• mayasmama

    LCHF, tråden för tips, pepp och inspiration! Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja.

    hej jag hänger på här också om det är ok?

    Jag har kört nu i två veckor och det går helt fantastiskt!! jag vägde mig för ett par dar sen och vet inte rikgtigt om jag vågar tro på resultatet för jag hade gått ner 5 kg på mindre än två veckor. undrar om det verkligen kan stämma. vägde mig på två olika vågar så den första kanske inte stämde, vägde om mig på en tredje våg så vikten nu tror jag stämmer men vet inte om start vikten stämde - men ner har jag gått i alla fall! och jag mår jättebra - blir lite matt och yr emellanåt men det är nog för att jag inte känner vare sig hunger eller sug så ibland går det lite lång tid mellan måltider!

  • mayasmama
    linjes skrev 2009-09-24 06:25:34 följande:
    har du nått annat förslg till frukost?Ägg och bacon går bara inte ner vid den här tiden..
    tror du kan äta turkisk yougurt - vet att många gör det men vet inte hur mkt kolh det är i .

    om jag inte är på humör för ägg och bacon kan jag bara äta ett par ordentliga ost och kalkonrullar med smör och lite paprika i eller ett kokt ägg med majonäs men du kankse inte vill ha kokt ägg heller?
  • mayasmama

    usch , jag har fuskat!!! - trodde verkligen inte att jag skulle trilla dit denna gången, det känndes ju så helrätt - det gör det fortfarande.

    igår gcik jag upp på morgonen och tog en stark värktablett, för min dotter har rivit mig i ögat och det har blivit infekterat = VÄLDIGT ONT. hur som helst mådde så illa så det ända jag fick i mig var en halv riskkaka. ( gillar verkligen inte starka tabaletter )

    lunchen blev bra en räksallad med dressing på cafe och en kaffe med soyamjölk. men sen på kvällen var jag trött, hade ont och var allmänt irriterad så vad händer? ja jag tog av barnens chips från dagen innan och sen slank det ner en kaka av bara farten. jag hoppade över att äta ngt alls sen bara för det så det blev ju inte mkt mat i mängd med alldeles för mkt kolhydrater.

    känner mig besviken på mig själv men vet att det inte är ngt att älta utan bara hoppa över gårdagen och gå vidare - idag blir ägg och bacon till frukost som vanligt!

    skönt - nu har jag fått bikta mig!

  • mayasmama
    Pixxi skrev 2009-09-27 08:16:56 följande:
    Jag funderar på om   Soja mjölk är bättre än röd, soja mjölk innehåller 1g /100g och röd mjölk 5g kolydrater per 100gFinns det någon annan anl till att soja mjölk inte skulle vara bra?
    det finns ju en sötad variant på sojamjölk och en osötad - trodde det var jättebra med sojamjölk???
  • mayasmama
    Pixxi skrev 2009-09-27 08:34:27 följande:
    Men sojamjölk i kaffe kan jag inte rekomendera Den skär sig så man får sila den mellan tänderna
    fast det funkar att göra latte på och hemma brukar inte min sojamjölk skära sig alls men igår på cafe så skar den sig - såg inte så gott ut. undrar om det är om mjölken är för kall? eftersom den inte skär sig i en latte - sojalatte är supergott och mättande - blir en hel fika för mig!
  • mayasmama
    Muminski skrev 2009-09-27 12:39:49 följande:
    Vad jobbigt det där lät. Min son slog en burk på mitt öga i våras så jag fick en repa på hornhinnan. Fick åka till sjukhuset som droppade i nån gul vätska i så de kunde se hur illa läget var. Det var inte så falrigt och så fick jag en salva att ha på 3 ggr om dagen i en vecka, sedan var det linsförbud en månad. Slapp tack och lov infektion. Har du nån ögonsalva??Men var inte arg på dig, ett par chips och en kaka gör ingen elefant Upp på tåget idag så är ingen skada skedd.
    jag har fått ögonsalva jag skall ha på 2ggr om dan och det är MKT bättre redan.

    Nya tag idag - utsätter mig på för frestelser hela tiden, idag har vi varit på badpalats och det fanns INGET jag kunde äta där, fick sitta och titta på resten av familjen som åt hamburgare och pomfrittes, bullar och glass och sen popcorn och baconsnax i bilen hem! snacka om att det var jobbigt - är vrålhungrig nu så nu blir det bacon/broccoli gratäng med parmesan och till det lite kycklinggryta från häromdan, kankse ett par skivor halomi också.
  • mayasmama

    tjohoo , jag har gått ner 6.5 kg på 3 veckor - e helnöjd och väldigt stolt över att jag äntligen lyckats bryta mitt extrema sockermissbruk!!!! nu har jag bara 9,5 kg kvar till normalt bmi - e ju en bit, men känns inte omöjligt längre!!!

  • mayasmama

    asså det här känns helt otroligt - jag har gått ner 8 kilo på 3 veckor och två dar!! känns nästan som att jag går ner för fort - har alltid levt i viktväktartänk att man skall gå ner max 0.5 - 1 kg i veckan. någon som vet ngt om detta?

    en annan sak jag undrar - jag äter mycket sojaprodukter, men det är inge annan som verkar göra det? jag dricker osötad sojamjölk i kaffet och använder en blandning av sojagrädde och vanlig grädde i maten.

    äggmjölk har jag testad och det vände sig kan jag säga - fast jag hade bara vanligt saltat smör - tänker absolut prova igen, fast med kokosolja tror jag, kan man använda kokosfett också?

    från en som inser att jag måste köpa lite nya kläder!!

  • mayasmama
    Glitter2 skrev 2009-10-03 00:11:51 följande:
    vi dricker några glas till helgen. Röda och vita viner, torra är ok. Och whiskey För egen del har jag vart på massa mammaträffar i veckan och slarvat i mig en och annan kanelbulle och muffin. Får så himla dåligt samvete trots att jag inte har några som helst problem med min vikt. Är bara lite orolig att jag ska råka få i mig så mycket kollisar att jag börjar gå upp i vikt pga av allt fett hemma och sen kollisar utanför hemmet om ni förstår Vi äter ganska mycket tomat till vår mat, typ varma tomater med chevré på. Men jag känner att med tanke på alla andra kolhydrater vi tar bort borde en och annan tomat inte väga så tungt.
    det där med tomater undrar jag också - jag gillar att använda tomatpure i maten men har inte gjort det nu men häromdan gjorde jag korv stroganof - hittade jättegod kycklingkorv med 78% kött - hur som helst - grytan blev jättegod, så god att jag hade svårt att sluta äta. kännde genast igen ett gammalt beteende där jag inte slutade äta föränn jag var spyfärdig - blev läskigt faktiskt , nu funderar jag på om det kan ha varit tomatpuren som triggade mig? det var ju 7,5 kol per 100 g men jag tänkte att man använder ju inte så mkt trots allt.

    vad tror ni var det för mkt kol? eller var det bara så himla gott helt enkelt?

    eftersom jag är fullfjädrar socker och matmissbrukare och jag mår bättre än på VÄLDIGT länge är jag livrädd för att trilla dit igen!
Svar på tråden LCHF, tråden för tips, pepp och inspiration! Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja.