• JPL

    Är bröd som man bakar själv faktiskt 9 ggr billigare än köpt? :-)

    Jag har bakmaskin och bakar med dinkel. Man MÅSTE inte ha sådär lång jästid, utan dinkel kan användas som vanligt vetemjöl. Däremot kan jag tänka mig att det blir ännu nyttigare av att degen får vila länge.

    Dinkel i hälsokostaffären är jättedyrt men dinkel på COOP eller OJ är billigare. Visst det är dyrare än vetemjöl eller grahamsmjöl, men det blir ett både saftigare och nyttigare bröd också.

  • JPL

    Molnet, receptet som kommer med bakmaskinenn har mjöl, vattan, mjölkpulver, askrobinsyra, salt, matolja, jäst och kanske något mer. Jag tror att dinkel kan bli lite smuligare för det är mindre gluten i det. Gluten är ju bra för att få mycket trådar i degen. Men jag har inte upplevt det som ett problem. Jag fryser brödet när det svalnat i skivor. Och det blir det torrare om jag använder grahamsmjöl istället för fullkornsdinkel.

Svar på tråden Är bröd som man bakar själv faktiskt 9 ggr billigare än köpt? :-)