• Mizzz

    LCHF, tråden för tips, pepp och inspiration! Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja.

    mamman2008 skrev 2009-09-12 09:57:39 följande:
    Svar till Kaiza: Dock så funderar ja på det där med massa fett och smör osv.... det är väl DET man går upp i vikt av eller det som gör att det binder ihop alla blodådror mm i kroppen så man ökar risk för alla sjukdomar som finns.... det är väl det iaf sjukhus mm säger om saken läkare och kostrådgivare? Kolla bara på Anna? heter hon så? i tv programmet du är vad du äter? Hon tar ju bort fett med en gång,... där e margarin, grädde mm tabu.. Jag vet faktiskt inte vad jag ska gå efter och välja... sambon är livsmedlare men inte någon expert eller personlig tränare och han bara skrattade mig i ansiktet när ja sa att ja skulle äta mera fett och mindre kolhydrater.. Jag vet varken ut eller in.. det enda jag vill är att gå ner i vikt!
    Jag gillar inte alls Anna SKippers metod, men en sak gör hon rätt. Hon brukar faktisk LÄMNA smör kvar i kylarna. Margarin är tabu för oss LCHF:are oxå!
  • Mizzz
    mamman2008 skrev 2009-09-12 09:57:39 följande:
    Svar till Kaiza: Dock så funderar ja på det där med massa fett och smör osv.... det är väl DET man går upp i vikt av eller det som gör att det binder ihop alla blodådror mm i kroppen så man ökar risk för alla sjukdomar som finns.... det är väl det iaf sjukhus mm säger om saken läkare och kostrådgivare? Kolla bara på Anna? heter hon så? i tv programmet du är vad du äter? Hon tar ju bort fett med en gång,... där e margarin, grädde mm tabu.. Jag vet faktiskt inte vad jag ska gå efter och välja... sambon är livsmedlare men inte någon expert eller personlig tränare och han bara skrattade mig i ansiktet när ja sa att ja skulle äta mera fett och mindre kolhydrater.. Jag vet varken ut eller in.. det enda jag vill är att gå ner i vikt!
    Ang "gå upp i vikt av fett".. Jag säger bara, läs i länkarna ovan, för du har uppenbarligen inte gjort det.

    För att du ska slippa leta så tog jag fram en direkt länk som förlarar det precis:
    www.kostdoktorn.se/viktnedgang
  • Mizzz

    M C skrev 2009-09-12 14:41:13 följande:


    Baksmör är margarin, är det milda du tänker på? Det är en "no no". Riktigt smör. kolhydrater.ifokus.se/Sites/d30ebb9b-e630-42f...
    Verkligen inget illa mot dig Empo (så ta det absolut inte personligt!). Men det är skärmande vart världen är på väg när människor inte vet skillnaden på margarin och smör!
  • Mizzz
    Empo skrev 2009-09-12 14:52:02 följande:
    Vad är det om det inte är personligt...? Så onödigt sagt av dig.
    Som jag försökte säga. Det var inte menat mot dig!! Något jag kom på nu bara eftersom du behövde hjälp med det.

    De flesta av mina kompisar förstår inte skillnaden heller, även fast jag förklarat för dom flera gånger, och det är det som är skrämmande! Att så många tror att det är samma sak!
  • Mizzz
    Rebster skrev 2009-09-12 15:14:23 följande:
    Är det någon som fick ont i huvudet i början av "dieten"? Har jag förstått det rätt att man får lov att äta frukt om man tränar (tränar 3-4 ggr i veckan)? Jag äter även rotfrukter men inte potatis, ris etc. Många frågor men jag är lite förvirrad nu i början känner jag.
    Ja, jag hade ont i huvudet första veckan.

    Frukten tycker jag väl att du ska skippa om du inte känner att du måste ha den. Innehåller inget som du inte kan få från andra grönsaker förutom socker. Men visst, om du tränar hårt så skadar ju inte en frukt precis innan träning (det gäller ju att man förbränner sockret innan du får insulinpåslag).
  • Mizzz
    Ladiebird skrev 2009-09-12 21:17:24 följande:
    Men hur e det med ketos om man inte vet om att man har diabetes då? Borde det inte vara farligt då att äta LCHFkost??
    Det är snog snarae vanliga dieterm, högt intag av kolhydrater som är farligt. LCHF håller blodsockret lågt, så att få det till så höga nivåer är (om du inte är typ 1 diabitiker) i princip omöjligt.
  • Mizzz
    mamman2008 skrev 2009-09-12 22:39:34 följande:
    Mamma 2008. Ja det är många som ifrågasätter den här kosten, att det mättade fetter kloggar igen våra kärl. Även jag var oerhört skeptisk i början, allt som jag lärt mig i skolan (har läst både kost och näringslära) ställdes på sin spets. Nu börjar det ju komma fram att det vi tidigare trott inte stämmer och att många av de studierna var manipulerade, studierna som menade att margarin och kolhydrater var rena gudagåvan till oss. Däremot ska man inte äta denna mängd fett samtidigt som man äter kolhydrater då går man upp i vikt. Men ingen som ätit denna kost en längre tid har uppvisat några negativa effekter, tvärtom. Överallt rapporteras det om människor som blivit kvitt sina blodtrycksproblem, diabetes, övervikt, allergier ja listan kan göras oerhört lång. Så säg till din kille att han nog ska hålla igen på skrattet för han sitter inne med gamla "sanningar"Det är mycket nytt tänk med detta men efter ett tag börjar man förstå hur det hänger ihop. Säger som de andra, ta gärna tillfället att läsa i de olika länkarna, där beskrivs allt väldigt bra. Sten Sture Skaldemans bok ät dig ner i vikt var verkligen en ögonöppnare för mig. Hur bra är du på området då om man får fråga eller ja hur länge har du hållit på med lchf? Jag har sagt till mig själv att jag ska börja stegvis och inte bara pang på.... det får väl ta den tid det tar då... svårast för mig är att undvika pasta, potatis och bröd... Men i 2 dagar nu har ja ätit sallad iställe för pasta och potatis. I morse åt jag bacon omelett och EN grov macka slank ner tyvärr, men de var för att inte gå hungrig. Sen efter det har ja ätit ett mål till sallad och kött och sen inge mer och jag är faktiskt ganska mätt fortfarande. Men som sagt jag börjar sakta men säkert för nåt måste ja ju göra för att minska i vikten ju,,, det är skrämmande att jag gått upp så snabbt och knappt kan ha mina byxor längre.... allt sitter åt tyvärr. Har läst en del av länkarna idag.. men det jag inte blir klok på e att de inte finns nån lista på exakt vad man får äta och inte... altså alla smågrejer. Har du nån sån bra länk? Nån av er skrev att morötter inte är bra...men nog måste morötter vara nyttigare än vanligt godis, bullar och kakor? Om jag blir sötsugen eller sugen på nån mellan måltiderna så äter jag nog hellre en bit morot än godis... (som jag tyvärr gjorde ofta förr) Jaja vi får väl se.. nånting lär jag väl mig och får ut något av att försöka och även att dra ner på läsk och godis drastiskt!
    Här har du en bra start med en lista som du efterfrågar:
    www.kostdoktorn.se/wp-content/2008/01/lchf-5.pdf

    I övrigt är en bra tumregel att alltid kolla eneriinnehållet och inte köpa hem något som innehåller mer än 5g holhydrater per 100g.

    Härn kan du oxå söka på enskilda livsmedel och se vad det innehåller, även här, tumregel max 5g kolhydrater/100g:
    192.121.81.11/livsmedelsok/
  • Mizzz
    guldrosen1 skrev 2009-09-13 19:09:11 följande:
    Hej snabbt svar, hur gör man äggmjölk eller vad det heter?????
    Finns massa olika recept, bara att kolla vilket som passar dig
    lmgtfy.com/%C3%A4ggmj%C3%B6lk
  • Mizzz
    Empo skrev 2009-09-13 20:36:50 följande:
    Villa Nordåker skrev 2009-09-13 20:30:57 följande: Ah, vilket bra tips! Som sagt, är så ny med detta. Kan man blanda in vaniljsocker i det? Hur mycket innehåller det? Finns ju som ingen innehållsförteckning. Hur mycket är ok?
    Det finns vaniljpulver (alltså ren vanilj) att köpa, dyrare men drygare! Och bätter för "oss" LCHF:are
  • Mizzz
    snigelkatt skrev 2009-09-18 14:56:56 följande:
    Får man dricka te? Trodde det var OK! Ser i min lista att Tepulver har 67 KH/100g! Någon som vet om tepulver är vanligt te????
    tepulver måste nog vara något annat.

    Men som sagt, grönt te, gärna mullbärste (som hämmar kroppens upptag av kolhydrater (typ)) kan man ju gärna dricka
  • Mizzz
    Mizzz skrev 2009-09-18 15:44:14 följande:
    tepulver måste nog vara något annat. Men som sagt, grönt te, gärna mullbärste (som hämmar kroppens upptag av kolhydrater (typ)) kan man ju gärna dricka
    Det var bara att googla så insåg man ganska snabbt att te pulver inte är "vanligt" te:
    www.google.com/search&ei=vo6zSq3BBt6f4gb07sV8&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=te+pulver&spell=1
  • Mizzz
    Empo skrev 2009-09-20 09:27:40 följande:
    Såg på apoteket, pris och att man använder urinen. Men alltså, hur ofta ska man göra testen?
    När du gått på LCHF en längre stund är det inte säkert att de visar att du är i ketos. Detta eftersom kroppen ställer in sig. Det finns eg ingen anledning alls att testa. De flesta är i ketos så länge man intar mindre än 100g kolhydrater/dag.
  • Mizzz
    ajnas skrev 2009-09-20 18:13:55 följande:
    Jag har ätit lchf i nästan 4 veckor utan att gå ned något i vikt (snarare gått upp något kilo). Jag har i princip (dvs nästan ;)) bara ätit mat som innehåller max 5g kolisar/100g. Jag äter när jag är hungrig, slutar när jag är mätt. En sak jag "fuskar" med dock är pepsi max! Jag har druckit jättemycket pepsi max tidigare, försöker att minska på det nu men dricker fortfarande ca 1 liter om dagen. Hur sannolikt är detta anledningen till att jag inte går ned?
    Att hålla sig till livsmedel som innehåller 5g/100g är en bra start, men ma bör tänka lite till om det inte funkar. Tex, om man äter mycket grädde/mjölk, som ju innehåller ca 3g/100g, så får man ju i sig en hel del på en dag. Jag fick i mig lite drygt 20-30 gram utan att tänka mig för på det sättet i början, och jag står stilla om jag äter mer än 30g/dag.

    Dessutom måste jag påpeka att det kan ta (i värsta fall) några månader innan du märker något resultat. Men det faktum att du gått i upp i vikt vittnar nog om att du får i dig något som höjer din insulinnivå.
  • Mizzz
    linjes skrev 2009-10-10 15:33:56 följande:
    Släng allt godis
    Eller ge bort till grannen
  • Mizzz
    mayasmama skrev 2009-10-10 15:37:19 följande:
    tror inte barnen blir så glada om de kommer hem och jag har slängt deras lördagsgodis, speciellt inte min tre åring som väntat på att det skall bli lördag ela veckan! har tatt grädde med kokos och lite hallon i - hjälper en del. en kopp kaffe också och sen sätta igång och städa så jag får ngt annat att tänka på.
    Ja, och inte blir barnen glada om du ätit upp det heller Så lika bra att låta bli!
Svar på tråden LCHF, tråden för tips, pepp och inspiration! Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja.