vips var klockan 19... ja, ungefär så där känns dagarna.

    har varit på gymmet nu, börjar få tillbaka min vältränade kropp. musklerna börjar bli allt mer synliga särskilt på armarna, ryggen är stenhård, magen börjar formas, rumpan har krympt flera centimeter och hoppat upp ett snäpp (ingen penna som fastnar där längre haha). men fy va slitit det har varit. många timmar, men jag tror den där body combat-träningen har hjälpt mkt.

    öken blomman:
    men va roligt att du hade rätt!!
    på första försöket oxå *avis*

    det där med bulle i ugn alltså. jag drömmer om bäbisar VARJE natt och sambon är sugen han oxå. det är alltid bra att åka till vårt tjejpar vi umgås med, han blir alltid så sugen då deras unge är så himla go. hon tyr sig väldigt mkt till honom oxå.

    vi får se, nu tänker jag inte så mkt på jobbet så då jag har haft en fast anställning där i 5.5 år med ett hopp på tjänstledighet i 8 månader. nu tänker jag mer på att jag inte vill föda på sommaren då det oftast är platsbrist i Göteborg (stänger vanligtvis BB under sommarna eller har de öppet om det förväntas mkt barn men då blir det trångt iaf) men vi kickar nog igång ganska snart ändå. Det börjar bli lite tröttsamt att vänta...

    LP:
    jag tycker oxå du kan fundera på ersättning inför natten. det är en av anledningarna till att jag själv är lite småkluven till amning... jag är faktiskt inte så säker på att jag kommer överhuvudtaget göra det. man vet hur mkt mat de får i sig, större möjlighet att bli mätta och grabben där hemma kan bli mer delaktig redan från start.

    man vågar knappt säga sånt här på detta forum. jag kan tycka folk är lite väl galna här inne med sina åsikter, trampar folk på tårna, rent ut sagt elaka mot varandra.

    Maddisen:
    hur mår du nu??

    Boppi:
    hur går studierna??
    fortfarande intressant/känns rätt??

  • Maddisen80

    Miss y ,grattis till dina minus centimetrar,vad roligt :) fortsätt så . jag mår väl rätt bra, men är trött hela tiden-

  • TreSmåHjärtan
    Mayasmamma skrev 2009-10-01 08:10:26 följande:
    hallå tröttis vi e tröttisar här med....inte för att jag förespråkar ersättning framför amning men dame girl, vrf ger du inte en rejäl mängd ersättning innan läggdags???hade jag gjort!är man 2 barnsmor så är man nästan lite av att ha förtur på det har vant min lilla nu så igår åt hon vid 23 sedan vakna hon vid 6 och ville ha mat igen.ang kurva så ska jag väga ella på måndag, har inte varit där på 3 veckor så det ska bli intressant, men som du säger, deras egna kurva är ju viktigare att de förljer än "normal" kurvan.maya låg över hon vägde 12.7 när jag vägde min lilla pudding sist LOL!springer av det får man hoppas!allt jädra messmör.förresten vet du ngt om häxmjölk???har märkt att ella fått det,hade inte märkt det om min svägerska inte var där och tryckte men sanna mina ord d kommer !jag har bara hört att de finns många som får det men mer än så vet jag inte om det.....well well...idag ska jag inte stressa eller ha full rulle!behöver vila ,de var kao igår ....ute var vi nästan hela dagen!idag blir de fisk med potatis och kall dillsås....vad blir det på restaurang lollipop??ha en br dag!hoppas jag inte skrivit all för osammanhängande men jag nästan stress skriver för att få med de mesta..som du sa datorn blir som ett extra stressmoment ibland
    Hej hej!
    Likande natt igen här... Men jag måste säga att jag vill helst inte ge ersättning. Det är nåt inom mig som starkt säger nej till det... Inte så att jag tycker det är fel att ge ersättning till sitt barn, men just JAG känner att jag inte vill... Det verkar inte som att Alicia vaknar för att hon är hungrig alla gånger, det är mer snutt... På dagarna funkar nappen kanon, men på nätterna är det som att hon hellre vill ha mig som napp av nån anledning...
    Men jag har tänkt börja med grötsmakisar snart, å så ska jag börja ge gröt innan läggdags på kvällen sen. Så får vi se då om sömnen blir bättre. 

    Har ni bytt namn på bebben? 

    Vad är häxmjölk? Att bebisen får mjölk i sina bröst? 

    Idag blir det rester från igår: Kycklinggryta. Då hade vi ris till, men idag blir det pasta, för riset tog slut. 

    Ha det bra!
    Emma 28 september 2007, Alicia 1 juni 2009
  • TreSmåHjärtan
    miss Y:
    Hej, kul att du tittar in! Grattis till din "nya" kropp!{#lang_emotions_smile} 
    Håller ni på med bebisverkstan eller är den på is just nu?

    Som jag skrev till ÖB så vill jag helst inte ge ersättning. Jag är väldigt stark anhängare till att helamma 6 månader...{#lang_emotions_wink} Men för den sakens skull så har jag ju inget emot andra som väljer ersättning. Alla gör som dom vill. Och jag känner att jag är beredd att kämpa lite till, och väljer att stå ut med lite jobbiga nätter. Men om jag skulle märka på Alicia att hon inte blev mätt å bara skrek, ja då skulle jag nog tänka om. Men hon verkar så nöjd så.
    Emma 28 september 2007, Alicia 1 juni 2009
Svar på tråden Mitt nya liv tråd 5