• helene306

    LCHF, tråden för tips, pepp och inspiration! Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja.

    Empo skrev 2009-09-16 14:19:54 följande:
    Tack för ditt svar!Jag håller med dig i allt du skriver. Det är klart man måste få unna sig då och då.Men det jag reagerar på, om man stannar upp i viktnedgången för att man äter för mycket mejeriprodukter, vad ska man då äta?Allt fett (nästan) som jag äter är ju just mejeriprodukter. Förutom fetterna i kött/fisk och så...
    När jag åt mycket mejeriprodukter, bara min nattmat innehöll ca 17 g kolhydrater, så använde jag mer smör i maten och mindre grädde tex en köttbit/kycklingfilé med fet sås. Ibland gjorde jag äggmjölk att ha i te/kaffe om jag ville minska ännu mer annars undvek jag att ha i grädde/mjölk.
  • helene306
    Rebster skrev 2009-09-17 16:38:18 följande:
    Har någon av er upplevt en metallisk smak i munnen? Jag har det nu och jag undrar om det är dieten som ligger bakom.
    Jag har inte upplevt det själv men läst att andra har känt av det. Jag kände mer av att andedräkten blev taskig och tungan liksom svampig.
  • helene306
    mammapuh skrev 2009-09-17 21:00:42 följande:
    M C skrev 2009-09-17 20:26:59 följande:
    Ja men kommer man ha det så hela tiden??????
    Nej, det brukar gå över men efter hur lång/kort tid vet jag inte. Min andedräkt blev bättre efter ett tag och tungan återfick sin normalhet efter att ha känts svampig
  • helene306
    mammapuh skrev 2009-09-18 18:43:47 följande:
    ALDRIG MER ÄGGMJÖLK!!!!!Fy så dåligt jag har mått sen jag för 3 timmar sen drack en kopp sånt! Mår så illa mellan varven. Huwa så äckligt! Förstår inte hur alla kan säga det är så gott!!!! Vänder sig i magen på mig om och om igen! Jag klarar bara inte av smör så där! Det är ju rätt mycket smör i äggmjölken! Okej om man kanske använder det som en skvätt i kaffet (nu dricker jag inte kaffe mer än väldigt sällan och då med likör i så nu blir det ju inte alls)! Men nej aldrig jag kommer att få ner det där igen! Är det verkligen bara jag som reagerat så här?
    Hur myckt gjorde du?
    Jag har gjort på ca 10 g smör, 1 äggula och 1 dl vatten var gång för att ha till en kopp te. Funkar kanon. Magen kan ju reagera om man smäller i sig 30-50g smör på ett bräde.
  • helene306
    myrius skrev 2009-09-19 15:01:55 följande:
    Det var det jag misstänkte... Vad bra då behöver inte jag prova =)
    Jag tycker den är god i te eller smaksatt som lite "kvällsfika"
  • helene306
    Lorina skrev 2009-09-19 14:15:46 följande:
    Hej på er! Vi är ju nybörjare på detta så ni kanske har några tips på varför vi inte går ner så mycket. Jag tappade 1 kg första veckan men maken bara 400g. Vi tappa båda 2 cm i midjan men tror att vi båda har gått upp dennna vecka men vi är inte säkra då vägdag är på måndag! Vad gör vi för fel i så fall?? Försöker vara noga med att vara under 5g/100g. Nån som har några bra tips??
    När jag stod still på vågen var jag väldigt frikostig med att äta mejeriprodukter som turkisk yoghurt och grädde. Jag fortsatte visserligen med samma mängd mejeriprodukter men tänkte till på övrigt kolhydratintag under dagen och la till mer fett i maten. Då gick vågen ner.

    Annars är det många som får bättre resultat med måttbandet än på vågen. Stirra er inte blinda på vågen utan mät er istället.
  • helene306
    Lorina skrev 2009-09-19 17:02:26 följande:
    Tack! Vi käkar grädde bara i såser och vissa grytor. Vi tror att det kan bero på mängden mat eller har inte de nån betydelse?? Vi har slutat med  dricka så nu mer dricker vi bara vatten. Äter nästan inga kolhydrater alls utan håller oss till 5/100g.  Vet inte så mycket mer vi kan göra förutm att öka fettet.
    Jag har alltid ätit när jag är hungrig och tills jag är mätt så mängden mat har jag aldrig brytt mig om och jag har inte vägt eller räknat någonting. Sånt tjafs vill jag inte hålla på med mer För en del kan det också ta tid innan kroppen fattar att den inte förlorar sitt kroppsfett och börjar förbränna. Det kan ta flera månader. Men som sagt, mät er och känn efetr på era kläder. För mig gav vågen mer resultat än måttbandet men för andra kan måttbandet ge bättre siffror än vågen.
  • helene306
    Lorina skrev 2009-09-19 18:18:57 följande:
    Tack ska försöka o tänka på de. Man vill ju helst ha snabba nergångar men man får ge sg till tåls lite då. Jag tycker att kälderna sitter lite lösare över midjan men vi får se när vi mäter och väger på måndag!Nu äter vi mycket ägg till frukost nån som har andra tips som inte inehåller ägg?? De kan ju bli lite tradigt med bara ägg.
    Klart man vill gå ner fort, helst allt på en vecka. Jag är fruktansvärt otålig och vill rasa ner i vikt men det är inte positivt. Huden måste hinna med också så man inte får en massa överflödigt skinn som hänger.
    Googla på lchf och du hittar en del sidor med recept och frukostförslag. Jag åt alltid 2 kokta ägg och stekt bacon på morgonen. Nu blir det 2 kokta ägg och en kopp te med grädde.
  • helene306
    Maddisen80 skrev 2009-09-20 14:28:08 följande:
    Mc,tant elin ,gizen tackar så mycket för era stöd ,saknar er ,känns konstigt att vara utan dator ,sen är de svårt att äta lchf,men försöker så gott jag kan iaf.
    Tänk på en sak i taget. Nu är det viktigast att du mår bra, lchf får komma lite i andra hand i detta läge. Du försöker, det är ju bättre än ingenting eller hur? Låt allt ha sin gång och låt ditt välmående gå före. Kram till dig!!
  • helene306
    Maddisen80 skrev 2009-09-20 17:07:45 följande:
    helene306 tackar så mycket för stödet ,det behövs, man måste tänka på sitt mående först ,det har du rätt i .
    Jag tror det är bättre att ta en sak i taget. Annars försöker man lite hit och lite dit och ingenting känns riktigt bra eller helhjärtat gjort. Att få dig att må bra är den bästa starten du kan ge dig själv, sen orkar du mer att ta itu med resten. Du har styrkan inom dig! KRAM!
Svar på tråden LCHF, tråden för tips, pepp och inspiration! Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja.