Inlägg från: Tezzan1981 |Visa alla inlägg
  • Tezzan1981

    LCHF, tråden för tips, pepp och inspiration! Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja.

    Nennis skrev 2009-09-07 23:15:01 följande:
    Här är en till som slarvat i helgen (om helg även räknas med måndagen efter..!) och mår verkligen inte bra av slarvet. Har världens huvudvärk och mår jätteilla! Ska försöka komma ihåg det nästa gång kolhydratssuget sätter in! Blir pepp av att läsa era lyckosamma historier för mig går det inget vidare men jag fortsätter kämpa på.
    tröstar dig med att jag också fuskat =(
    hade födelsedagskalas både för mig och sonen. Gick väl hyfsat under tiden, men sedan allt som var över och låg i skåpen. Usch, det är svårt att komma på banan igen, man är så sugen. Men man mår också illa så det får mig att från och med idag iaf sätta stopp för det. Back on track!
  • Tezzan1981

    M C skrev 2009-09-08 10:54:01 följande:


    *kollar* De heter keto-diabur-test 5000. Gillar det där 5000 sist, det blir så mycket fräsigare med lite tusen i.
    tänkte bara säga att utslag på ketosstickor inte automatiskt betyder att man går ned i vikt. jag har varit i ketos i flera månader utan att gå ned i vikt. man hamnar i ketosredan under ca 100 gr KH om dagen......så egentligen är det igen mening med att testa....
  • Tezzan1981

    M C skrev 2009-09-08 21:19:37 följande:


    Åhå! Intressant. Men å andra sidan säger alla våra "gurus" att det är max 20g/dag som gäller vid viktloosande.
    exakt det jag menar. om du vill få i dig 20 gr om dagen så hjälper ju stickorna inte dig eftersom de bara visar att du ätit under 100 gr.

    för att göra det ännu krångligare så kroppen kan också vänja sig vid ketosfasen och sluta släppa ketoner, trots att du går ned i vikt. så man vet inte ut eller in med stickorna. bättre att strunta i dem.
  • Tezzan1981

    tänkte höra med mer om ni kissar mindre ofta nu med lchf? eller om det bara är jag som dricker för lite?
    jag går kanske max 3ggr om dagen och jag undrar om det beror på lchf eller om jag bara är dålig på att dricka. är också lite orolig att njurarna tar mer stryk när man är i ketos? (och speciellt då inte dricker tillräckligt)
    Någon som vet något om detta?

  • Tezzan1981

    M C skrev 2009-09-10 17:22:31 följande:


    Om njurarna tar stryk? Av vadå? Du förbränner fett, precis som din kropp är designad att göra.
    bara något jag hört.....tänkte om någon läst något mer om det
  • Tezzan1981

    M C skrev 2009-09-12 18:31:40 följande:


    Nej, ketos innebär inte aceton alltid. Ketos är bara att du förbränner dina reserver, det är bara bra om man inte har diabetes.
    det är ofarligt med ketos för en diabetiker också. det som är farligt är keto-acidos
  • Tezzan1981
    Rebster skrev 2009-09-12 19:17:58 följande:
    M C skrev 2009-09-12 18:31:40 följande: Ok, jag trodde att ketoner var acetonprodukter, att det var samma sak. Det är alltså ok så länge det inte går över till keto-acidos då?
    keto-acidos kan man ej få om man är frisk. det kan bara en diabetiker få. det är allvarlig insulinbrist samtidigt som blodsockret ligger extremt högt. ungefär som att vara i ketos men med ett blocksocker samtidigt på 30-40. leder till syraförgiftning och koma om man har otur. har aldrig hänt mig, och lär itne hända eftersom lchf gör att min blodsockret är fastklistrad på 5 (perfekt värde)
    men har du ej diabetes behöver du inte bry dig.
  • Tezzan1981
    Stugmamman skrev 2009-09-12 17:37:10 följande:
    Är det fler som blir deprimerade av kolhydrater? Två gånger har jag haft återfall och ätit stora mängder kolhydrater. När de börjar gå ur kroppen blir jag riktigt deprimerad. Gråter och tycker att livet är meningslöst och sist satt jag och pimplade whiskey för att ta mig genom dagen - helt sjukt. Aldrig varit med om något liknande. Det går dock över efter ett par dagar. Jag kommer aldrig våga "synda" igen. Någon som känner igen sig?
    kan bara instämma.....blir supernere av kolhydrater......ändå får man återfall då och då. man är lite dum
    Tant Elin skrev 2009-09-12 19:21:55 följande:
    exakt så hade jag för ett par veckor sen, tack för att du påminnde mig om det!!! familjen sitter nämligen och äter chips nu, och jag har sååå svårt att låta bli, fick lov att lämna rummet. Men tack snälla du för påminnelsen, nu vet jag att jag SKA låta bli!!! Vill inte må så där dåligt igen. Just nu sitter jag med en stor kopp äggmjölk med 1tsk kakao och kardemumma (det måste väl vara ok, trots 13g kolhydrater i kakaon?)
    helt ok med kakao (enligt mig iaf) den väger ju nästan inget en matsked
  • Tezzan1981
    Ladiebird skrev 2009-09-12 21:17:24 följande:
    Men hur e det med ketos om man inte vet om att man har diabetes då? Borde det inte vara farligt då att äta LCHFkost??
    om du får mycket högt blodsocker samtidigt som ketos KAN det vara farligt. men lchf är däremot en kost som är väldigt BRA för diabetiker eftersom de kan sänka sina insulindoser drastiskt och får stabilt blodsocker.

    men det är något man märker om man insjuknar i diabetes.....gör man det blir man extremt törstig, går på toaletten hela tiden, trött, illamående. man mår riktigt dåligt. dessutom är det ovanligt att vuxna insjuknar i typ 1 diabetes.
    typ 2 diabetes är något helt annat som ofta kommer krypande och som är hopkopplat med övervikt. då tar man oftast inget insulin och risken för keto-acidos är inte så stor
  • Tezzan1981
    Boothwalker skrev 2009-09-14 22:04:07 följande:
    Finns det några nötter man inte bör äta enligt lchf?
    alla nötter är absolut inte ok ur kolhydratsynpunkt.
    tex paranötter, valnötter, makadamianötter är ok. alla under 5 gr.
    men man kan inte överkonsumera nötter. och läs på förpackningen då vissa fabrikat innehåller mer och mindre mindre KH.
    ett tips är också att inte bara ha nötter i nötmjölet, då kan kolhydraterna dra ihop.
    ta kanske bara hälften nötter, eller en fjärdedel. och resten tex linfrön, fiberhusk (mald phyllium) eller hela phylliumfrön som innnehåller 0 gr KH alla tre.
    bakpulver kan man också ha i nötmjölet under lagring...man behöver inte tillsätta det tillsammans med ägget.
    mal ned allt i en stor laddning så har man alltid i skafferiet
Svar på tråden LCHF, tråden för tips, pepp och inspiration! Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja.