• diadem

    Höst- och vintermammor i Luleå 2009/2010 del 3

    Mymemlan- Bada och duscha varmt, ta alvedon. Jag hade hemskt jobbigt med förvärkar när jag väntade Alva. När jag inte kunde åtgärda det själv hemma och inte fick sova på nätterna fick jag åka in och hämta sovdos. Så blir det jobbigt och du inte kan slappna av och sova, ring förlossningen. Kan vara värt att få sovdos och vila om det är förlossning på gång. Sista gången jag åkte in fick jag morfin och fick sova kvar på bb. Vilken vecka är du i förresten?

  • diadem

    Grattis mikkan förresten!! Shit, här händer det grejer:) Spännande att få höra om förlossningen sen. Jag längtar som en galning själv, som säkert alla andra gör också...

  • diadem

    Mymemlan- Vilken tur att krabaten stannade kvar! Jag vet inte varför men jag fick för mig att du var typ i v.36-37 och då är det ju inte lika "farligt" Men vad skönt att ni åkte in och att ni fick bra hjälp:)

    En gammal jobbarkompis till mig fick blödningar och onda sammandragningar i v.14!!! Hon fick order om att typ inte göra nånting för att bebisen skulle stanna kvar. Hon fick sluta jobba, inte städa, inte stressa inte ens bära EN matkasse, vila middag varje dag osv. Jag har för mig att det var runt v.30 hon födde dottern.

    Emmiss- Tyvärr är det senaste jag hört också att man kan få gå över 21 dagar. Om det inte tillkommer några komplikationer kan det bli så för vissa stackare. En bekant till mig fick tid för igångsättning på 20e dagen, i sunderbyn förra året, men då gick vattnet och förlossningen kom igång själv på 19e dagen!

    Är det nån som handlat nått på babyland.se eller känner nån som gjort det? Tänkte om det funkar bra och så. Ska nog köpa en grej därifrån idag.

  • diadem

    Mymemlan- Skönt det iallafall! Som de sa får du vara glad för varje dag. Men 2100 g är ju ingen katastrof och om dem går upp ca 200 gr i veckan sista veckorna så hinner väl bebisen lägga på sig lite till också. Våra kompisars dotter vägde 2450 g och det gick hur bra som helst och de var på bb i 5 dagar.

    Emmiss- Nog tror jag att de kan ha överseende om man har ont och inte får vila. Jag gick ju över 7 dagar med Alva och när jag kom till förlossningen var jag öppen 3 cm men dem trodde att det kunde ta sin tid och tänkte först ge mig en sovdos och skicka hem mig. Men när de läste min journal att jag hade haft väldigt jobbigt med förvärkar de senaste dagarna och varit in och hämtat sovdos flera ggr för att få sova lite så bestämde sig barnmorskan i samråd men en läkare att de skulle hjälpa mig på traven så jag fick värkstimulerande dropp. Så inte är dem ju omöjliga, stå på dig!

    Nu ska jag gå och vila en stund, är sjuk fortfarande. Vad less jag blir...

  • diadem
    sok skrev 2009-09-09 21:32:54 följande:
    issaBLnär jag är förkyld då har jag feber. de trodde jag de flesta hade. annars är man ju bara "lite krasslig" eller "lite snorig"... irriterande, jag var på HM för nån dag sen o köpte en vanlig enkel vit body bara till bebisen...så har de glömt ta bort larmet!!! suck.kul för bebisen att ha en body med värsta fetlarmet på ryggen.... haha nä men måste å fixa det nån dag då....
    Jag har varit sjuk nu i en vecka, less är jag. Förkyld från dag 1, haft onte i halsen två dagar och sen huvudvärk, men ingen feber nån gång och inte värk i kroppen. Så det är nog himla individuellt det där med feber. Jag brukar faktiskt kunna få feber, men inte nu som tur är. Jag är ju nog varm...

    Förresten så har jag haft molvärk idag, äntligen känner jag nått:)
  • diadem

    På tal om handsprit och handtvätt så är nog jag handspritsnörden number 1. Jag har alltid flera flaskor hemma och alltid en liten i väskan. Jag spritar händerna om jag måste byta alvas blöja på stan och innan vi äter på stan. Numera gör jag det när vi kommer hem från dagis också men annars tvättar vi mest bara händerna när vi är hemma, nånstans måste man ju hejda sig och dra en gräns. Men har nån i familjen magsjuka är jag extremt noga med att sprita ytor och händer.

  • diadem
    sok skrev 2009-09-09 22:32:41 följande:
    diademgrattis till molvärken!
    Tack!!
  • diadem

    Bricanyl ger man för att livmodern ska slappna av. Det brukar man få om man får en sovdos från förlossningen.

    Mymemlan- Du kanske ska ringa och höra med förlossningen om vad de tycker om dina täta sammandragningar. Kan ju hända att de vill ge lite bricanyl så att livmodern ska slappna av lite. Nog kan man ju ha många sammandragningar när det börjar dra ihop sig men kanske inte så mkt som du beskriver. Sen ang. läckande bröst så kanske det kom igång lite för att förlossningen var på g och för att du fick höra att bebisen skulle komma. Men det är väl bara att använda inlägg och se glad ut:)

    När Alva föddes var det besöks och syskonförbud på bb, så jag känner mig van. RS viruset och vinterkräksjukan gick då. Men då hade vi ju inget syskon som vi ville ha där så vi blev ju inte så drabbade. Men nu får jag lite panik när jag tänker på att jag kanske blir snittad och måste stanna 3 dygn och vara helt från Alva!

  • diadem

    minna- Jag kanske inte ska säga vad jag tycker nu när ni kanske ha bestämt er men jag gillar iallafall Ebbe. Sen tycker jag att Elis är fint som är lite i samma kategori (äldre, korta namn på E). En annan lite kul sak är att min Emil skulle ha fått heta Enok om hans mamma hade fått bestämma:) Lite ovanligt för den generationen. Men Emils pappa som inte lever idag var bestämd, hans som skulle heta Emil!:) Men sen fick hon sin vilja igenom på nästa son (annan pappa) han heter Abel.

    Själv har jag panik med namnet! Lova, Ellie, Nellie, Nora (hade vi som förslag till alva också), Lovisa (fast jag vill ju som inte att hon ska kallas Lollo)?????????? Snart frågar jag nästa kvinna jag ser på gatan vad hon heter så får det bli det. Så kan jag skylla på henne sen.

    wozah- För mig gjorde amningen hemskt ont i början, men det handlade bara om några dagar. Sen gjorde det nog ondare för att jag oroade mig för hur länge det skulle vara så och när jag skulle lyckas amma sittande. Men det var högst en vecka sen var det bra, mysigt och problemfritt. Så jag har då ingen ångest inför den här gången! Glöm inte bara att ta Alvedon i tid i början för det kan göra ganska ont i magen när man ammar. Livmodern drar ihop sig och det känns som mensvärk. Så det var inte så kul att ha både ont i brösten och magen. Men med alvedon var då magsmärtan som bortblåst. Sen är väl allt det här väldigt individuellt! Men det kan väl vara bra att ha hört flera historier.

  • diadem

    Jag hade då också problem med familjeliv igår, kom inte in på hela kvällen. Får hoppas att Emmiss inte hade problem med datorn och att hon inte sitter och surar utan att det kanske är på g:)

Svar på tråden Höst- och vintermammor i Luleå 2009/2010 del 3