• MysTic PrincesS

    Denna länk räddade med stor sannolikhet min son idag!

    Min son som snart blir 3 år höll på att kvävas idag av en guldtia! Vart han hittade den vet jag ej, men han hade den iaf och hade stoppat den i munnen, strax innan jag skulle byta blöja. När jag la honom ner så började han gräva i munnen och harkla/hosta. Sen fick han ingen luft alls! I länken nedan så visas det hur man ska göra, har memorerat detta sen innan enbart för ifalliatt och det är jag idag rent ut sagt jävligt glad för! Jag lyfte honom som på bilden för barn över 1 år och dunkade i ryggen och ut kom pengen. Han grät sen och hostade + lite kräk. Och jag fick ingen panik alls under eller efter.

    Spara länken, kolla på den, memorera, för man vet aldrig när man kan behöva kunskapen. Även om ditt/dina barn kanske aldrig behöver räddas, så kanske du kan rädda ett annat barn.

    http://www.1177.se/artikel.asp?CategoryID=32606

    Det tog lite drygt 1 minut från det att han satte den i halsen tills den var ute, men den kom ut


    Himlen vill inte ha mig och helvetet är rädd att jag ska ta över
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-09-07 13:31
    Tack till alla som delat med sig av liknande situationer, det trillar en och annan tår, men mycket beror nog på att man vet hur det hade kunnat sluta för oss alla om vi inte kunnat hjälpa eller fått hjälp av nån som vet. Prata med erat BVC om det finns kurser, kolla med kommun eller räddningstjänst om de har kurser i livräddning. Uppdatera er ofta. En olycka händer så lätt och bättre att vara så förberedd man kan än inte alls. Jag hoppas min och andras upplevelser kan bidra till att ev rädda ett liv.
  • Svar på tråden Denna länk räddade med stor sannolikhet min son idag!
  • MaNiMi

    Jättebra kunna sånt om olyckan är framme!
    Lättare hålla sig lugn då också å inte bli förlamad av panik.
    Skönt det gick bra för er!

  • RoL

    Det var en pärs gissar jag,

    Då dottern var 13 månader satte hon en 50-öring i halsen, hon kom gående från hallen och kunde inte andas alls. Jag drog upp henne över min arm och slog henne i ryggen, inget hände - jag vände henne upp och ned och skakade, inget hände här heller (naturligvis !) - så tog jag hennes rygg mot mitt bröst och tryckte till i mellangärdet. 50-öringen och maten kom upp, tårar. Både hennes och mina. Det tog mindre än 20 sekunder - men det kändes som en väldigt lång tid.

  • Mopsan

    Min lilla gjorde det samma med en 50 öring hon fått av brorsan för ett tag sen. Hon fick åka ambulans men vi blev sen hemskickade och fick veta att vi skulle förvänta att få tbx den i blöjan. hursom så kunde hon inte äta hon försökte men fick inte ner någon mat vi åkte in igen men blev hemskickade. och så var det med det. detta hände en fredag först på måndag lyckades vi med att få komma in med henne igen. ett urinprov senare som visade ketoner i urinen blev vi inlagda med dropp. på tisdagen röntgades hon och på onsdagen så blev det op. nersövd och så gick de ner i halsen ch fick upp den. Usch vilken pärs det var. sen blev ju inte den onsdagen bättre av att vi var tvugna att gå ner till akuten och möta upp sonen som kom in med kramper och sen rullades ner på iva för sövning. Inte en dag jag skulle vilja återuppleva.
    Vilken tur att du hade sett den där sidan. Man blir så otroligt rädd när sånt händer att det inte går att beskriva. pussa mkt på sonen och skatta dig lycklig

  • Najs

    Skönt o höra att det gick bra!
    Vet precis hur det känns!
    Veckan innan vi åkte till Thailand hade BVC en liten kurs för mammagruppen med just dessa övningar, vi hade en docka som vi fick testa på oxå. Skitbra!
    Min då 9 månaders dotter satte en bit mat i halsen riktigt hårt, fick inte luft alls utan bara gurglade och slemmet rann, blev blå i nyllet...Jag fick ha henne på mage i 2 omgångar innan det lossnade. Det var de jobbigaste sekunderna-minutrarna i mitt liv. Hade jag inte fått veta hur man gör hade hon troligen inte varit vid liv idag...ALLA mammor och pappor borde få gå den kursen!!
    Den räddar liv!

  • Envis

    Usch. läskigt att höra! Jag har tappat en enkrona som jag inte hittar . Livrädd att min 11-månaders ska hitta den före mig..

  • anna3334

    usch,vet precis hur det känns.Min 5-åring satte en enkrona i halsen för några veckor sedan.jag är undersköterska och har utbildning i livräddning av barn.Men jag fick ändå inte upp kronan.Den hade lagt sig så tokigt så den täppte för luftvägarna.Bara att ringa 112 som kom jättesnabbt(tack och lov),och blåljus in till akuten.Där blev det operation omgående.
    Kommer alltid att minnas hur hjälplös man kände sig när jag såg min son bli sämre och sämre,kräktes blod och blev slapp i kroppen...hua...

  • Eisa

    Det där fick man ju lära sig på BVC.

    Men bra gjort TS. Skönt att allt gick bra och att du inte fick panik!

  • Fru LB

    Vi har också gått en sån kurs, men man glömmer fort så det är bra att kolla på filmen med jämna mellanrum så det sitter om olyckan skulle vara framme.

  • MysTic PrincesS
    Fru LB skrev 2009-09-07 12:26:40 följande:
    Vi har också gått en sån kurs, men man glömmer fort så det är bra att kolla på filmen med jämna mellanrum så det sitter om olyckan skulle vara framme.
    Eisa skrev 2009-09-07 12:15:21 följande:
    Det där fick man ju lära sig på BVC.Men bra gjort TS. Skönt att allt gick bra och att du inte fick panik!
    Denna kurs, är det något ert BVC erbjudit föräldrar? Eller har det suttit lappar där man kan anmäla intresse? Jag kan ha missat dessa lappar på BVC här, men har aldrig fått nån information av de som jobbar där att det finns kurser heller. Kan vara en miss från deras sida bara. Har gått en ABC-kurs för många år sen, men den var inriktad på hjälp till vuxna och brandtillbud.
    Himlen vill inte ha mig och helvetet är rädd att jag ska ta över
Svar på tråden Denna länk räddade med stor sannolikhet min son idag!