Ska man koka makaronerna innan i en makaronpudding??
????
????
vid lasagne har man ofta FÖRKOKTA plattot-de är liksom kokta o torkade typ.........
Jag testar just nu bara för att se.
*inget liv*
koka dem inte färdiga eftersom de blir "klara" i ugnen.
Om det står 9 min på förpackningen...koka den i typ 5 mins max....sen blir de som sagt klara inne i ugnen.
Blir säkert jätte bra
Kram
Jahapp..nu är makaronipuddingen klar och jag kan meddela att det gar alldeles utmärkt att laga utan att koka dem först
Dock tog jag dubbel sats mjölk/ägg.
Gott blev det i varje fall.
Sa var det problemet lôst.
Vad bra siamusen!!! TS ser du, du är ingen idiot ! Din fråga var helt ok
här kommer ett recept från kryddburken.se med okokta makaroner!
makaronpizza
Det här behöver du :
4 dl makaroner (okokta)
1 dl riven ost
400 gram skivad kryddig korv eller strimlad skinka
8 dl mjölk
4 ägg
salt & peppar
2 msk pizzakrydda
Gratinering :
ca 10-12st körsbärstomater
1 dl riven ost
GÖR SÅHÄR :
Smörj en långpanna med maragrin. Slå ut de okota makaroner jämt fördelat över plåten. Strö över den rivna osten (1dl) och den strimlade skinkan, (alt. skivad kryddig korv). Vispa ihop mjölken med äggen i en bunke, salta & peppara. Slå försiktigt över långpannan. Toppa med pizzakryddan. Grädda i två steg, första omgången 15 min 220 grader. Ta sedan ut långpannan, skiva över körsbärstomaterna & den rivna osten (1dl). gratinera i ytterliggare 15 min.
En stor ugnsplåt räcker till många!
Jag använde mig av 2 dl makaroner, 3 dl mjölk och 2 ägg förresten. Tror det skulle funkkat med mindre vätska ocksa men ville ha marginal
HA HA HA HA Vilken seger!! Jag ÄR inte dum i huvudet...bara lite logisk! =)
Fan vad hungrig man blev. KAn man få hela receptet? =)
Kanske lika bra. Hoppas det blev gott!!
Ett tydligt exempel på "skrattar bäst som skrattar sist" Grattis till segern TS