Gjorde en som blev supergod utifrån ICA Bufférecept.
Paj med linser och spenat
Pajskal:
125 g smör el margarin
3 dl vetemjöl
vatten
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop ingredienserna, tryck ut i pajform. Nagga i botten. Låt stå kallt 15-30 min. Förgrädda sen pajskalet i 10 min.
Äggstanning:
3 ägg
3 dl mjölk
salt, peppar
Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor.
Skala och hacka 0,5 gul lök och 1 vitlöksklyfta. Hacka 3 soltorkade tomater.
Fräs lök, vitlök och 250 g fryst bladspenat (tinad, urpressad) i 1 msk olja 3-4 min. Ta av från värmen.
Blanda i 1 burk röda linser (kokta, avrunna) och de soltorkade tomaterna. Smaka av med salt och peppar.
Fyll pajskalet med spenat- och linsröran.
Häll på äggstanningen ch smula över 150 g fetaost.
Grädda ca 25 min.